bluemar 12.03.09, 20:33 Czy ktoś ostatnio kupował bilety do Ermitażu będąc z grupą już na miejscu (bez wstępnej rezerwacji z kraju)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
helio-trop Re: Ermitaż 12.03.09, 21:24 W czerwcu było to jak najbardziej możliwe, za pomocą pani zza kontuaru miedzy kasami. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Ermitaż 13.03.09, 13:58 Dziękuję :)-chodziło mi o "możliwość" w sensie czasu.Ile czasu trwała procedura wraz z zakupem biletów zanim grupa weszła? Odpowiedz Link Zgłoś
helio-trop Re: Ermitaż 13.03.09, 17:04 Jak wiesz Rosja jest dosyć nieprzewidywalna i zmienna (tak jak kobieta...), więc moja obserwacja, że trwa to ok. 20 minut (sam czas wydrukowania biletów zależy od wielkości grupy) nie daje Ci żadnej pewności, że tak będzie. Może akurat pani miała dobry humor ? Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Ermitaż 14.03.09, 16:18 Zadając to pytanie przejęłam się tym: www.youtube.com/watch?v=m3A4P3wkFGE bo nie mam Ermitażu w programie a ktoś może zechce pójść i nie wiem co doradzić-czy puścić indywidualnie w czasie wolnym ,czy dla chętnych próbować załatwić grupowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lumen Re: Ermitaż 14.03.09, 19:48 A nie bedziesz tam miec lokalnego przewodnika ? Ja wszystko przez nich zalatwiam i do ermitazu wchodzimy tylnym wejsciem, bo normalnie faktycznie jest taka kolejka, zwlaszcza w sezonie. Jedyny raz kiedy nie bylo kolejki takiej okrutnej to byl marzec, no ale u nich wtedy to tak jak u nas styczen, brrr. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gascodavama Re: Ermitaż 14.03.09, 21:28 Tak przepastnej kolejki, wychylającej gdzieś z głębin placu Pałacowego, nie zdarzyło mi się widzieć, mimo bytności w sezonie. Wejście dla grup znajduje się od strony Newy, czyli po drugiej stronie Ermitażu. Do wszelkiego rodzaju kolektywów Rosjanie mają sentyment, więc hasło "grupa", nawet bez wcześniejszej rezerwacji, powinno zadziałać. No i pewnie będzie taniej, tylko to należałoby sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Ermitaż 14.03.09, 22:43 Ja w Petersburgu byłam już wiele razy (też takiej kolejki nigdy nie widziałam-dlatego dałam ten link jako ciekawostkę) i rzeczywiście zawsze Ermitaż był w programie i sama nie organizowałam wejścia - załatwiał to lokalny i wchodziliśmy właśnie tym wejściem od strony Newy.Teraz jest inaczej nie mam Ermitażu tylko dzień czasu wolnego (tak nawiasem mówiąc mając na uwadze wielkość miasta to bardzo sensowne-raz bez gonitwy z wywieszonym językiem byle zaliczyć więcej obiektów)-spróbuję załatwić tym ,którzy zechcą pójść a jak coś nie wyjdzie to trudno-mam nadzieję,że takiej kolejki nie będzie :).Dzięki za chęć pomocy :). Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak Re: Ermitaż 15.03.09, 16:54 Też bywam i też tego nie widuję. To z pewnością w ramach "Nocy Muzeów". A że jasno? - Przecież tam są "leningradzkie noce"! Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Ermitaż 15.03.09, 17:36 Chyba jednak to był normalny dzień bo noc muzeów w Petersburgu zwykle bywa w maju (i jest inny rodzaj światła) -może jakiś szczególny przypadek ale nieźle to wygląda.:) Odpowiedz Link Zgłoś