Gość: ddd Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 09:42 Uwaga na to biuro! nie warto ryzykować paru zloty oszczędności i popsuć sobie wakacje. Ten organizator nie liczy sie z niczym. Opóźniony wyjazd 36 godzin to standard, warunki tragiczne standard, jedzenie tragedia. ZWYKLI OSZUŚCI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z boku Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.bruck.dyn.salzburg-online.at 02.07.09, 18:33 To katastrofa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: 212.76.37.* 22.08.09, 19:25 Ja pojechałam z OIs na Mazury zeby zrobic patent żeglarski, w połowie kursu orgaznizatorzy wywalili nas z łódki i nie dostaliśmy innej w zamian, bo myśleli, że ktoś zrezygnuje w trakcie i na rejs będą mieli łódkę w sobotę. Totalna porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: 188.33.96.* 30.08.09, 11:33 w tamtym roku byłem w chorwacji z OIS nie było mnie na liście z walizką nerwowo chodziłem z jednego autokaru do drugiego(dobrze że miałem umowe przy sobie)ale wyjechałem ostatecznie.W tym roku wybrałem się do Czarnogóry nic się nie zmieniło przez ten rok przejazd 35 godzin z przesiadką do innego autokaru w Chorwacji, na granicy Czarnogórskiej przesiadka do kolejnego autokaru( trzy przesiadki w ciągu jednego przejazdu z Warszawy do Budvy)przejaz przez Chorwację dłuższą drogą aby wcześniejszy turnus zsynchronizował sie z naszym autokarem, kłamstwa pilotów wycieczek( przejazd będzie trwał z Chorwacji do Czarnogóry 6 godzin, a trwał 10 godzin) prawdziwa mordownia. Nic innego jak moge nazwać to studenckie biuro jak jedna wielka żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.ip.jarsat.pl 31.08.09, 19:41 Bogradzie zostaliśmy zakwaterowani w piwnicy w małych klitkach {wg folderu apartamenty:)}!A pani gospodarz robiła pranie w naszym pokoju. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS OIS - Oszukujemy I Studentów !!! IP: *.171.9.10.static.crowley.pl 29.10.09, 09:41 Witam, ja z kilkoma osobami w zeszłym roku na Sylwestra byłem z nimi w Popradzie na Słowacji Jedno co powiem ŻAŁUJE TEGO WYJAZDU i unikajcie tej firmy !!! Banda oszustów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PT Re: OIS - Oszukujemy I Studentów !!! IP: 188.33.41.* 31.10.09, 09:49 GDYBYM WTEDY WIEDZIAL TO CO TERAZ WIEM NA ICH TEMAT Proponuje lekture na ich temat i to naprawde niewielka czesc tego co mozna na ich temat powiedziec: forum.gazeta.pl/forum/w,19,101444820,101448865,z_kim_na_Sylwestra_Nie_jedz_z_OIS_em_.html forum.gazeta.pl/forum/w,19,73916139,73916139,Wyjazd_z_OIS_pl_chaos_i_fatalna_organizacja_.html www.tur-info.pl/p/fo_id,40256,,,biuro_ois_sciema_jak_nic.html www.turystyka-forum.pl/index.php?s=5d0cecc057ed866afad9e048836e9290&showtopic=5616&pid=6143&st=0entr y6143 www.goldenline.pl/forum/snowboard/666668 Odpowiedz Link Zgłoś
olka-2010 Re: OIS - Majówka 01.04.10, 13:19 Praga!!! Fajne wyjazdy majówkowe z OISEM;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 18:39 Pewnie bogaty rozpieszczony chłopczyk to pisał, któremu mamusia skarpetki pierze! Jak chciałeś hotel pięciogwiazdkowy to gdzie indziej trzeba było szukać!!! Ja jestem bardzo zadowolona z wakacji z O.I.S. Polecam... naprawdę warto za dość niską cenę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teklitka Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: 212.76.37.* 12.10.09, 22:28 Hej, ja byłam z Oisem na żaglach i było fatalnie, nie chce mi się pisac juz szczegółów ale próbuję wydobyć od OISU pieniadze za zmarnowany urlop i potzrebowałabym wsparcia innych niezadowolonych ich klientów. Może ktos z Was chciałby tez dołaczyc się do skargi na OIS, niech się wreszcie ukróci ich działalonośc i nie naciagają ludzi. Czekam na jakiś odzew na razie na forum. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.aster.pl 28.10.09, 08:53 Strata czasu, ja już przechodziłam drogę skarg i zażaleń, pisałam gdzie się da... Na próżno... Nikt do niczego się nie poczuwa. Nie wiem po co i dla kogo istnieją instytucje broniące praw klienta i konsumenta... Ale nie poddawaj się, by może Tobie sie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 00:12 Ciekawe ilu ludzi w tym roku nabierze OIS? Na swojej stronie internetowej szczycą się, że "oszukali" już 14 tys. osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Oszuści i Przekreciarze - Uwaga na nich!!! IP: *.171.9.10.static.crowley.pl 10.12.09, 16:11 NIGDY wiecej WYJAZDÓW Z NIMI im dalej od nich tym zdrowiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były uczestnik. Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.aster.pl 14.12.09, 20:32 Ilu jeszcze ludzi okradnie ten oszukańczy proceder??? Fora od najmniej dwóch lat wyładowane są licznymi relacjami z ich "cudownych wyjazdów" a dalej słyszę że ktoś się dał wyrolować. Nie mogę się doczekać co odwalą na sylwestra 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: 85.232.250.* 16.02.10, 20:54 Sranie w banie.. Sami frustraci na tym forum chyba.. Ja właśnie wróciłem ze Słowacji z OIS'em i jestem zadowolony.. Zresztą reszta ekipy jest również zadowolona.. Co do rezydentów to zostaniemy nawet kumplami - pozdro dla Andrzeja jeśli tu dotrze.. (profeska, szybkie załatwianie spraw, dobre wspólne piwo w Irish pubie w Liptovskim Hradku). Miałem obawy czytając te wszystkie wpisy, ale na szczęście się nie sprawdziły.. Może po prostu ludzie za kilkaset złotych chcieliby mieć kawior na śniadanie i własnego Jana do obsługi..?? Ja jestem na tak i mam zamiar się jeszcze z mini wybrać gdzieś.. PZD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty OIS.pl spamuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 17:11 Od kilkunastu dni na różnych forach spotykam się z wpisami typu : "wybieram się do bŁugarii z biurem www.ois.pl Moi znajomi byli i się świetnie bawili, więc biuro jest pewne. Czy ktoś może polecić mi wycieczki fakultatywne" ? i tego typu podobne wpisy, niemal w identycznym tonie z prawdopodobnie celowym błędem w pisowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.chello.pl 28.02.10, 11:09 Powiem tak byłem z biurem OIS w Chorwacji 2 lata tem i było super w tym roku jade jeszcze raz. skoro są tak wszyscy negatywnie nastawieni to może ktoś poda jakieś biuro z którym było tak super ale pewnie jesteście snobami ktorzy sidzą całe dnie w domach i tylko marudza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia i Janek Re: Wyjazd z OIS.pl = Zadowoleni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 16:08 W tamtym roku byliśmy grupą znajomych na nartach we Włoszech- Livinio. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wycieczki, pobytu i wspaniałej organizacji OISU;)) Wszytko było jak należy, rezydent dał sobie ze wszystkim radę, i dobrze wszystko rozłożył w czasie. Sprawdzał czy wszyscy są i przed wyjazdem na stoki i po wyjazdach. Jesteśmy bardzo zadowolenie ponieważ OIS ma bardzo tanie wycieczki i jest naprawdę dobra organizacja!!! Teraz jedziemy na wakacje na Krym i mamy nadzieję że nie zawiodą. Nie wiem jak ktoś może być tak bardzo wymagający wszystko jest bardzo proste wystarczy dogadać się z rezydentem;DD Polecamy biuro OIS;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.szczecin.mm.pl 20.02.11, 10:27 Witam! ciekawie mieliście, my nie lepiej w podróży do Włoch. Też histopra do opisania.Ale jestem za abyście napisali skragę oficjalną, gdyż to trafi w postaci listu lub innej formie upomnienia do biura i może coś się zmieni! (na lepsze) A A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.acn.waw.pl 21.03.11, 11:02 OIS - ODRADZAM! To jest najbardziej nieprofesjonalne biuro jakie spotkałam! Właśnie wróciłam z ich wycieczki na narty (Val di Sole). Zapłaciliśmy za przejazd "luksusowym autokarem z WC" - podstawiono minibusik z przyczepka. Z powrotem to samo, z tym, dodatkowo o 4 rano kazano nam zmienić busa, bo firmie nasz był potrzebny dla innej wycieczki. Zapakowali nas do jeszcze mniejszego, a że nie mieli już do niego przyczepki, nasze bagaże (narty, buty itd) zapakowali nam... między siedzenia w busie, tak, że zablokowali kompletnie wyjście i byliśmy do końca podróży unieruchomieni. Trudno uwierzyć, ale tak było. Dodatkowo, trasa podróży była inna niż ta, którą podawało biuro. Zamiast 15h, jechaliśmy 28h, bo OIS postanowiło krążyć po całej Polsce zbierając pojedynczych klientów. Dodatkowo, kierowcy, jak wytłumaczył rezydent "byli niedoświadczeni" więc nie znali drogi, on był pijany, więc nie mógł im doradzić i jechaliśmy do Włoch przez Kraków i Wrocław ;) LOL ;) Straciliśmy przez te podróże po Europie 2 dni wakacji, i przez to, że wyjazd z gór odbył się o 10 rano, zamiast o ustalonej g.16, bo "kierowcom nie chce się już czekać". Zamówiliśmy apartament 6os bez łóżek piętrowych - zapisaliśmy nawet ten wymóg w umowie, bo wiemy, że we Włoszech często są takie łóżka w apartamentach - dostaliśmy apartament z 4 łóżkami piętrowymi... Po opisaniu takich jawnych oszustw nie będę już się rozpisywać, że np. rezydent był wiecznie pijany i skrajnie nieuprzejmy, a zarówno on, jak i biuro OIS, do którego dzwoniliśmy np. w sprawie zmiany apartamentu niezmiennie odpowiadali "napiszcie sobie reklamację" i ani razu nie padło słowo przepraszam, ani żadne tłumaczenie, dlaczego zmieniają nam warunki w trakcie wycieczki, nie mówiąc o jakiejkolwiek próbie przywrócenia ustalonych warunków. Teraz czeka nas walka z nimi o zwrot pieniędzy, pewnie w sądzie, bo nie sądzę, że tacy jawni oszuści uznają oczywistą reklamację. Sam pobyt był super i polecam Val di Sole jako centrum narciarskie :) Tylko nie jeździe tam z firmą OIS, bo wszystko, co leży z ich strony będzie zawalone ;) np. "wykupienie karnetów przez rezydenta" oznacza, że kiedy wszyscy będą już śmigać na stokach, wy będziecie sterczeć przed kasami czekając na rezydenta, który nie będzie się mógł zwlec rano z łóżka po całonocnej imprezie ;) a stojąc odkryjecie, że ceny karnetów są niższe niż policzyło sobie OIS i straciliście nie tylko czas, ale i kasę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.polimex-mostostal.pl 06.04.11, 12:06 Oszuści to mało powiedziane. Też jechaliśmy do Val di Sole. OCzywiście w Polsce stracilismy pare ładnych godzin jak zbieralismy ludzi, ale żeby tego było mało to w trasie dowiedzieliśmy się jeszcze lepszych wieści...do Val di Sole przez....Livigno!!!! No więc dzięki też przejeżdżce zamiast 20h jechaliśmy 30. Rezydent z karnetami nie mógł się oczywiście ogarnąć więc w 1 dzień na stok poszliśmy dopiero koło 12. Oczywiście chodził na bombie codziennie i żeby tego było mało kilka osób które razem z nami jechały pan rezydent oszukał i kazał dopłacić po 50 euro za rozszerzony karnet. Jak ludzie się zorientowali w kasach że nic nie trzeba dopłacać za rozszerzony karnet to pan rezydent już nie miał kasy żeby im oddać bo......ją przepił. Sprawa pewnie oprze się o sąd. Sam region fajny ale nie na koniec marca. wcześniej tak. poza tym nigdy ale to przenigdy z ois. najgorsze biuro jakie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 18:21 Ostrzegam tak jak inni. Ludzie nie korzystajcie z tego biura. Oszuści i krętacze. Wyjazd do Biogradu zamiast 20 godzin trwał 30. Wc w autokarze nie działało, jeden kierowca popijał piwko, przestał dopiero jak zwróciliśmy mu uwagę. Przesiadkę mieliśmy w pełnym słońcu, czekaliśmy na drugi autokar 2h. Na miejscu tzw. przez nich apartamenty to tragedia. Pokoje 2x2 bez okna, tylko jakiś świetlik, łazienka zamiast do dyspozycji, jedna na trzy pokoje. PORAŻKA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 14:52 Byłem e hotelu Zora To ludzie sieją zamęt jechałem za 990 zł z pełnym wyżywieniem autobusem super cena i wakacje Hotel miał basen Proszę mi poszukać takiej oferty w Polsce niech mnie zawiozą i wykarmią no i dają basen To będzie wtedy cud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagienka Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.12, 14:49 Zgadzam się, wyjazdy maja naprawde ok i nalezy wziac pod uwage ile sie placi...Jak Was stac płaćcie po 2-3 tys zł i do innego biura...choć pewnie tam też y się nie podobało..Zapłaci taki 700 zł i czuje sie jak Pan i Władca...Ehhh... A propos Bułgarii maja nowy hotel w ofercie - Złoty Róg z all inc. -wypas jak za tą cene myslę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.das.pl 29.02.12, 15:22 ODRADZAM. Nieuczciwa firma. Dwa dni przed świętami Bożego Narodzenia dowiedzieliśmy się, że mamy dopłacić po 100 zł, bo zdrożało paliwo i euro. Na maila, że nic takiego nie miało miejsca a cena euro spadła, odpisali, że mają mało osób więc musimy dopłacić jednak po 50 zł. Od kiedy uczestnik ponosi finansową odpowiedzialność za działalność gospodarczą przedsiębiorcy. No ale nic, 2 tygodnie do wyjazdu, w międzyczasie święta i sylwester, dopłacimy pojedziemy. Nic z tego.Tydzień przed wyjazdem dowiadujemy się, że jest odwołany. A na zwrot pieniędzy trzeba czekać tydzień. Regulamin niezgodny z ustawą o świadczeniu usług turystycznych, bo w takich przypadkach biuro powinno oddać kasę natychmiast. W biurze już nikt nie odbierał telefonów. A jak już odebrał to tylko obietnice (niespełnione oczywiście). A my potrzebowaliśmy pieniędzy, bo jednak udało się zorganizować coś samemu i trzeba było zapłacić za noclegi. W końcu po "okupacji" biura udało się wymóc na pracowniku, żeby połączył z osobą kompetentną do dokonywania przelewów. Okazał się nim "prezes zarządu" spółki i był zdziwiony, że mu takimi głupotami zawracamy głowę (cytat). W sumie w naszej grupie jechało 10 osób, więc kwota do zwrotu przekraczała 17 tysięcy. Człowiek totalnie nie na poziomie. Dostał wezwanie i obietnicę skierowania sprawy do sądu. Jakoś się udało odzyskać pieniądze (co nie jest takie oczywiste z tą firmą), ale na zapłatę za wycieczkę trzeba było uruchomić inne środki. Zero życzliwości w podejściu do klienta i przede wszystkim uczciwości. Sprawę naprawdę można było załatwić bez zgrzytów i z klasą, o ile rzetelnie byłyby przekazywane informacje. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 12:46 Ja tam jestem zadowolony z OIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.03.12, 18:31 ludzie o zdrowym rozumie - uciekajcie gdzie pieprz rośnie - nie warto kupować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuk Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 13:15 spierdulajcie od tej ` firemki ` drucik kogucik jak najdalej. Oszuści , złodzieje. Pracowałem dla nich - roznosiłem całe wakacje plakaty w słoncu, deszczu i co pięniezy nie wypłacili. Do października walczyłem o swją wypłate za ciężką robotę. Tłumaczyli się kryzysem w firmie, brakiem chętnych klinetów na wyjazdy itd. Omijajcie siedziby OIS szerokim łukiem. Byłem w siedzibie w grudniu myślałem, że może coś się ruszyło ale okazało się, że pseudo firemka już nie ma oddziału we Wroclawiu.... Zostałem poniżony i oszukany. Nigdy więcej !!!! Wszystkich znajomych ostrzegam przed nimi - żadnych tanich wyjazdów bo na miejscu spotka Was pewnie brak pokoju, robactwo rozklekotany autokar jadący o 29 h dłużej bez klimatyzacji, czynnej ubikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Wyjazd z OIS.pl IP: *.man.tk-internet.pl 19.03.12, 16:37 czytając tyle niepochlebnych opinii zdecydowaliśmy się tylko na przejazd z biurem ois do Makarskiej w Chorwacji w terminie 26.08-4.09.11. w sumie wszystko było bez większego zarzutu. autokar trochę się spóźnił na początku (wyjazd z Wrocławia), ale znośnie. podróż trwała dużo krócej niż myśleliśmy (to mój 3 wyjazd do Cro, ale wcześniej autem i stopem). faktycznie byl dluzszy postoj i przesiadka, ale 2 godziny na wielkiej bezclowce zlecialy bardzo szybko. na miejscu znalezlismy sobie apartament, ale kontakt z ludzmi, ktorzy jechali z nami utrzymalismy. rezydent michał byl mega nastawiony na kase, ale my od razu wiedzielismy, ze jak wycieczki to tylko organizowane samemu, wiec na nic sie nie deklarowalismy. 2 rezydent - rewelacja! ogolnie ludzie, ktorzy byli z nami i wykupili tez pobyt byli zadowoleni. pokoje byly ladne i mialy klime, wyzywienie jesli ktos bral bylo bez zarzutu. powrot byl bez przesiadek i trwal na trasie Makarska-Wrocław jakies 14 h, czyli bardzo krotko! jesli ktos liczy na luksusy niech zaplaci wiecej i pojedzie sobie z lepszym biurem podrozy na wakacje. ja bym mogla zaryzykowac podroz z nimi jeszcze raz :) a 400zł za przejazd Wrocław-Makarska-Wrocław to naprawdę dobra cena. a przesiadki są po to, żeby im się to opłacało, inaczej cena byłaby wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolona Re: Wyjazd z OIS.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 01:00 Pod koniec lipca wybrałam się razem ze znajomymi do Makarskiej z teg biura. Najbardziej niezorganizowany wyjazd na jakim byłam. Już na samo miejsce zbiórki autokar przyjechał o ponad godzinę spóźniony. Kierowcy nie posiadali listy osób, które miały jechac w poszczególnych autokarach więc na dobrą sprawę każda osoba z ulicy, która miała ochotę na wyjazd do Chorwacji mogła sobie do niego wsiąśc bez żadnego problemu. Ponad to nie można było uzyskac od nich żadnych konkretnych informacji bo na każde zadane pytanie odpowiadali ”nie wiem”. Następnie przesiadka w Cieszynie... Ogólnie panowała zasada ”kto pierwszy ten lepszy”. Wiele osób, które przyjechały do Cieszyna ostatnim autokarem nie miało miejsca w autokarze, który jechał bezpośrednio do Makarskiej, przez co musiały jechac najpierw do Biogradu (dlatego tutaj podróż wydłużyła się dodatkowo o ponad 3h). Kierowca autokaru w Biogradzie oznajmił nam, że do Makarskiej nas nie zawiezie bo nie ma pieniędzy na paliwo... Osoby, które jechały autokarem bezpośrednio do Makarskiej były na miejscu ok godziny 9, podczas gdy nam w Biogradzie podstawiono busa bez klimatyzacji, którym jechaliśmy ponad 3h w 40 stopniowym upale! Nie wspomnę już o tym, że nasze walizki jechały w zupełnie innym autokarze niż my! Nie jestem osobą, która wymaga nie wiadomo jakich warunków jeżeli chodzi o zakwaterowanie (szczególnie jeżeli wyjazd był za stostunkowo niską cenę) ale to co zobaczyłam po przyjeździe rozczarowało mnie jeszcze bardziej. Nie wiem w której ”willi” były robione zdjęcia przedstawione w ofercie ale z całą pewnością mogę powiedziec, że nie był to budynek, w którym zostałam zakwaterowana. Rezerwowałam apartament 2 osobowy, w którym miała znajdowac się łazienka oraz aneks kuchenny a dostałam zwykły pokój ze starymi meblami, pościeraną wykładziną i bez łazienki! Wyjazd do Polski zaplanowany był na godzinę 22, podczas gdy przed godziną 21 (będąc jeszcze na promenadzie) dostaliśmy telefon od znajomych, że wszyscy na nas czekają i autokar odjeżdza za 5 min . Dodatkowo właścicielka domu ostatniego dnia rano wyrzuciła nas na bruk nie pozwalając nawet zabrac nam naszego jedzenia z lodówki, gdyż stwierdziła, że nie jest ono nasze... Na opiekę rezydenta nie było co liczyc. Jego praca sprowadzała się jedynie do przyjmowania zapisów na wycieczki. Podobnie jak od kierowców, również od niego nie można było uzyskac żadnych informacji, (chcieliśmy wiedziec co będzie z nami podczas powrotu, czy znajdzie się dla nas miejsce w autokarze, czy znów zostaniemy zostawieni sami sobie na pastwę losu) gdyż twierdził, że nie posiada on żadnych informacji na ten temat i wszystko zależy od organizatora, z którym oczywiście też nie mógł się skontaktowac. W drodze powrotnej 2 autokary musiały czekac na jakiejś stacji benzynowej w Chorwacji ok 2 godzin na spóźniony autokar z Czarnogóry. Po przesiadce do właściwych autokarów wreszcie trafiłam na kompetentnych i bardzo miłych kierowców, czego niestety nie mogę powiedziec o poprzednich. Wszystko było by w porządku gdyby nie fakt, że w autokarze okazało się, że mamy problemy z alternatorem i nie chodzi klimatyzacja w wyniku czego rano musieliśmy się zatrzymac na granicy austriacko-czeskiej aby naprawic usterkę. Wszystko na poczatku miało potrwac ok godziny. W rezultacie spędziliśmy tam ponad 4h. Organizator wyjazdu był poinformowany o problemie i zupełnie się tym nie zainteresował. Wiedział o tym tuż po naszym wyjeździe z Makarskiej w wyniku czego miał wystarczająco dużo czasu (14h) by podstawic nam nowy autokar. Niestety nie zdobył się nawet na odwagę, żeby odebrac telefon od ludzi, którzy byli zirytowani całą tą sytuacją. Przez problemy z autokarem czasu przyjazdu do Polski, który był planowany na 5 sierpnia w godzinach wieczornych mocno się opóźnił. Autokar jadący do Warszawy dotarł tam dopiero 6 sierpnia między 5 a 6 rano. Nie muszę chyba dodawac, że częśc ludzi szła rano do pracy... Podsumowując, jeżeli chcecie spędzic miłe wakacje, bez żadnego stresu i rozczarowań wybierzcie inne biuro podróży. To był mój pierwszy i ostatni wyjazd z tym biurem... Lepiej dołożyc kilkaset złotych więcej ale spędzic miło wakacje bez żadnych zmartwień i problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RudaP Re: Wyjazd z OIS.pl IP: *.Netcominternet.pl 02.09.12, 11:15 Wraz z całą paczką (11 os.) pojechaliśmy w tym roku do Makarskiej z Ois-em. To co się tam działo, wołało o pomstę do nieba. Naszego kolegę zakwaterowano 3 'ville' dalej bo w naszej nie było miejsca... Specjalnie płaciliśmy za apartamenty, których nie dostaliśmy, w budynku nie było kuchni (byliśmy nastawieni na gotowanie=jedzenie z Polski), o klimatyzacji również nie było mowy. Jedynym wyposażeniem był czajnik (jeden/piętro) i jakieś 3-4 kubki +1 talerz (zważywszy na fakt, że na piętrze mieszkało od 6-9 os.). W pokojach było brudno, a w mojej łazience zamiast światła na suficie gościł malowniczy grzyb. Dodatkowo w 1. dzień nie odbyło się spotkanie z rezydentem z powodu "zamieszania z policją", którego nikt nam nie wyjaśnił, następnego dnia był już nowy rezydent, którego już zatrzymała policja, gdyż nie miał wymaganych uprawnień, aby pracować w Chorwacji. Pan nr 3. był totalnie nieosiągalny, dlatego też ujrzeliśmy jego zacne oblicze dopiero w dniu wyjazdu. Właściciele mega niemili (nie wolno było koleżance zapalić papierosa, bo słychać jak odpala zapałkę...). Doszło nawet do bójki (właściciel wyładował swoją frustrację "przez przypadek"), w wyniku której ucierpiały 2 osoby, a właścicielka nie chciała nam dać nr na policję i straszyła karą pieniężną - bagatela 1200 euro, ale za co już nie wyjaśniła. Później napuszczono na nas okolicznych Chorwatów, którzy grozili pobiciem ;] W dzień wyjazdu dostaliśmy informację, że powrót planowany jest na dopiero 22 - 23.00. Wykwaterowanie nastąpiło o 8 rano, cały dzień koczowaliśmy na plaży, a po powrocie z niej ok. 17.15 nagle dostaliśmy info. od innych Polaków, że wyjazd jest już o 18.00 ;] Oczywiście nieuniknione były komplikacje - autokar podjechał przed 19. zahaczając przydrożnie pozostawione auto i rysując mu cały bok.. Część ludzi miała się przesiąść do innego pojazdu, który jechał do ich miejsca docelowego, jednak głupota wzięła górę i wybuchła kłótnia, przez którą czas odjazdu jeszcze bardziej się wydłużył. Abstrahując - w Makarskiej jest drogo, rejsy "all incl." wcale takie nie są, a kosztują ok. 200 kun - jeśli zwraca się uwagę, że oszukują to rzucają w kierunku Polaków samymi wulgaryzmami. Szczerze odradzam! Jeśli już, to mniejsze kurorty, w których szanują turystę a nie są nastawieni tylko na zysk 'bo do Hrvatskiej i tak się wraca'. Podsumowując - gratuluję Ois-owi, tak 'wspaniałych' wycieczek jakie organizuje i ludzi, z którymi zawiera umowy najmu. Z tego co mi wiadomo, sprawa sądowa zostanie przeciwko nim założona przez turystów z Poznania, którzy mieli podobne przeboje co my. Zastanówcie się wybierając to całkowicie zdezorganizowane 'biuro podróży'. Po tych wakacjach, czuje się całkowicie oblana pomyjami - nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurra Re: Wyjazd z OIS.pl IP: *.183.219.119.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.09.12, 21:55 Drugi rezydent nazywał się Maciek i dziękuje za przychylną opinię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OW-Akces_pl Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.elektryk.trzepak.eu 04.06.12, 21:54 Z całej tej podróży widzę tylko jeden błąd: Rezydent, który był całkowicie niekompetentny. Nie polecam tego biura. Pozdrawiam OW-Akces.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUSTA Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 12:45 JA MYSLAŁEM ŻE PO WPADKACH Z OSTATNICH LAT W KTORYCH BYLEM UCZESTNIKIEM TO JAK SIE NAZYWA OIS JUZ NIE ISTNIEJE!!! UWAGA NA NICH TO BANDA A NIE BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arletka Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.dynamic.lte.plus.pl 14.01.13, 15:47 Bylam z tym biurem na sylwestra w tym roku i wszystko bylo super. Widocznie organizacja znacznie się poprawila przez ten czas. Jestem na taki i na pewno jeszcze z nimi wyjade. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolatanie Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 16:25 majolatanie.pl/ Odwiedzając tą stronke dość regularnie kazdy znajdzieja jakis tani przelot dla siebie, bądz tez tanie wakacje w róznych zakątkach swiata. Oczywisicie milie widziane zarejestrowanie sie, komentowanie, i "polubienie" na FB wtedy pozwala na swieze informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.12, 10:25 UWAGA FIRMA OIS TO OSZUŚCI i ZŁODZIEJE Wiszą Sporo Kasy za Przejazdy antenowe!!!! W tym mnie i moim znajomym!!! Mieli 7 dni na oddanie pieniędzy minęły już 2 miesiące. Nie odbierają od nas telefonów! Zablokowali nasze nr telefonów!!! WIDOCZNIE NUDZĄ ICH CODZIENNE PYTANIA KIEDY ZWRÓCĄ NAM NASZE PIENIĄDZĘ!!!!! SPRAWA TRAFIŁA NA POLICJĘ !!!! Będzie Pozew Zbiorowy!!! BANDA OSZUSTÓW jak NA OIS PRZYSTAŁO!!! POZDRAWIAJĄ WSZYSCY KLIENCI Z BUŁGARII !!! ZŁODZIEJE opier%&% na fejsie /oispl Dodam że miałem nieprzyjemność tylko z transportem bo na szczęscie nie wykupiłem sobie u nich wakacji tylko sam przejazd i już zostałem oszukany! a na Własne oczy widziałem hotel w Bułgarii ZŁOTY RÓG - GOLDEN HORN !!! TRAGEDIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Wyjazd z OIS.pl = chaos i fatalna organizacja IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.12, 18:57 OIS Spółka z o.o. podaje na umowach, że posiada wpis w Rejstrze organizatorów i pośredników turystyki woj. Warmińsko-Mazurskiego pod numerem 7917. Wg informacji z Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko - Mazurskiego ww. firma nie figuruje w rejestrze. Czy to znaczy, żę prowadzą działalność bez zezwolenia? A działa, dziś dostałam maila z propozycjami udziału w ich imprezach ze zniżką 8%. Czyżby ta zaniżka miała pokryć moje straty z tytułu przejazdu antenowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Potwierdzam - OIS to straszni naciagacze! IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.12, 16:24 PRZESTRZAGAM PRZED BIUREM OIS! To jest najbardziej nierzetelne biuro, jakie widzialam! Naciagacze! Bylismy z nimi cala grupa w Val Di Sole na nartach. Mielismy jechac autokarem - podstawili mini busa. W drodze powrotnej w polowie drogi, w srodku nocy, musielismy sie przesiadac do innego busa i oddac naszego innej wycieczce (?) - w nowym nie bylo nawet miejsca na bagaze i jechalismy z nartami i wszystkimi bagazami na kolanach, z zatkanym przejsciem!!! Cala droge odbywala sie w busie glosna impreza i co godzine musielismy zatrzymywac sie, by kolejna osoba mogla zwymiotowac - rezydent nie reagowal, bo pil z nimi. Pil tak caly wyjazd. Zarezerwowalismy apartament bez lozek pietrowych - pytalismy o to mailowo 2 razy, bo na tym nam bardzo zalezalo - oczywiscie po przyjezdzie okazalo sie, ze lozka pietrowe byly. Dlugo mozna by wymieniac co jeszcze bylo niezgodne z oferta i na czym nas jeszcze naciagneli. Oczywiscie reklamacji nie uznali, pieniedzy nie oddali - mimo, ze rezydent na miejscu spisal protokol niezgodnosci z oferta... Zwykli oszusci. Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiap Re: Potwierdzam - OIS to straszni naciagacze! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.14, 22:09 Witam, byliśmy z OIS na sylwestra 2013 w Risoul. Wszystko było niezgodne z ofertą. Po powrocie zgłosiłam do nich reklamację. Minął ponad miesiąc, nic nie odpisali. W internecie jest mnóstwo komentarzy przestrzegających przez tym biurem. Szkoda, że nie sprawdziłam wcześniej tych stron. Mam teraz nauczkę i tylko tyle, bo informacji o rozstrzygnięciu reklamacji pewnie nie otrzymam. PRZESTRZEGAM PRZEZ BIUREM OIS !!!! Odpowiedz Link Zgłoś