Dodaj do ulubionych

Wody kolońskie

04.08.04, 22:47
Zawsze , zwłaszcza lawendowa , kojarzyły mi się z moim Dziadkiem, nie był to
zbyt piękny zapach , właśnie taki dziadkowy.
Teraz w Oriflame spotkałam sie z pięknym zapachem Lawendowej wody kolońskiej
(7002 )
Swieży , orzeźwiający, inny , od tego znanego .
Ta woda kolońska obok lawendy zawiera jeszcze wanilię piżmo i ambrę.
Przyznam się ,że zachowałam się przy niej jak narkomanka - zanim zaniosłam ją
klientowi , wielokrotnie ją wąchałam.
Pojemność 400ml
Cena w sierpniu promocyjna - tylko 39,00
Obserwuj wątek
    • albicilla Woda kolońska o zapachu kwiatu pomarańczy 04.08.04, 22:50
      Oczarowana lawendową , nie potrafię Wam powiedzieć jak pachnie, nie pamiętam.
      Też zawiera w sobie wanilię i piżmo .
      Też 400ml
      cena również promocyjna -39,00 zł
      • albicilla Cytrusow woda kolońska 04.08.04, 22:52
        Kompozycja cierpkich cytryn i słodkich mandarynek.
        Parametry i cena jak wyżej czyli 400ml i 39.00 zł
        • albicilla Woda kolońska 06.08.04, 11:37
          Lubie poszerzać moją wiedzę. Znalazłam taką oto interesująca informację dot.
          wody kolońskiej .
          Dzielę się nią z Wami , czytającymi.
          Czytającymi , bo wiem ,że tacy są , szkoda ,że nikt ostatnio głosu nie zabiera.

EAU DE COLOGNE (woda kolońska) - określenie to stosuje się obecnie najczęściej
          w odniesieniu do zapachów dla panów. Zawiera zwykle od 3 do 5% olejków
          zapachowych, a stężenie alkoholu wynosi od 70 do 80%. W przypadku zapachów
          stosowanych zarówno przez panów, jak i panie, pojęcia eau de cologne używa się
          w odniesieniu do wód odświeżających, które mają zapach o charakterze wyraźnie
          cytrusowym. Zapach wody kolońskiej utrzymuje się do czterech godzin.

Prawdopodobnie nigdy nie dowiemy się, kto naprawdę stworzył oryginalną wodę
          kolońską. Jedna z wersji mówi, że był to prezent ślubny, który w 1792 roku
          otrzymał Wilhelm Mülhens od zakonnika Franza Marie Farina. Do skromnej
          buteleczki dołączona była receptura. Okazało się, że jest to woda o cudownych
          właściwościach leczniczych. Wilhelm zdecydował się na jej produkcję. Sukces,
          jaki osiągnął, przeszedł jego najśmielsze oczekiwania. Do dziś cudowna woda z
          Kolonii, znana jako Eau de Cologne 4711 (od numeru willi, gdzie mieściła się
          pracownia), cieszy się ogromnym powodzeniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka