Gość: wojtek IP: *.chello.pl 29.01.09, 16:54 Czy ktoś leci w poniedziałek do Fortalezy? Proszę o kontakt mlody_gniewny19@o2.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: werasam Re: Fortaleza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 16:02 Ja z mężem, odlot 0 14. Wyczytałam,że trzeba zgłaszać sprzęt foto i video, czy wiesz coś o tym? Naczytałm się też o niebezpieczeństwie w Brazylii, czy już tam byłeś i coś o tym wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Fortaleza IP: *.warszawa.mm.pl 30.01.09, 20:25 Byłam rok temu w Fortalezie. W Brazylii zagrożenie przestępczością pospolitą jest bardzo duże. Częste są napady z bronią w ręku i porwania dla okupu, w tym również turystów zagranicznych. Ofiary powinny dla własnego bezpieczeństwa oddać posiadane przedmioty, nie stawiać oporu, nie prowokować!!!!! Należy unikać bocznych ulic oraz dzielnic uważanych za niebezpieczne, w tym tzw. faveli – dzielnic powstających na dziko (w większości dużych miast), oraz okolic dworców autobusowych i kolejowych. W większości stanów Brazylii posiadanie broni jest legalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalii24 Re: Fortaleza IP: *.chello.pl 30.01.09, 23:22 Kolega wrócił niedawno, mówił, że do autobusu regionalnego wszedł nagle człowiek wyjął pistolet i przyłożył kierowcy do głowy. Następnie kazał zebrać od ludzi kasę, biżuterię, aparaty itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: Fortaleza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 08:52 hej ja lecę ale chyba na ten poniedziałek się nie wyrobię, raczej na następny na jak długo jedziesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelka Re: Fortaleza IP: *.chello.pl 03.02.09, 09:00 Czy ktoś się wybiera z itaką 09.02.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: Fortaleza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 10:44 ja się wybieram 02.09 a ty już się zdeycdowałaś ? do jakiego hotelu i na ile czasu ? Odpowiedz Link Zgłoś