Dodaj do ulubionych

0% szybkich plemników

30.09.11, 18:52

Mam prośbę: rzućcie okiem na wyniki badania nasienia mojego męża:
Ruchliwość plemników: 35%
Ruch szybki (a) 0%
Ruch wolny (b) 60%
Ruch nieprawidłowy (c) 40%

Budowa patologiczna plemników 55 %
w tym 31% wada kształtu główki.

My patrząc na normy zdajemy sobie sprawę z tego,że to są złe wyniki, ale nie wiecie może czy istnieje jakaś szansa, czy raczej nastawiać się powoli na adopcję??

I jeszcze jedno pytanie, czy na wyniki mogło mieć wpływ,że mąż przed badaniem miał aż 10 dni abstynencji seksualnej?

We wtorek idziemy do lekarza,ale napiszcie proszę bo się denerwujemy.
Pozdrawiam serdeczniesmile
Obserwuj wątek
    • aasb Re: 0% szybkich plemników 30.09.11, 20:58
      Oczywiście tylko lekarz Wam powie na 100% co i jak, ale wydaje mi się, że jeśli są nawet wolne plemniki to szansa jest smile
      na pewno na in vitro.
      Nie stresujcie się przed diagnozą.
      • vocativa Re: 0% szybkich plemników 30.09.11, 21:04
        Dzięki bardzo za słowa otuchysmile
        Masz rację, lepiej poczekać na spokojnie do wtorku, tylko wiadomo,że w takich okolicznościach trudno na spokojniewink
        • aasb Re: 0% szybkich plemników 30.09.11, 21:18
          Wiem coś o tym smile
          od grudnia 2010 wciąż na coś czekam, najpierw na diagnozę, badania, teraz zaczęliśmy przygotowania do in vitro. Zaczęłam dziś się stymulować, a za jakieś 15 dni jeśli będzie ok robimy transfer.
          Jak poczytasz to forum, to na pewno dowiesz się, że trzeba się uzbroić w cierpliwość a z drugiej strony może dzięki naszym doświadczeniom szybciej kilka rzeczy zrobisz szybciej smile
          Życzę powodzenia i zaglądaj tu smile
          • vocativa Re: 0% szybkich plemników 30.09.11, 21:34
            Powiem Ci,że u mnie z cierpliwością najgorzej winkMy się staramy (dla mnie aż,ale wiem,że tak naprawdę dopiero) od 5 miesięcysmileTeraz zaczynamy robić badania i na razie wychodzi jak wychodziwinkMy gdyby nie wyszło naturalnie chcemy się za rok zgłosić do ośrodka adopcyjnego. Ale tam też trzeba być cierpliwym,bo jak poczytałam to okazuje się że kwalifikacja trwa jakieś 9 miesięcy, a później na dziecko czeka się jakieś 2-3 lata.
            Tak więc wygląda na to,że jakiej drogi by się nie obrało to i tak cierpliwośćjest kluczem do sukcesusmilesmile
            Też życzę Ci powodzenia i dużo cierpliwoścismile
            • aasb Re: 0% szybkich plemników 30.09.11, 21:38
              No to na początek poczekajcie do wtorku. Lekarz pewnie Wam coś zaproponuje albo inne badania, albo jakieś rozwiązania smile
              My na razie próbujemy połączyć biologię i naukę smile
              A z tą cierpliwością to chyba wszystkie mamy problemy wink
    • vocativa Re: 0% szybkich plemników 30.09.11, 22:44
      Dzięki bardzo za linkismile
      Uspokoiliście nassmileZobaczymy co powie we wtorek lekarkasmile

Staramy się od 5 miesięcy.
      I dzięki za podanie nazw suplementów-myślę,że mąż będzie musiał zacząć braćsmile
      Pozdrawiamsmile
      • zuzka.82 Re: 0% szybkich plemników 01.10.11, 17:00
        vocativa, również myślę, że wyniki nie są złe. A Wy zupełnie nie bierzecie pod uwagę in vitro?
        • vocativa Re: 0% szybkich plemników 01.10.11, 17:44
          Zuzka.82, dziękismileSpytamy się lekarki co mąż powinien brać(tutaj już ktoś pisał o l-karnitynie i jakiś suplementach) i może chociaż część plemników zacznie się szybciej poruszać, co dałoby choć trochę większe szanse.
          In vitro w ogóle nie bierzemy pod uwagę.Jeśli nie wyjdzie naturalnie jesteśmy zdecydowani na adopcję.
          • aasb Re: 0% szybkich plemników 01.10.11, 19:15
            vocativa
            polecam Orthomol Fertil plus dla mężczyzn. Mój mąż miał słabe wyniki nasienia, po 2 miesiącach brania wyniki się znacznie poprawiły.
            Witaminy nie są tanie - koszt 30 dniowej kuracji to ok 300pln i niestety nie kupisz tego w każdej aptece.
            Ale naprawdę polecam.
            • vocativa Re: 0% szybkich plemników 01.10.11, 20:42
              Dzięki bardzosmile
              Zapisałam sobie nazwę.Tak bardzo bym chciała,żeby się udało!!smile
    • ivka_86 Re: 0% szybkich plemników 03.07.15, 23:45
      mój mąż też miał nie najlepsze wyniki staralismy sie o dzidzie dluzszy czas i bezskutecznie. w Niemczech przepisano mężowi Orthomol fertil plus i po miesiecznej kuracji okazało sie ze jestem w ciązy<nie wspomne o tym ze w planach mialam badanie droznosci jajnikow i juz prawie mielismy zarezerwowana insyminacje>lek cholernie drogi ale w naszym wypadku sie sprawdzil- zostalo nam jeszcze 60 tabletek a wiec kuracja na 2 miesiace z terminem waznosci tabletek do 2017 roku orginalne opakowanie kupione w niemieckiej aptece jakby ktos byl zainteresowany zapraszam na maila ivka_86@o2.pl- chetnie tez prywatnie odpowiem na pytania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka