Gość: g IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 12:55 jak to jest z plazami na Cyprze? slyszalam ze sa beznadziejne, jakies po- wulkaniczne. gdzie sa w miare ok? i moze ktos byl w Larnace lub Limassol? gdzie jest ladniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andy Re: Cypr IP: *.crowley.pl 21.07.03, 16:01 Opinia, że są beznadziejne jest typowa dla Polaka, który coś usłyszał, ale tak naprawdę nic na ten temat nie wie. Co do plaż: Limassol żwirowo kamieniste (w zależności od miejsca). Natomiast najlepiej rozwinięte miasto pod względem turystycznym. Larnaca - piaszczyste, całkiem ładna plaża. Aya Napa - piaszczysta - mówią, że najładniejsze na Cyprze. Paphos - Dużo mniejsza miejscowość, ale bardzo ładna. Plaże można znaleźć ładne. Generalnie Cypr jest wart polecenia. Rewelacyjna pogoda 330 dni słonecznych w roku i zawsze można coś ciekawego znaleźć (jak się chce) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Cypr IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 20:42 masz racje, tak mi sie tylko cos obilo kiedys o uszy...a potem znajoma pojechala i potwierdzila...dlatego pytam;) co bys bardziej polecil, Cypr czy Krete? dzieki z gory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Cypr IP: *.crowley.pl 22.07.03, 12:30 To zależy jaki wypoczynek preferujesz. Ile jedzie osób, czy z dziećmi itp. Napisz coś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Cypr IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 09:58 jada 2 studentki.bez dzieci:) zalezy nam na ladnej plazy, interesujacym miejscu i przystepnej cenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Cypr IP: *.crowley.pl 23.07.03, 12:20 Plaże z pewnością ładniejsze na Cyprze (Larnaca i Aya Napa) . Natomiast taniej na Krecie. Jeśli chodzi o zwiedzanie - to chyba przeważa Kreta (chciaż na Cyprze też można pozwiedzać). Na Cyprze dodatkowo dwa wodne parki. Jest nowa atrakcja w Limmasol - jakiś pociąg podziemny, czy coś w tym stylu. Na Krecie tego typu atrakcji raczej nie ma (a przynajmniej o nich nie słyszałem). Wybór należy do Was Miłego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paloma Re: Cypr IP: 213.134.133.* 01.08.03, 11:56 Andy Wybrałbym się na Cypr, tylko chciałbym trafić na miejsce o urozmaiconej linii brzegowej - ze skałami, zatoczkami i t. p. (Napisałem też coś takiego na temat Krety). Obawiam się po prostu, że z oferty biura trafię do hotelu/apartamentu w miejscowości, gdzie będą hetary płaskiego piasku (dla mnie nuuuuuuuuda....!). Lubię po prostu oglądać morze "spod powierzchni", a do opalania się wystarczy kilka poprawionych kamieni, lub lepiej trochę żwiru. Czy zna ktoś takie miejsca na Cyprze/Krecie? Pozdrawiam paloma Odpowiedz Link Zgłoś