natka7777
09.12.10, 13:22
Witam !! Prawie dwa lata staramy się z mężem o dziecko mam 27 lat. Początkowo nie miałam pojęcia, że starania o dziecko mogą tak długo trwać teraz już obawiam się czy w ogóle kiedykolwiek będziemy się cieszyć własnym potomstwem. Czuję taki smutek, rozczarowanie, że nie możemy tak jak nasi znajomi po dwóch, trzech miesiącach starania zobaczyć dwóch kresek na teście ciążowym. Wydaliśmy już sporo pieniędzy na badania u różnych lekarzy – monitoring owulacji , badania hormonalne, hsg, wrogość śluzu i wszystko wyszło dobrze nasienie męża też jest dobre. Trafilismy do doktora Sobkiewicza w Salve w Łodzi, który po 5 minutowej wizycie zaproponował inseminację. Wykonaliśmy już dwie i nadal nic. Nie wiem co robić ???? Serce mi pęka kiedy dowiaduje się jak kolejne osoby z mojego otoczenia zachodzą w ciążę niby normalna sprawa ale nie dla mnie. Strasznie boli mnie to kiedy koleżanka, która wie jak bardzo pragniemy dziecka, ile leków hormonalnych nabrałam które przepisali lekarze żeby mimo normalnej owulacji jeszcze zwiększyć szansę na ciążę. Jak się bałam badania drożności. Kiedy się z nią widzę albo dzwoni do mnie cały czas opowiada mi o swojej ciąży o szkołach rodzenia o ubrankach, pokoiku, przedstawia cały ranking szpitali gdzie dobrze rodzić a ja słucham jak głodne dziecko oglądające czekoladowe ciastko za szkłem. Po każdej rozmowie z nią mam ogromnego doła, i wzbiera we mnie złość, że to nie sprawiedliwe. Zastanawiam się czy ona może robić to specjalnie czy to ja tak bardzo jej zazdroszczę??Bardzo proszę o jakąś podpowiedź osób, które przechodzą lub przeszły przez to co ja z mężem. Może zna ktoś bardzo dobrego lekarza leczącego niepłodność z woj. Łódzkiego.