Dodaj do ulubionych

nowe podkłady

17.09.05, 02:18
Pojawiły się 3 nowe podkłady i nawet myślę nad zakupem któregoś, ale
zastanawia mnie jedno - czy te nowe podkłady są naprawdę nowe, czy tylko
"nowe" (czytaj: w nowych opakowaniach)? Czy podkład normalizujący i
nawilżający nie mają przypadkiem tych samych składów, jak wcześniej? I jak
jest z odcieniami - identyczne, jak były, czy coś się zmieniło? Rozjaśnili
może choć trochę paletę barw??
I jak z ich właściwościami? Kosnsyencją? Dotrzymywaniem obietnic? Bo szczerze
mówiąc zastanawiam się nad każdym z nich i nie wiem co ewentualnie wybrać, bo
cerę mam mieszaną, ale skłonną do przesuszania i zarazem wymagającą zakrycia
popękanych naczynek i zaczerwienionych policzków sad
Obserwuj wątek
    • martta_k Re: nowe podkłady 17.09.05, 11:01
      ja miałam próbki tych starych podkładów i mam próbki tych nowych, ale nie wiem
      czy to są te stare przerobione na nowe czy po prostu nowesmile
      ale musze przyznac ze ta nowa wersja bardziej mi pasuje, zapach jest o wiele
      lepszy, tamte mazały sie po twarzy te niesmile powiedziałabym ze lepiej kryją a
      mam cere mieszana, małe blizny po pryszczach, naczynka i czasem sie przesusza,
      więc z tych podkładów jestem zadowolonasmile
      mam tylko po dwa odcienie tych podkladow tej starej wersji i tych nowych i tak
      odcien natural beige jest ciut ciemniejszy od tej starej wersji, a odcien
      natural ivory jest ciut jaśniejszy od tego staregosmile
      jeśli napisałam to zbyt chaotycznie to sorki ale szykuje sie na weselesmile
      pozdrawiam Marta
      • magda-fl Re: nowe podkłady 17.09.05, 12:24
        martta_k napisała:

> ja miałam próbki tych starych podkładów i mam próbki tych nowych, ale nie wiem
        > czy to są te stare przerobione na nowe czy po prostu nowesmile
        > ale musze przyznac ze ta nowa wersja bardziej mi pasuje, zapach jest o wiele
        > lepszy, tamte mazały sie po twarzy te niesmile powiedziałabym ze lepiej kryją a
        > mam cere mieszana, małe blizny po pryszczach, naczynka i czasem sie przesusza,
        > więc z tych podkładów jestem zadowolonasmile
        > mam tylko po dwa odcienie tych podkladow tej starej wersji i tych nowych i tak
        > odcien natural beige jest ciut ciemniejszy od tej starej wersji, a odcien
        > natural ivory jest ciut jaśniejszy od tego staregosmile
        > jeśli napisałam to zbyt chaotycznie to sorki ale szykuje sie na weselesmile
        > pozdrawiam Marta
        Wszystko zrozumiałam smile Zmartwiło mnie trochę to, że natural beige przyciemnili,
        a natural ivory rozjaśnili, bo bądź co bądź wolę ciepłe barwy i liczyłam, że ten
        natural beige rozjaśnią trochę. No ale sprawdzę ten ivory, może akurat nie
        będzie zbyt różowy, poprzedni w sumie wcale nie był, był żółty sad
        Powiedz mi jeszcze tylko, których podkładów próbowałaś i jak z ich obiecywanymi
        zdolnościami?
        • martta_k Re: nowe podkłady 17.09.05, 13:43
          robie mały test, nałożyłam na rękę (a tu troche inaczej te kolory wyglądaja niż
          na twarzy) i tak: ten stary natural beige, ten nowy korekcyjny i do cery
          mieszanej i sa praktycznie takie same i powiedziałabym ze minimalnie
          przyciemnione są więc róznica mała;
          odcień natural ivory, ten stary i z tych nowych korekcyjny i do cery mieszanej
          jest większa różnica i widać że jest jaśniejszy.
          na twarzy pomalowałam jeden policzek natural ivory korekcyjnym a drugi do cery
          mieszanej, na początku był taki lekko żółtawy ale potem ładnie stopiło się z
          cerą i wcale tego nie było widać, nie miałam po nich "maski" i wg mnie oba
          kryły tak samo no i trzymały sie cały dzień, w porównaniu do tamtych podkładów
          są o wiele lepsze i ten na pewno sobie zamówiesmile
          • halla6 Re: nowe podkłady 17.09.05, 19:48
            Wypróbowałam próbki T-Balance Fundation (natural beige) i aquaSurge foundation
            (natural beige). Pierwsze wrażenie, jeżeli chodzi o knsystencje - bardzo
            pozytywne. Lubię podkłady gęste, kryjące, bo mam co do ukrycia. Oba dobrze
            wyrównują kolor skóry, kryją, dobrze sie rozprowadzają i... na tym koniec
            dobrych wiadomości. Mam duże doświadczenie w stosowaniu podkładów, mam ich
            duuużo. Ale ww. po prostu wysuszają skórę. Po krótkim czasie od nałożenia
            (oczywiscie na krem nawilżający) skóra wyraźnie jest ściągnieta, przesuszona. O
            ile jest to do zaakceptowania przy T-Balance Fundation, który w założeniu ma
            zapewnić matowy wygląd, to nie moge zaakceptować tego przy aquaSurge
            foundation, który jest do cery suchej i normalnej i - w załozeniu- intensywnie
            nawilża przez cały dzien.Nie nawilża. A szkoda.Zaznaczam, że nie mam cery
            suchej. Aż strach pomysleć jakie efekty będą na cerze suchej. Ale to tylko moja
            opinia.Trzeba wypróbowac - jak zwykle.
            • magda-fl Re: nowe podkłady 17.09.05, 20:08
              halla6 - a jakie zdanie masz o odcieniach podkładów? zmieniły się coś w
              porównaniu do poprzedników? jak się pezentuje ten natural beige? nada się dla
              bladej (ale nie białej) twarzy lubującej się w beżowych podkładach?
              • halla6 Re: nowe podkłady 17.09.05, 21:34
                magda-fl, ja używam koloru natural beige: zarówno te nowe o których pisałam,
                jak i giordani gold i skin perfecting foundation. Kolory są prawie identyczne,
                oprócz aquaSURRGE, który jest jakby o ton ciemniejszy. Wizualnie giordani gold
                wyglada na bardzo jasny, ale w efekcie jest porównywalny z pozostałymi. Trudno
                Ci cokolwiek doradzić, każda cera może inaczej wyglądać po nałożeniu
                podkładu.Myślę,że natural beige jest najbardziej uniwersalny, oczywiście jak
                zejdzie nam letnia opalenizna. Nie ma rady, trzeba wypróbować. Powodzenia i
                trafnego wyboru.Pozdrawiam.
    • elwinga Re: nowe podkłady 18.09.05, 15:16
      Nie używałam wcześniejszych podkładów, ale miałam dwie próbki tego nowego do
      cery mieszanej - Natural Beige i Natural Ivory. Ten pierwszy był dla mnie za
      żółty, drugi jest idealny i wygląda niezwykle naturalnie na twarzy (ale ja mam
      bardzo jasną karnację). Konsystencja bardzo przyjemna, zapach też. Zamierzam
      sobie kupić. smile
    • martta_k Re: nowe podkłady 19.09.05, 14:31
      czy ktoś może mi powiedzieć czy ten nowy podkład do cery mieszanej - odcień
      sand i ten stary - odcień bisque - są takie same czy różnią sie odcieniami?
      klientka się mnie o to pyta a ja szczerze mówiąc nie wiem co powiedzieć bo nie
      przyszła mi w ogóle ta próbka `sand` i nie mam jak tego porównać a w katalogu
      wyglądają niby tak samo....
      • martta_k Re: nowe podkłady 19.09.05, 19:48
        no nikt nie widział tego odcienia? sad
    • magda-fl Re: nowe podkłady 20.09.05, 01:26
      Czekam na kolejne opinie. Z podjęciem decyzji mam czas do następnego katalogu,
      więc piszcie, jak już wypróbowałyście któryś z tych nowych podkładów.
    • magda-fl Re: nowe podkłady 30.09.05, 10:53
      Może jeszcze ktoś się wypowie?
      • tygryska.21 Re: nowe podkłady 30.09.05, 16:39
        Ja uzywam nowego Flawless Natural Beige
        mam jasna cere i chcialam ja leciutko przyciemnic,
        swietnie kryje i to za taka cene (pieguskasmile)
        Na mnie nie wyglada w ogole na zolty, zadnych mazow.
        Pozdrawiam smile
      • zorina Re: nowe podkłady 30.09.05, 21:39
        A ja własnie testuję też Flawless ale natural ivory. Wiedziona doświadczeniem,
        że nowe podkłady mają trochę ciemniejsze odcienie, wzięłam najjaśniejszy - i
        faktycznie, jest idealny dla mnie. Swietnie kryje, cera jest idealna. Trochę
        kolorku dodaję sobie perełkami GG wink
        Mam problemy z suchą, czasem łuszczącą się skórą, dlatego chciałam wypróbować
        ten nawilżający, ale akurat wpadł mi w ręce Flawless i okazało się, że jest też
        dobry. Po całym dniu ani śladu łuszczących się plam smile))

Ja jestem bardzo zadowolona!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka