jagusia81 08.10.11, 11:24 jakie leki mogę sobie zaaplikować żeby sobie pomóc na razie mam delikatny katar gorączki nie mam czy lekkie przeziębienie jest przeciwwskazaniem do punkcji był ktoś w takiej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miaslo Re: pomocy w ponie punkcja a bierze mnie przezięb 08.10.11, 11:46 Jagusia zadzwoń do kliniki - jestem pewna ze naweT panie pielęgniarki pomogą telefonicznie. A jeśli dobrze pamietam to ja brałam apap i rutinoskorbin. Ale lepiej poprzestać na herbacie z soczkiem malinowym i koldrze.i jak pislalam na początku zadzwoń, to za poważna sprawa żeby coś schrzanic.... Mnie kiedyś złapalo tez lekie przeziębienie, ale nie odwołano punkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-81 Re: pomocy w ponie punkcja a bierze mnie przezięb 08.10.11, 11:57 W niktórych klinikach po punkcji podaje się taki ogólnie działający antybiotyk. Może mogłabyś wziąć coś wcześniaj,żeby do transferu przeszło. Dzwoń do kiliniki albo lekarza prowadzącego !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wypalona_zarowka Re: pomocy w ponie punkcja a bierze mnie przezięb 08.10.11, 12:09 i ja jestem za tym abyś zadzwoniła!! ja za pierwszym razem byłam przeziebiona do punkcji!! a za drugim podejściem przeziębiona przed i po transferze Najwięcej odpoczywaj!! paracetamol na gorączkę i rutinoscorbin !! jak najwięcej cytryn i soku malinowego!! Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 nie 08.10.11, 12:18 przeziebienie nie jest przeciwskazaniem do punkcji pod warunkiem, ze: - nie towarzyszy mu utrzymujaca sie kilka dni temperatura powyzej 38.5 st. wskazujaca na stan zapalny Odpowiedz Link Zgłoś
jagusia81 Re: nie 08.10.11, 12:28 dzięki zadzwoniłam rutinoscorbin i apap i dostane antybiotyk po punkcji mam nadzieje ze będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
miaslo Re: pomocy w ponie punkcja a bierze mnie przezięb 08.10.11, 12:44 Czyli dobrze pamietalam zestaw jak czytam posty, i od razu mam Skojarzenie, ze to już przechodzilam to czuje się taka naprawdę weteranka... Z jednej strony dobrze, bo mniej niewiadomych. Znam możliwe problemy i reakcje mojego organizmu, z drugiej strony czasmi brakuje mi takiego świeżego optymizmu i wiary, ze będzie dobrze. Te ponad 2 lata ostatnie z pięcioma próbami to jakby z 10 lat normalnego życia a połączeniu z faktem ze za chwile mam urodziny to czuje się naprawdę jak emerytka z bagażem... Odpowiedz Link Zgłoś
asia-81 miaslo 08.10.11, 13:25 Czuję się dokładnie tak samo jak ty. Przy moich rówieśniczkach bez problemu niepłodności czuję się często jak stara kobieta i słuchając ich problemów - marzę żeby czasem takie mieć Też przede mną urodziny - i marzę o pięknym prezencie - wiadomo jakim Ty masz jedno dzieciątko? Tak coś mi się kojarzy, ale może się mylę. Ja mam synka a za sobą łącznie 4 programy - ten teraz będzie 5ty Odpowiedz Link Zgłoś
miaslo Re: miaslo 08.10.11, 15:11 Nie.niestety ja nie mam jeszcze dziecka... Najdalej doszłam do 8 tyg ciąży dlatego zastanawiam się na ile mam szanse a na ile to gonienie króliczka... Choć czytając o dziewczynach którym się udało to laduje akumulatoryi zyskuje wiarę ze warto, bo komuś jednak się udaje! Wiec znowu się zbieram i cisne do przodu A kiedy masz urodziny? może zjemy wirtualnie wspólnie torcik heheh Odpowiedz Link Zgłoś