Gość: ~gość:suomizo~
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
14.01.06, 10:51
Zwróciłem się z pytaniem do Was-wszystkich forumowiczów- o pomoc. Planowałem wyjazd na Riwierę Grecką - byle nie do Parali. Ten kierunek wybitnie mi odpowiadał ale nie Paralia. Wyjazd we dwie osoby. Moje oczekiwania: w miarę przyzwoite zakwaterowanie, dwa posiłki, na lądzie by pozwiedzać, morze, z pewną odległością od dyskotek. Chciałem wypocząć. Moje plany spowodowała przesyłka z folderem z Open Travel z którym to biurem spędzałem ubiegłoroczne wakacje w Bułgarii. Byłem zadowolony. Mimo pewnych nedociągnięć. Ale...było ok.
Otrzymawszy od Open Travel folder z nowymi propozycjami na 2006 zobaczyłem, że w swej ofercie mają właśnie Riwierę. Tyle tylko, że jedynie Riwiera nie posiadała lokalizacji/miejscowości/. Jedynie nazwę hoteli i warunki wraz z ceną oraz informacją, że do 15 stycznia jest ?promocja diamentowa?. Zadzwoniłem do BEZPOŚREDNIEGO PRZEDSTAWICIEL Open ? w Łodzi / jeszcze koniec grudnia/ z pytaniem w jakiej miejscowości jest kolejny z nazwy hotel. Bezpośredni, oficjalny przedstawiciel Biura Open Travel ? odpowiadał za każdym razem / kilka telefonów/, że sam nie wie. Dokładne informacje będzie mógł przekazać po otrzymaniu katalogów / których do tej pory nie ma/.
Takim stanowiskiem, które mnie zatkało, przymusił mnie, bym i Was prosił o pomoc a w międzyczasie, buszowałem w sieci by ?namierzyć? każdy hotel. Każdy hotel znalazłem, ale trochę to trwało. Potem; musiałem zapoznać się z materiałami dotyczącymi miejscowości, itp.W ten sposób zgromadziłem mnóstwo informacji, zdjęć, i wypowiedzi. Zdecydowałem się na Leptokarię i hotel Posejdon Palace. Kolejne telefony do przedstawiciela ? powtórka materiału. On nic nie wie. Wkurzony do granic ostateczności, zadzwoniłem do Krakowa zadając pytanie: czy wcześniej te hotele, w poprzednich latach były w ofercie biura. Były. Zapytałem czemu to BEZPOŚREDNI!! Ich przedstawiciel nie ma zielonego pojęcia o miejscowościach, o ofertach które sprzedawał choćby w ubiegłym roku. Na to pytanie ? brak odpowiedzi. Gdy chciałem zarezerwować ?upatrzony? już hotel ? dowiedziałem się, że: diamentowa promocja już nie istnieje. Było kilka ofer i zostały sprzedane. Obecnie do ceny promocyjnej 2700 zł mam ?dorzucić? 800, co daje 3500, i ta cena znów jest ważna jeszcze przez dni kilka. Wkurzony do granic ostateczności, jeszcze raz połączyłem się z przedstawicielem łódzkim, złorzecząc, że grał na zwłokę, by klient nie mógł skorzystać z oferty promocyjnej. Zadałem mu pytanie, czemu nie podniósł tyłka i nie skorzystał z katalogów z poprzedniego roku. Czemu nie zajrzał do segregatorów z dokumentacją sprzedaży by natychmiast udzielić odpowiedzi a wymigał się od roboty ? zmuszając mnie do niej. Wysłałem maila ? skargę do Krakowa. Olano mnie. Nie mam odpowiedzi. Połączyłem się z Izbą Turystyki prosząc o namiary na rzetelne Biura . Podano mi kilka oraz pewne konsorcjum, które to sprzedaje również oferty Open. Z ciekawości polazłem. Wyobraźcie sobie, że w Konsorcjum, biurze, które sprzedaje wiele ofert / w tym Orbis, Rainbow, Itakę i inne/ nie mieli problemu by udzielić informacji o każdym hotelu. Oni wiedzę posiadali, a przedstawiciel ? nie. Czy to nie dziwne?. W międzyczasie oglądając oferty nawet Orbisu-są tańsze od OPEN TRAVEL!. To samo ITAKA. Izba poleciła mi również malutkie biuro-specjalizujące się w Grecji. Poszedłem. Na ścianie potężna mapa, podział na regiony w powiększeniu, widoczne każde miasto, wiedza o hotelach ogromna!!. To małe biuro sprzedaje i Orbis i Itakę i Rainbow i inne. Opena też mają. Tyle tylko, że ja z Open Travel już nie pojadę. Wszyscy, którzy wypowiedzieli się anty-mają rację. Już na ?dzień dobry? kłopoty, olewajstwo, nonszalancja. To co może być potem?. Wiem, że skorzystam albo z Orbisu, Itaki lub Rainbow. Bo nawet tańsze. Aha. Na moje pretensje kierowane do przedstawiciela, orzekł mi, że to moja wina bo nie dokonałem ?zakupu w ciemno?. Bo klienci tak robią kierując się ceną. Na co ja, że nie kupię w ciemno nawet kota. Wpierw muszę obejrzeć czy odpowiada mi jego umaszczenie. Tym oto sposobem dałem sobie spokój z tym biurem. A Wam wszystkim dzięki za wypowiedzi i podpowiedzi. Pozdrawiam