Gość: Bukietka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:30 Jakie leki zapakować na wyjazd do Turcji? Nie chcę być jak moja mama, co jedzie jak Bromba z mnóstwem torebek, ale coś chyba trzeba wziąć? - węgiel? - aspirynę? - plastry? Co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasadenka Re: Jakie leki zapakować? 13.07.06, 00:12 w sumie plastry i aspirynę to i na miejscu dostaniesz. węgiel weź i jakiś jeszcze lek na zatrucia, niestety to częste w tych krajach :( może smectę? nifuroksazyd ewentualnie (nie wiem, czy on jest bez recepty). Jeśli lecisz samolotem a nie wiesz jak na niego reagujesz to jeszcze aviomarin. Fenistil na poparzenia słoneczne i ugryzienia. Ja jeszcze biorę Lacibios dla kobiet, ale to jak masz problemy z infekcjami kobiecymi, to sie łyka przed wyjazdem i w trakcie wyjazdu, działa też osłonowo na jelita. I jak masz miejsce to weź panthenol, to super lek! Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: Jakie leki zapakować? 13.07.06, 09:13 Powiem tak: w Turcji ulagłam poparzeniu słonecznemu i mogę ci powiedziec,że zaden lek z Polski nie działam tak skutecznie jak miejscowe.Przepisał mi je lekarz i dzięki nim następnego dnia mogłam wstać (miałam poparzone nogi). Juz podaję nazwę jednego z nich: OVADRIL losyon- krem do smarowania a pod niego był podkład tylko nie pamiętam nazwy a opakowanie wyrzuciłam:( Koniecznie osłonówka na żołądek i tu polecam jakąś wodeczkę w małej butelce ( ja nigdy nie piję, ale nie ma jk dobre "wypalenie" bakterii- naparstek pity co wieczór). Weż sobie jeszcze zestaw na przeziębienie i przeciwbólówki i ..w drogę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Jakie leki zapakować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 09:25 Jeszcze wodę utlenioną. Ja kupowałam na Rodos i była strasznie droga a może się przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panikara Re: Jakie leki zapakować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:13 Pasadenka - a czy Lacibios to lek na biegunkę jakiś jest czy na "inne problemy kobiece" ? Bo ja to się boję grzybicy w takich ciepłych miejscach i hotelach klasy "ą" , a nie stać mnie na sheratony :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panikara Re: Jakie leki zapakować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:11 Potwierdzam z ceną wody utlenionej - w ogóle leki gdzie indziej są droższe. no może prócz panadolu, który w Czechach kosztował 8 koron za opakowanie czyli 1,04 PLN :) Chyba, że coś pomyliłam w obliczeniach Za to w Grecji dostałam na chorobę lokomocyjną coś znacznie lepszego niż nasz Aviomarin - nazywa sie Emetostop - bardzo polecam bo aż tak nie usypia i dziąła 12 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Jakie leki zapakować? IP: *.nat.kon.tvknet.pl 14.07.06, 17:54 NIFUROKSAZYD- na wszelkie zatrucia i sprawy zwiazane z żoładkiem najlepsze. Przechodzi w pol godziny. Jedna pani uratowała mnie tym w Tunezji, na lotnisku miałam zgon- 4 dni nic nie jadłam, tylko gorączkowałam i miałam problemy z wydalaniem, pozniej znajac te tabletki uratowałam pana w podobnej sytuacji w egipcie ;)- te tabletki pomagaja na sprawy typowe w krajach, gdzie ejst zupełnie inna flora bakteryjna! polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 do tropików 15.07.06, 23:07 Skoro wątek sie roozwija to może polecicie coś do tropików? Jakieś antymalaryczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: do tropików IP: 80.48.96.* 16.07.06, 19:18 Do tropików na żołądek biorę Imdium - mój mąż ma wrażliwy żołądek a ten lek sprawdził się. Przeciwmalarycznie zawsze łykamy - zaczynamy na tydzień przed wyjazdem - witaminę B, i zażywamy Daraprim (kosztuje grosze ale jest na receptę). Odpowiedz Link Zgłoś
lucynka00 Re: Jakie leki zapakować? 16.07.06, 19:25 A dokąd sie wybierasz do Turcji???? Jesli moge zapytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d&r Re: Jakie leki zapakować? IP: *.chello.pl 19.07.06, 22:30 - Paracetamol ( forma dowolna) - Smecta - Nifuroxazyd - Woda utleniona ( potwierdzam, że droga) - plastry, bandaż elastyczny, itd - Mibalin ( krople do oczu)- Vit B ( komary) - Fenistil - Wapno - i mój ulubiony Torecan - w czopkach. Na receptę. Już kilka osób nim ratowałam od wszelkiego rodzaju sensacji - zatrucie, choroba lokomocyjna czy zapalenie błędnika. Odpowiedz Link Zgłoś