Dodaj do ulubionych

problem z duphastonem,stymulacja clo

02.12.12, 19:35
Witam,
Mam malutki problem który ostatnio jest moja zmorą. Mam pcos zdiagnozowania w Klinice Endokrynologii w Katowicach. Problem jest z powodu zawyzonych androgenow pochodzących z jajnikow plus nieprawidłowe stosunek lh do fsh na poczatku cyklu. Jestem przebadana od a do z.
Ostatnio postanowiliśmy starać się o dzidziusia. I tutaj schody zaczęły się już na poczatku otóż ... Nie dostałam jeszcze okresu po duphastonie ... Brałam przez 7 dni po 2 tabletki. Odstawilam czekam już tydzień i nic. Bolą mnie tylko piersi czasami ukluje podbrzusze ale nic po za tym. Zrobiłam test 2 dni temu i wyszedł negatywny. Podobno miałam owulacje i ciężko żółte w tym. cyklu ale lekarz 2 tyg. temu po owulacji nic nie widział ... A badanie było ok 2 tyg po rzekomej owulacji plus ten test negatywny ... Nie.ma szans. Czekam na miesięcznie ponieważ miałam zacząć stymulacje Clostilbegyt ... A tu nic. Co robić ? Wizyty mam we wtorki i czwartki .... Czekać ? Robić kolejny test ?

Czuję się beznadziejnie jak nie pełnowartościowa kobieta sad(((((((
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: problem z duphastonem,stymulacja clo 02.12.12, 20:18
      Prawdopodobnie nie miałaś jednak jeszcze owulacji w tym cyklu, a duphaston wzięty przed owulacją może ją zablokować.

Jeżeli bierze się duphaston, to absolutnie powinno się mierzyć codziennie temperaturę, ale nie pod pachą i nie o dowolnej porze, tylko zgodnie z zasadami NPR. I dopiero po kilku dniach podwyższonej temperatury, jak się ma pewność, że to już faza lutealna, wolno zacząć branie duphastonu. Inaczej może on zupełnie rozwalić cykl. Niestety, wielu lekarzy o tym nie wie, albo udaje, że nie wie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka