malynia Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. 11.10.10, 12:05 BP Sun&Fun z bezczelną premedytacją oszukuje turystów! Pojechaliśmy na wakacje do Egiptu, będąc jeszcze w PL biuro wiedziało, że nie będzie dla nas miejsc w hotelu, w którym wykupiliśmy miejsca, a my dowiedzieliśmy się dopiero na miejscu o 23.00, byliśmy zmęczeni po podróży, a oni specjalnie okłamali nas, że tylko na 1 noc zostaniemy w hotelu o znacznie gorszym standardzie, niż w hotelu, w którym wykupiliśmy miejsca, ostatecznie zostaliśmy w tym hotelu cały pobyt! na spotkanie z Rezydentem, arogancki Rezydent imieniem Kuba, spóźnił się, nie potrafił nawet przeprosić nas za zaistniałą sytuację! w takiej sytuacji jak my, było 30 osób, nikt z nas nie chciał zostać ani chwili dłużej w tym śmierdzącym, brudnym, hotelu, w którym nawet wody w kranie brakowało!!! Żądaliśmy natychmiastowego powrotu do PL, nie było szans, zostaliśmy w tym hotelu uwięzieni jak we WIĘZIENIU!!! BP Sun&Fun jest NAJGORSZYM BIUREM JAKIE POZNAŁAM!!! Odradzam kupna wycieczek za pośrednictwem tego biura i obiecuje tutaj Wszystkim forumowiczom, że napiszę do Rzecznika Praw Konsumenta, by zajął się tymi OSZUSTAMI!!! jeśli są osoby, które chcą się dołączyć do tego, aby oszuści Sun&Fun przestali istnieć na rynku, proszę pisać: emso@post.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.10, 20:42 nie polecam! biuro naciąga i oszukuje turystów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj Sun&Fun oszusci !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.10, 20:48 jesli chcecie wypoczywacna wakacjach bez problemow, to nie jkupujcie wycieczki zaposrednictwem Sun&Fun!!!! my pojechalismy i teraz mamy same problemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdola1 My wróciliśmy zadowoleni 13.10.10, 21:55 Pobyt 5.10-12.10.2010 - wylot z Gdańska bezposrednio do Sharmu, powrót z międzylądowaniem w Poznaniu, byliśmy w hotelu Sunrise Island View Resort. Hotel tak jak w opisach, m.in na stronie www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Sunrise+Select+Island+View+Resort-hid_8692.html . Obsługa rezydentki (pozdrawiamy p. Agnieszkę Kusiewicz) bardzo dobra. Biuro współpracujące (autobusy, piloci itd) - chyba nazywa się Abaudi - także bardzo dobre - bez zastrzeżeń Odpowiedz Link Zgłoś
malynia Oszuści! 19.10.10, 14:34 BP Sun&Fun z bezczelną premedytacją oszukuje turystów! Pojechaliśmy na wakacje do Egiptu, będąc jeszcze w PL biuro wiedziało, że nie będzie dla nas miejsc w hotelu, w którym wykupiliśmy miejsca, a my dowiedzieliśmy się dopiero na miejscu o 23.00, byliśmy zmęczeni po podróży, a oni specjalnie okłamali nas, że tylko na 1 noc zostaniemy w hotelu o znacznie gorszym standardzie, niż w hotelu, w którym wykupiliśmy miejsca, ostatecznie zostaliśmy zmuszeni do pozostania w tym hotelu cały pobyt! na spotkanie z Rezydentem, arogancki Rezydent imieniem Kuba, spóźnił się, nie potrafił nawet przeprosić nas za zaistniałą sytuację! w takiej sytuacji jak my, było 30 osób, nikt z nas nie chciał zostać ani chwili dłużej w tym śmierdzącym, brudnym, hotelu, w którym nawet wody w kranie brakowało!!! Żądaliśmy natychmiastowego powrotu do PL, nie było szans, zostaliśmy w tym hotelu uwięzieni jak we WIĘZIENIU!!! BP Sun&Fun jest NAJGORSZYM BIUREM JAKIE POZNAŁAM!!! Odradzam kupna wycieczek za pośrednictwem tego biura i obiecuje tutaj Wszystkim forumowiczom, że napiszę do Rzecznika Praw Konsumenta, by zajął się tymi OSZUSTAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malynia Re: Oszuści! 19.10.10, 14:35 W umowie mieliśmy mieć hotel Empire 3* w centrum Downtown w Hurghada, gdzie to jest kompleks 3 hoteli, i z opcja all można było korzystać z każdego z hotelu. W zamian dostaliśmy rzekomo też 3* hotel Nefertity - hotel WIDMO, na totalnym zadupiu, gdzie w opcji all za przekąski między posiłkami musieliśmy dodatkowo płacić., Najgorsze w tym wszystkim, że oni doskonale wiedzieli, że nie będzie dla nas miejsc w Empire, kiedy my jeszcze byliśmy w PL, dlaczego nas nie poinformowali? a skąd wiem? Turyści, dla których już nie było miejsc w Empire byli już przywiezieni do Nefertiti ok godziny 10.00, bo mieli wcześniej lot. My w tym czasie byliśmy jeszcze w Polsce, wylot mieliśmy dopiero około 16.00 mogli zadzwonić, poinformować nas o zaistniałej sytuacji, czego nie uczynili, powiedział nam o tym Egipcjanin dopiero w autobusie w Egipcie., Ja sama pracuje z Turystami, wiem na czym to wszystko polega, ale nigdy mi się nie zdarzyło, żeby zrobić coś tak bezczelnego. dlaczego sprzedali wycieczkę do hotelu, w którym nie było miejsc? jeśli już taki problem się znalazł, to dlaczego nas o tym nie poinformowali, od razu? i dlaczego impertynencki rezydent nawet nas wszystkich nie przeprosił za zaistniałą sytuację?, uwierzcie, biuro potraktowało nas lekceważąco, dla nich najważniejsza jest w tym wszystkim kasa, nie chcemy tak tego zostawić, bo jeśli z nami im się uda, to będą tacy jak my następni. z biurem podpisuje się umowę cywilno-prawną, jeśli biuro nie wywiąże się z warunków umowy, powinno ponieść konsekwencje swego czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Oszuści! oszuści! oszuści! oszuści! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 17:48 NIE DOTRZYMUJĄ WARUNKÓW UMOWY, jak z tym biurem to tylko kupujcie hotel TRAF, znacznie taniej a i tak nie wiadomo w jakim hotelu zostaniesz zakwaterowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ang007@gmail.com Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 22:36 dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ollinka SUN&FUN to oszuści i cwaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 22:32 sprzedają hotele jako niby 4 gwiazdki ( dla nich słoniki, słoneczka czy inne symbole). kwaterują na miejscu w NIZSZYM standardzie, a na reklamacje odpowiadają pokrętnie i idiotycznie, że hotel niby w kategorii egipskiej ma mniej gwiazdek!!! to się nadaje do prokuratury ale... dla pary stów nie warto, jednak tracą opinię i klientów. Po prostu NEVER AGAIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 08:40 Sun&Fun to PAZERNE HIENY. Nie chcą oddać pieniędzy swoim klientom i wysyłają ich na siłe do Egiptu. Ich obecna oferta to LAST MINUTE YOUR LIFE ! Ciekawe, że np. ITAKA daje możliwość rezygnacji. Dla SYF&FART liczy się tylko kasa nie człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo... Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: *.171.170.146.static.crowley.pl 01.02.11, 10:58 Zdaje sie że nie tylko Sun Fun nie oddaje pieniędzy, ani na sile nie wysylają. Klienci mogą zmienić sobie rezerwacje na dowolny kierunek w dowolnym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szylusia Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: *.ip.netia.com.pl 19.05.11, 15:04 Witam Zdecydowanie zaliczyć się muszę do osób,które są mega zadowolone ze swojego pobytu na wakacjach z biurem SUN & FUN. Przyznaję po wykupieniu wycieczki martwiłam się co będzie,jak coraz więcej ludzi pisało negatywnie o tym biurze,ale..... W naszym przypadku wybór SUN&FUN to strzał w 10. Wylecieliśmy z Gdańska 3-ego maja o planowej godzinie,na lotnisku była Pani z biura,która przekazała nam bilety oraz vochery do hotelu. Po przylocie do Sharm el Sheik wszystko było ok,czekał na nas rezydent,który był Egipcjaninem płynnie mówiącym w naszym języku. Autobus czekał przed wyjściem z lotniska,gdy dotarlismy na miejsce okazało się,ze hotel,który wybraliśmy(SHORES GOLDEN) jest chwilowo nieczynny,jednak zostalismy zakwaterowani do hotelu SHORES ALOHA,czyli tej samej sieci,ale położony nad samym morzem i posiadającym przepiękną rafę koralową,co za tym idzie cena jego w normalnym zakupie jest wyższa. Zaskoczenie było mega pozytywne,bo jak się okazało z SHORES GOLDEN byłoby kawałek drogi na plażę,myślę,że więcej niż 400 m.jak to piszą w katalogach. Hotel przyjemny,pokoje przestronne,w większości położone przy basenie,w piętrowych domkach mieszczących chyba po 8 pokoi.Pełno kwiatów,oświetlonych alejek,jedzenie w ALL nie do przejedzenie,wbrew opiniom codziennie coś innego. Rezydent biura dostępny pod telefonem,bez problemu zawiózł znajomą do szpitala,gdy dostała uczulenia na słońce.Trzy razy w tygodniu był również w hotelu ,dostępny dla osób,które miały jakies problemy,pytanie itp. My nie korzystaliśmy z jego usług,bo nie mieliśmy takiej potrzeby. Transfer z Hotelu na lotnisko o czasie,rezydent był z nami do samego końca,zainteresowany cały czas czy wszystko jest w porządku. Nie wiem czy to nasze szczęście czy poprostu ludzie mają za duże wymagania co do pracy biur,albo obwiniają je za problemy z biurem nie związane,czyli za zimna woda w morzu,w kranie,zle przyprawione jedzenie,za ciepło,za zimno itp. Ludzie nastawienie jest najważniejsze,jedziecie na wypoczynek,więc nastawcie się ,że będzie super............ Ja na pewno kolejny raz pojadę z SUN & FUN Pozdrawiam ps. Zazdroszczę ludziskom,którzy dopiero szykuja się na wyjazd.....mi te 2 tyg minęły ekspresem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: 109.95.200.* 04.10.12, 23:35 SUN & FUN może SUN tak, ale nie było nam FUN zmienili nam hotel na masakryczny !!! nie mogliśmy zostać zakwaterowani do tego hotelu, który zamawialiśmy przenieśli nas do ciemnego brudnego syfu na 3 dni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE POLECAM jeśli wczasy tylko WEZYR lub GRECOS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanah.vic Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: 195.187.108.* 05.10.12, 12:22 Ja nie polecam tego biura. Mieliśmy wyleciec do Tunezji w niedzielę o 16.30 wylecieliśmy w poniedziłek o 19.30 ( linie lotnicze BINGO, nocne awaryjne lądowanie na Okęciu). Hotel był brudny, obskurny zmianiono nam pokój po interwencji u rezydenta ( pierwotny był nieposprzątany po poprzednich gościach, nie było lodówki, z telewizowa wystawał kabel z dwoma drutami). Plaża była brudna, sprzatano ją 3 dni. Masakra. Złozyliśmy reklamację w biurze podrózy, jak na razie nie ma informacji zwrotnej ale po tym co tu czytam to chyba nie ma co liczyć na zwrot jakiejkolwiek kasy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: *.wsieci.pulawy.pl 25.07.16, 08:03 22 lipca wróciliśmy z Bułgarii z miejscowości Sveti Vlas. Nie mam zastrzeżeń co do hotelu i warunków, które mieliśmy w Bułgarii, natomiast powrót do kraju to masakra. Brak informacji w hotelu o faktycznym czasie wyjazdu, rezydentka łaskawie zechciała przesłać nam w końcu sms o zmianach, a były one istotne. Pierwotnie wylot był zaplanowany na 12.20 do Rzeszowa, a został przesunięty na 22.20 do Poznania. Okazało się też, że z Poznania do Rzeszowa mamy jechać autokarem. Nocna podróż autokarem trwała 10 godzin. W grupie która wracała z nami do Rzeszowa były osoby, które ze względu na problemy zdrowotne nie powinny jeździć tak długo autokarem, były też małe dzieci. Nie udzielono nam praktycznie żadnych wyjaśnień co do powodu zmiany trasy. Nigdy więcej wakacji z biurem Sun&Fun. Odpowiedz Link Zgłoś
pikalkasucha Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. 09.11.16, 21:32 Wy przynajmniej mieliscie rezydenta. U nas brak rezydenta,brak transferu na lotnisko i obrzydliwy hotel.bez sprawy w sadzie sie nie obedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asta Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.16, 13:14 Uwaga!Dzisiaj jest 21/10.Sun&Fun ma gwarancję ubezpieczeniową tylko do końca roku 2016. Odwołują loty (sporo informacji na facebooku i innych portalach ) bywa ,że 3 dni przed wylotem. Sprzedali sporo wyjazdów na święta, a jest już informacja,że nie mają kontraktu na samoloty w tym terminie. Bardzo możliwe,że odezwą się do tych klientów dopiero jak wpłacą całość kasy....więc w listopadzie. Jeszcze groźniejsze jest to,że teraz sprzedają tylko terminy na 2016 rok!!Przypominam!!31/12/2016 kończy im się gwarancja ubezpieczeniowa!!!Tych pieniędzy z zaliczek nic nie chroni!!!Sami kupiliśmy lot z Poznania na 22/12/2016 i nie ma go teraz w siatce lotów, więc raczej nie polecimy. Tak samo kończył Alfastar!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
s_agniesia Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. 21.10.16, 15:35 Witam, dla wyjaśnienia biuro ma w sprzedaży wycieczki do kwietnia 2017 roku. Gwarancja ubezpieczeniowa, obejmuje wszystkie rezerwacje ZAŁOŻONE do dnia 31/12/2016 roku. Jeśli się Pan obawia że coś jest nie tak proszę się skontaktować z biurem, a nie straszyć i wypisywać niestworzone rzeczy na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asta Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.16, 16:19 No właśnie jestem po rozmowie z infolinią SunFun. Rzekomo przewoźnik anulował im loty. Do końca roku. Dlatego zaproponowali nam anulację rezerwacji. Dodam tylko,że rezerwacja w sierpniu była o 2500 tańsza na całości niż teraz. No i zostaliśmy bez niczego....święta do domu a nie na plaży. I nikogo nie straszę-przestrzegam. To nic dobrego nie wróży. Niejednokrotnie lataliśmy w terminach zimowych i nic dziwnego dla nas np.konsolidować loty(międzylądowanie), albo zmieniać miejsce wylotu.Trudno: godzę sie albo nie. Ale teraz to żadna alternatywa.Żal i przykro. I zapamiętamy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEA Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: *.play-internet.pl 25.10.16, 16:16 My zostaliśmy zawiadomieni o anulacji wyjazdu tydzień przed wylotem.NIe dostaliśmy żadnej propozycji alternatywnej,tyko informację o niezwłocznym zwrocie pieniędzy.Chcieliśmy szybko kupić coś zastępczo na ten termin w innym biurze.ALE Oczywiście do dziś pieniędze nie zostały zwrócone!!!!.Nigdy już się nie nabiorę na wyazd z SUNFUN Odpowiedz Link Zgłoś
pikalkasucha Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. 09.11.16, 21:29 A może wspóle dochodzenie roszczeń w Biurze Konkurencji i konsumentów???Sugeruje też nagłośnić sprawę medialnie.Jestem w podobnej sytuacji i udaję sie do sądu.mój mail i.pikala@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asta Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.16, 16:21 Nam anulowali wyjazd na święta(pisałam już o tym).Pod koniec października zauważyłam,że nie ma naszego lotu w planie lotów. Na zwrot zaliczki przyszło nam czekać ponad miesiąc. W sumie to już straciliśmy nadzieję i szykowaliśmy się na dochodzenie należności od UM. I jako jedyni nie mają oferty na przyszły sezon...ja bym odradzała jakiekolwiek zakupy od Sun&Fun. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn Re: Sun&Fun Holiday proszę o opinie. 02.12.16, 14:37 Ja 2x byłam z sun fun, nie mogę narzekać, raz rezydent był do niczego, ale poza tym wyjazdy w porządku. Letnia oferta ma być ok. 14-15 grudnia, podobno jest zmiana właściciela w sun fun, stąd zawirowania. Odpowiedz Link Zgłoś