Dodaj do ulubionych

Po inseminacji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 11:41
Witam wszystkich, ja po raz pierwszy na forum. Lęczę się od marca ubiegłego
roku, 23 sierpnia miałam pierwszą inseminację,- i uważam że to nic
strasznego. Chciałabym się jednak dowiedzięć jakie miałyście odczucia po tym
zabiegu - chodzi mi o te pierwsze dni (około 14 dni po zabiegu). Niewiem może
ja za bardzo się nastawiłam że wsztstko będzie dobrze i będzie dzidzia, że
już trzy dni po inseminacji chciałam mieć mdłości, bolące piersi itp. Nie
mogę już dłużej wutrzymać, kiedy to się wyjaśni - dzisiaj dopiero 8 dzień.
Może są jakieś wcześniejsze objawy ciąży, a nie tylko brak miesiączki.
Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kathrin78 Re: Po inseminacji IP: *.pool.mediaWays.net 31.08.04, 12:59
      Wszystkie wcześniejsze objawy mogące wskazywać na ciążę równie dobrze mogą
      wskazywać na nadejście miesiączki - tym bardziej w przypadku, gdy psychika jest
      mocno obciążona. Niestety nie pozostaje Ci nic innego, jak poczekać do terminu
      miesiączki i wykonać test.
      • Gość: ksenia Re: Po inseminacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:08
        Dzięki za odpowiedź, trochę mnie podniosła na duchu. Nie pozostaje mi nic
        innego jak uzbrioć się w cierpliwość.
        • lidiaa Re: Po inseminacji 31.08.04, 13:58
          Kseniu,
          Też miałam IUI (tylko, że drugą) 23-go sierpnia i znakomicie rozumiem Twoje
          odczucia. Też się denerwuję i niecierpliwię, staram się nie nastawiać na
          powodzenie bo rozczarowanie bardzo mocno boli........
          Kiedy zamierzasz testować ?
          Ja mogłabym już za 6 dni (przestanie działać pregnyl) ale spokojnie poczekam i
          jak nie zwariuję do tego czasu i @ nie przyjdzie to zamierzam zrobić test
          dopiero 10-ego września.
          Wytrwamy zobaczysz !!!!!
          • Gość: ksenia Re: Po inseminacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:16
            Dzięki za odpowiedz, masz rację wytrwamy. Nie wiedziałam jednak że musi upłynąć
            jakiś czas od podania Pregnylu (zastrzyk miałam zrobiony 21 sierpnia godz,
            20:00), inseminacja 23 sierpnia godz. 10:50 w 13 d.c., spodziewana @ 6
            wrzesień. Sama nie wiem kiedy mogła bym zrobić test. Dzisiaj 21 d.c. dziwnie
            pobolewa mnie w dle brzucha, jakbym miała dostać @. Nic juz nie wiem.
            • Gość: Lidiaa Re: Po inseminacji IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 31.08.04, 14:49
              jesteśmy w podobnym momencie - ja mam dziś 20 dc (jesetem dzień za Tobą) a
              pregnyl miałam podany 22 sierpnia.
              Od pregnylu trzeba odczekać ok. 14 dni bo może zafałszować wynik testu. Spróbuj
              się nie wsłuchiwać w siebie (wiem jakie to strasznie trudne) bo ja już miałam
              wiele cyklów ze 100%-owymi objawami ciążowymi tylko zawsze przychodziła @.....
              Lepiej się miło rozczarować.
              Pozdrawiam
    • Gość: melena2 Re: Po inseminacji IP: *.mos.gov.pl 31.08.04, 14:00
      Cóż, przreżywałam to samo co Ty. Codziennie wsłuchiwałam się w organizm
      łudziłam się nadzieją, że jedna inseminacja wystarczy.
      Wczoraj miałam drugą, znowu żyję nadzieją...
      • Gość: metis Re: Po inseminacji IP: 195.94.201.* 31.08.04, 17:17
        Ja 23 sierpnia o 21.40 milam trzecia IUI (pregnyl 22.08. o 8.00)... Tez nie
        moge sie doczekac 10.09, i tez za pierwszysm razem myslalam, ze mamy 100%
        pewnosci. Ale -oczywiscie- nie udalo sie sad
        Od IUI czuje taka ciezkosc w dole brzucha,szczegolnie po tej str, po ktorej byl
        pecherzyk. Nie wiem, czy to dobrze, czy zle. Juz tak kiedys mialam, ale nie
        oznaczalo to wcale ciazy, niestety... Mialyscie tak kiedys?
        Ludze sie, ze skoro cos sie dzieje, to znaczy, ze moze bobasek sie przepycha...?
    • asiek15 Re: Po inseminacji 01.09.04, 13:10
      Możesz przekazać nam, gdzie miałaś wykonany ten zabieg?
      W Warszawie?
      Będę wdzięczna za każdą informację

Aśka
      • Gość: ksenia Re: Po inseminacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:38
        Cześc Asiek15 Nie jestem z Warszawy, mieszkam i leczę sie w Szczecinie.
        Inseminację maiłam robioną w szpitalu w Policach.
        Pozdrwaiam Ksenia.
    • Gość: melena2 Re: Po inseminacji IP: *.mos.gov.pl 01.09.04, 13:38
      U mnie też była bolesność - szczególnie następnego dnia.
      Zaproponowano mi wtórną inseminację, bo ta druga przedwczorajsza była nieudana -
      pęcherzyk nie pękł. Cóż, nie wytrzasnę z kapelusza anstpnych 750 PLN w tym
      miesiącu... Czekam na następny cykl... sad((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka