Gość: jw IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 13:43 Przed godziną otrzymaliśmy wiadomość o upadłości biura podróży SDS z Poznania.Z dniem 30.07.03 zostają anulowane wszystkie wyloty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jerzyk Re: SDS zbankutował IP: 81.210.121.* 29.07.03, 13:49 my też dostaliśmy taki list,tak głośno o złej sytuacji BB a pada po cichu kolejne biuro bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: SDS zbankutował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 13:53 Czyli zapowiadana fala bankructw sie zaczyna - straszne. Ciekawe jak załatwią to z klientami którzy mają później wyloty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: SDS zbankutował IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 14:07 Potwierdzone. Strach teraz cokolwiek sprzedawć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: SDS zbankutował IP: *.gen.twtelecom.net 29.07.03, 14:12 To nie bankructwo - podobno okradł ich turecki wspólnik i uciekł z kasąza granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryfok Re: SDS zbankutował - kto wie z kim mieli czartery IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 14:18 Czy ktos wie z kim mieli wspólne czartery? Jak wypadło jedno biuro z samolotu, to pozostałe moga mieć problem bo nie dadzą rady zapłacic za cały bryfok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: A co z prowizjami? IP: *.crowley.pl 29.07.03, 14:34 Czy wiecie, co się dzieje w takim przypadku z prowizjami za sprzedane imprezy na które klienci nie polecą i będą się domagali zwrotu od ubezpieczyciela. Czy te prowizje się zatrzymuje, czy też należy je zwrócić do SDS?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: Ciekawe co powie PIT IP: *.crowley.pl 29.07.03, 14:42 Pewnie znowu bzdury, że wiedzieli wcześniej itd itp. Totalnie bezsensowna organizacja. Niczego się nie można dowiedzieć oprócz tego czy biuro płaci składki na czas!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: Ciekawe co powie PIT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 19:35 A co maja powiedzieć,grzeją tyłki za nasze pieniądze i opowiadają w mediach że jak ktoś należy do PIT to wiarygodny,ciekawe co mają do powiedzenia na ten temat. Może dowiemy się przy okazji co sie stało z ich biurem Air Tours z ul.Waryńskiego w Warszawie, opuścili lokal zadłużony na ok. 200 tys.Podobno przegrali kupe kasy w kasynach, a to przecież towarzycho powiazane z PIT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: Ciekawe co powie PIT IP: *.crowley.pl 30.07.03, 12:51 No proszę, O tej aferze jest jakoś dziwnie cicho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisza dzięki za szybką wiadomość... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 20:39 ... dzieki Tobie znajoma odzyskala pieniądze. dzis okolo 12 wpłaciła 2 tysiące z kawałkiem za wczasy dla 2 osób w Bułgarii. Dzwoni rozpromieniona itd. Wszedłem na to forum poszukać zupełnie czego innego, a tu Twoja wiadomość. Dzwonię do zaprzyjażnionego biura podróży - potwiedzają. Dzwonię do niej, ona do biura w którym właśnie zapłaciła za wczasy - oni oczywiście jeszcze nic nie wiedzieli, panika bo sporo tego SDS opchnęli. Pani w biurze wygadała się że nie przelała jeszcze gotówki mojej znajomej na konto SDS, więc ona w samochód do tego biura ... uff... udało się. Ale taka wtopa (do końca sprzedawali te wycieczki)... czy rzeczywiście nikt nie widział co się święci ...? Jeżeli to rzeczywiście upadłośc to takie sprawy nie dzieją się od tak sobie. Od złożenia wniosku o upadłosc do ogłoszenia to co najmniej 2 miesiące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Właściciel uciekł z forsą IP: *.crowley.pl 30.07.03, 09:05 Niestety nikt nie wiedział, bo Turek (właściciel biura) po prostu zwiał z forsą. Wg. mnie najbardziej powinno się patrzeć na to kto jest właścicielem. Przecież wszyscy wiemy ile osób z biur, które upadły prowadzi nowe biura pod innymi nazwami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: SDS zbankutował IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 29.07.03, 21:59 Należności za niezrealizowane imprezy będzie zwracała Warta S.A.Zazwyczaj trwa to 1,5- 2 miesiące.Ci którzy wykupili imprezy przez agentów mogą liczyć na ich pomoc.Ci którzy kupowali bezpośrednio w SDS lub przez internet muszą sobie radzić sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: SDS zbankutował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.03, 08:39 ja nawet nie chcę sobie wyobrazic jakie składki trzeba bedzie opłacić ubiegajac sie o ubezpieczenie Warta!!! Już podnieśli po ubiegłorocznych "upadłościach" a co dopiero teraz..... strach pomyśleć... Najgorsze jest jednak to, ze pracując w branży turystycznej już 5 lat nie mam zielonego pojecia jakie biuro jest przynajmniej w 80% pewne - nie mówie już o 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: SDS zbankutował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 14:53 ja niestety tez nie wiem już kogo mozna polecić!podobno w przyszłym roku warta ma się wycofac z takich ubezpieczeń, to dopiero będzie!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś