Dodaj do ulubionych

IN VITRO W BIALYMSTOKU

IP: 40.0.96.* 25.02.02, 13:03
Bardzo prosze o rade wszystkie dziewczyny, ktore podchodzily do in vitro w
Bialymstoku - gdzie najlepiej zamieszkac podczas 10 dni tam spedzonych?
Wyjezdzam do Bialegostoku 4 marca, dlatego tez bylabym bardzo wdzieczna za
wszelkie informacje do tego czasu.

Pozdrawiam,
Edith
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 20:34
      Cześć Edith, bardzo polecam adres w Supraślu, ul. Orla 7 - jak będziesz tym
      zainteresowana to znajdę nr telefonu i Ci podam. Jeśli chcesz koniecznie w
      Białymstoku, to niestety masz do wyboru albo b. drogie hotele albo miejsca typu
      akdemiki Pol.Biał. lub pensjonat Guliwer.
      Napisz co Cię interesuje.
      • Gość: Edith Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: 40.0.96.* 01.03.02, 09:13
        Czesc Joanno,

Bardzo Ci dziekuje za informacje ale na 90% udalo mi sie juz cos znalezc.
        Kolezanka kolegi z pracy ma do wynajecia mieszkanie w Bialymstoku i
        najprawdopodobniej - dzisiaj dostane potwierdzenie - bede mogla tam zamieszkac
        na okres pobytu w Bialymstoku.
        Jeszcze raz bardzo Ci dziekuje za odzew.

Pozdrawiam,

Edith
      • Gość: Danka Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.zachem.com.pl / 10.10.1.* 04.03.02, 08:34
        Staram sie w tej chwili wybrać lekarza w Białystoku. Myslę o in vitro.
        Chiałabym poznać jak najwięcej szczegółów dotyczących całej przeprowadzanej tam
        procedury.
        Jeśli wolicie - chetnie porozmawiam o tym prywatnie
        tan-gerine@wp.pl

Danka
        • Gość: Edith Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.03.02, 10:34
          Na in vitro w Bialymstoku wyjezdzam w srode, tak ze jeszcze przez 3 dni bede
          mogla odpowiedziec na Twoje pytania. Poki co moge Ci opowiedziec o moich
          przygotowaniach. Wszystko zaczelo sie od wizyty u doc. Wolczynskiego, ul. Rynek
          Kosciuszkowski, ktory po wysluchaniu historii mojego leczenia skierowal mnie na
          in vitro. Leczenie mialam rozpoczac od 16 dnia cyklu (tzw. dlugi protokol). Od
          16 do 25 dnia cyklu bralam Cilest. Od 21 dnia cyklu dotychczas biore
          Decapeptyl, od 3 d.c. Gonal F 2 ampulki dziennie, a dzisiaj w 6 d.c. zaczlam
          brac zastrzyki domiesniowe Meganon. W 9 d.c. rano do godz. 10.00 mam sie
          zglosic do Zakladu Endokrynologii AM w Bialymstoku, gdzie pracuje doc.
          Wolczynski. W Bialymstoku trzeba zostac ok. 10 dni. In vitro kosztuje tam ok. 6
          tys. zl. jak poinformowal mnie doc. Wolczynski. Poki co zaplacilam 1 900 zl. za
          zastrzyki, ktore biore do momentu wyjazdu.
          Na razie, to tyle podstawowych informacji, gdybys miala jakies pytania -
          chetnie na nie odpowiem.

Pozdrawiam,Edith
          • Gość: Danka Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.zachem.com.pl / 10.10.1.* 04.03.02, 11:58
            Bardzo dziękuję za odpowiedźsmile))
            U kogo w Białystoku robisz in vitro? W której z klinik? Kogo możesz mi tam
            polecić?
            D.
            • Gość: Edith Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.03.02, 13:09
              Na in vitro skierowal mnie doc. Wolczynski; jest on kierownikiem Zakladu
              Endokrynologii Akademii Medycznej w Bialymstoku. Mysle, ze wart jest polecenia.
              Mnie polecil go moj znajomy lekarz twierdzac, ze doc. Wolczynski jest jednym z
              pionierow jesli chodzi o in vitro w Polsce.
              To co bardzo podnioslo mnie ostatnio na duchu to informacja, ze znajomy lekarz
              o ktorym juz wspominalam, a ktory jest moim kolega z pracy skierowal do niego
              ostatnio - jak sie dowiedzialam - 2 inne pary z mojej firmy i okazalo sie ze
              obie panie sa w ciazy. Jedna z nich ma ok. 37 lat i w tym tygodniu ma urodzic
              blizniaki. Poki co wiec jestem dobrej mysli i trzymam kciuki za Ciebie.
              Edith
              P.S. Na forum czytalam tez wiele pozytywnych opinii o dr? a raczej prof.
              Szamatowiczu.
              • Gość: Danka Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.zachem.com.pl / 10.10.1.* 04.03.02, 13:15
                Bardzo dziekujęsmile))
                D.
              • Gość: danka Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 14:02
                Czesc
                Mam jeszcze kilka pytan i bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.
                1. Jak wyglada cala procedura pod wzgledem "lokalowym", tzn, czy jest
                przeprowadzana w szpitalu czy w jakiejs prywatnej klinice. Pytanie moje bierze
                sie stad, ze mialam inseminacje przeprowadzane z szpitalu, choc niby z gabinetu
                prywatenego (tzn. placilam prywatnie lekarzowi, ktory wykonywal cala procedure
                wykorzystujac szpitalny sprzet i swoich podwladnych). USG przeprowadzal inny
                lekarz i robil to nierzetelnie. O warunkach juz nie wspomne. Teraz chce tego
                uniknac nawet za cene wyzszych kosztow.
                2. Jak wyglada sprawa monitorowania calej procedury - tzn. USG ew. inne
                badania - czyli jak czesto od rozpoczecia stymulacji trzeba sie pojawic w
                Bialymstoku (mam tam spory kawalek drogi).
                dzieki za odpowiedz
                Danka
                • Gość: Edith Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: 40.0.96.* 05.03.02, 16:40
                  Od poczatku przyjmowania lekow tzn. od 16 dnia poprzedniego cyklu do jutra tj.
                  do 8 dnia cyklu jestem w domu. Zastrzyki robie sobie sama lub chodze do swojej
                  przychodni. Jutro w 8 dniu cyklu wyjezdzam do Bialegostoku, a 9 dn rano do
                  godz. 10.00 trzeba zglosic sie do Zakladu Endokrynologii AM, gdzie od tej pory
                  trzeba sie zglaszac codziennie przez ok. 10 dni. Reszta stymulacji odbywa sie
                  juz tam.
                  Przepraszam, za taki chaotyczny list teraz juz uciekam. Reszte moge Ci opisywac
                  na biezaco z Bialegostoku.

Edith
                  • Gość: Danka Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 18:07
                    Bede wdzieczna za wszelkie informacje i spostrzezenia
                    D.
                    • Gość: Asia Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 22:16
                      Też jestem bardzo żywo zainteresowana tym wątkiem i czekam niecierpliwie na
                      wszelkie "gorące" informacje z Białegostoku. Podobnie jak Danka wybieram się
                      tam niedługo i chłonę wszystko bardzo chętnie. Trzymam kciuki.
                      • Gość: Edith Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.03.02, 14:35
                        Witam Was,
                        Wlasnie wrocilam z Bialegostoku.
                        Wiem, ze jestescie bardzo ciekawe tego jak wyglada cala procedura in vitro,
                        podobnie jak ja przed wyjazdem. Opisze Wam ze swojej strony jak to wyglada, a
                        gdybyscie mialy jeszcze jakies dodatkowe pytania, to chetnie na nie odpowiem.
                        Od 16 do 25 dnia cyklu poprzedzajacego in vitro bralam Cilest. W 21 dc zaczelam
                        brac zastrzyki - Decapeptyl, ktore bralam do zakonczenia stymulacji, czyli do
                        16 dc nastepnego. W 3 dc - juz tego wlasciwego - rozpoczelam przyjmowanie
                        zastrzykow Gonal F - 2 ampulki. rowniez do zakonczenia stymulacji. Od 6 do 16
                        dc 1 ampulka Menogonu.
                        W Zakladzie Endokrynologii AM trzeba sie zglosic 9 dc do godz. 9.30 na pobranie
                        krwi i oznaczenie poziomu estradiolu. O godz. 14.00 trzeba zglosic sie na Rynek
                        Kosciuszki 13/13 na badanie USG (dla tych osob, ktore lecza sie u doc.
                        Wolczynskiego lub dr Domitrza). A propos obaj sa mili, ale Domitrz rewelacja,
                        bardzo mily, komunikatywny, na prawde rewelacja.
                        A wracajac do stymulacji, od 9 dnia az do zakonczenia stymulacji wszystkie dni
                        wygladaja tak samo, tzn. rano krew i estradiol, godz. 14.00 USG. Gdy lekarze
                        uznaja, ze pecherzyki sa dojrzale, wieczorem ok. 21 - 21.30 trzeba przyjac
                        Choregon lub Pregnyl, ktory ma wyzwolic pik owulacyjny. Po ok. 36 godz. od
                        przyjecia tego zastrzyku, trzeba sie zglosic do Zakladu Endokrynologii AM na
                        punkcje jajnikow. Godzin przyjecia zastrzyku, jak rowniez pojawienia sie w
                        szpitalu trzeba bezwzglednie przestrzegac.
                        Do szpitala, trzeba zglosic sie o godz. 8.00 razem z mezem; my idziemy na
                        oddzial i jestesmy przygotowywane do punkcji, mezowie w tym czasie oddaja
                        nasienie. Punkcja odbywa sie w znieczuleniu srodkiem narkotycznym, nie jest to
                        znieczulenie ogolne.Caly zabieg nie jest bardzo bolesny, trwa ok. 3 min.
                        W czasie, kiedy my jestesmy poddawane punkcji, androlog bada nasienie meza i
                        kwalifikuje ew. do ICSI (mikromanipulacji.
                        Po 2 dniach od punkcji, o godz. 9.00 znowu trzeba sie zglosic do Zakladu
                        Endokrynologii na transfer zarodkow. Transfer jest juz prawie zupelnie
                        bezbolesny (odczucia b. zblizone do inseminacji). Po transferze trzeba zostac w
                        szpitalu ok. 2 godz., zeby odpoczac.
                        Od dnia punkcji bralam Utrogestan dopochwowo 1 tabl. rano, 1 w poludnia i 2
                        wieczorem oraz Unidox 2x1 przez 5 dni. Utrogestanu dostalam 3 op. na ok. 2
                        tygodnie.
                        Dodam jeszcze, ze do szpitala na punkcje i transfer trzeba zabrac koszule
                        nocna, kapcie, szlafrok i skarpetki. W dniu punkcji trzeba byc na czczo.
                        Na razie to wszystko. Jesli macie pytania chetnie odpowiem.
                        Pozdrawiam,

Edith
                        • Gość: olga Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: 212.75.117.* 19.03.02, 16:56
                          Przez ile dni właściwie brałaś Gonal F?
                          • Gość: Edith Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.03.02, 09:31
                            Przez 14 dni. Od 3 do 16 dc.
                        • Gość: JotA Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 18:57
                          Droga Edith, strasznie Ci zazdroszczę, że jesteś już po wszystkim. Oczywiście
                          masz przed sobą okropnie długie 2 tygodnie czekania, ale najważniejsze zostało
                          zrobione - życzę Ci powodzenia. Mam poza tym mam pytanie dotyczące dr.
                          Domitrza. Chciałbym się do niego udać z pierwszą wizytą, ale nie wiem w jakich
                          dniach tygodnia przyjmuje i w jakich godzinach. Z informacji z forum rozumiem,
                          że Domitrz i Wołczyński przyjmują w jednym gabinecie, tylko na zmianę po 1
                          dniu. Interesuje mnie, czy przyjmują w każdy dzień tygodnia, tzn. czy takie
                          osoby jeszcze nie w trakcie programu mogą tam iść każego dnia (np. w sobotę)i w
                          jakich godzinach, no i czy trzeba się najpierw zapisywać, czy można też
                          zwyczajnie wejść "z ulicy" i poczekać w kolejce. To takie banalne informacje,
                          ale mnie strasznie stresują wszelkie nieznane sytuacje i dlatego wolałabym
                          wiedzieć wcześnej możliwie dużo - to działa uspokajająco. Bardzo mnie też
                          podniosła na duchu Twoja relacja - bez straszenia, narzekania na lekarzy itp.
                          rewelacji, od razu mniej się boję - serdeczne dzięki, tak trzymać i proszę o
                          jeszcze.
                          • Gość: Edith Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.03.02, 09:46
                            Dr Domitrz i Wolczynski przyjmuja w tym samym gabinecie - Rynek Kosciuszki
                            13/13. Wolczynski przyjmuje w poniedzialki, srody i piatki od godz. 15.00 do
                            ostatniej pacjentki. Domitrz we wtorki i czwartki, w tych samych godzinach.
                            Mysle, ze najlepiej przyjsc ok. 14.30 (rejestracja pacjentek zaczyna sie od
                            godz. 14.00), wtedy nie trzeba bardzo dlugo czekac. Nie trzeba sie wczesniej
                            umawiac. Wazne, zeby zabrac ze soba cala dotychczasowa dokumentacje leczenia,
                            wyniki wszystkich badan. Domitrz chetnie odpowiada na wszelkie pytania i
                            naprawde jest b. zyczliwy.
                            Jesli chodzi o przyjecia pacjentek w soboty i niedziele, to nie wiem na pewno
                            jak to wyglada ale moge Ci powiedziec, ze gabinet jest czynny w te dni od godz.
                            13.00 - sa wtedy monitorowane pacjentki z in vitro , ale wydaje mi sie ze
                            przyjmowane sa tez pacjentki spoza programu in vitro (na 100% w sobote). W
                            sobote i niedziele przyjmuja na zmiane Domitrz i Wolczynski.

Pozdrawiam i zycze powodzenia,

Edith
                        • Gość: Danka Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 10:53
                          Dzieki za informacje. Trzymam kciuki.
                          Czy moglabys do tego dodac Twoja opinie na temat podejscia do pacjenta,
                          doinformowania pacjenta, sprawnosci w przeprowadzaniu zabiegu (tzn. czekanie w
                          kolejkach itp.), no i oczywiscie, jezeli mozesz, ceny.
                          Dzieki
                          Danka
                          • Gość: Edith Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.03.02, 11:55
                            Czesc,
                            Najpierw o cenie - podam Ci cene lekow i czas ich przyjmowania: Decapeptyl od
                            21 dc poprzedzajacego in vitro do dnia zakonczenia stymulacji (u mnie bylo to
                            26 dni - czyli 26 x 40,00), Gonal F 2 ampulki - cena 1 amp. 80,00 - od 3 dc do
                            16dc (14 dni x 160,00), Menogon w cenie 50,00 od 6 do 16 dc (11 x 50,00).
                            Cena zabiegu in vitro 1850,00 + 600,00 mikromanipulacja (w naszym przypadku)To
                            tyle jesli chodzi o koszt.
                            Jesli chodzi o podejscie do pacjenta, to musze powiedziec, ze zarowno lekarze i
                            pielegniarki sa bardzo mili. Moim zdaniem wszystko jest dobrze zorganizowane -
                            rano Zaklad Endokrynologii - badanie krwi na edtradiol, o 14.00 Rynek
                            Kosciuszki (w naszym przypadku) i USG. Ja leczylam sie u dr Wolczynskiego. Moge
                            powiedziec, ze slyszalam na jego temat wiele dobrych opinii i na pewno jest
                            dobrym specjalista, ale moim zdaniem dr Domitrz jest super. Wolczynski jest jak
                            to juz ktos zauwazyl troche mrukowany, nie tyle niemily, ale bardzo oszczedny w
                            slowa i traktuje nas tak jakbysmy wszystko wiedzialy, albo nie bylo sensu
                            wszystkiego tlumaczyc. Wtedy, gdy dr Wolczynski nie przyjmowal w gabinecie to
                            Domitrz monitorowal cykle pacjentek z programu dr Wolczynskiego. W szpitalu
                            natomiast podczas punkcji i transferu zawsze powiedzial cos milego i podnosil
                            na duchu.

Serdecznie pozdrawiam,
                            Edith
    • Gość: Rys Re: IN VITRO W BIALYMSTOKU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 10:15
      jeszcze odnosnie kosztow:
      w naszym przypadku (a wszystko przebiegalo OK) wyniosly one prawie 15.000zl

jednym slowem: jest bardzo drogo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka