Dodaj do ulubionych

samopoczucie po Luteinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 10:01
Cześć dziewczyny.
W ubiegłym tygodniu miałam inseminację. Od tej pory jestem na dopochwowej
Luteinie (2 razy dziennie po 2 tabletki). Od 2-3 dni dziwnie się czuję. Boli
mnie podbrzusze - ale nie non stop, z przerwami. Wczoraj bolał mnie też prawy
jajnik - wiem, że pękły w nim 3 pęcherzyki i został jeden, mniejszy. Co o tym
myślicie? Czy te bóle mogą być rezultatem przyjmowania Luteiny?
Obserwuj wątek
    • oliwe Re: samopoczucie po Luteinie 18.10.04, 10:18
      Ja bym była dobrej myśli, może to implantacja?
      Od luteiny nie ma takich dolegliwości choć mogę to ocenic wyłącznie
      na własnym przykładzie.
      Będzie dobrze nie martw się.
      • Gość: mila Re: samopoczucie po Luteinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 11:30
        Oliwe, myślisz, że implantacja może być bolesna?
        I dzięki za słowa otuchy.
    • Gość: mila Re: samopoczucie po Luteinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:02
      Podbijam, bo brzuch boli i zaczynam się denerwować. Czuję się tak, jakbym miała
      okres. Proszę, napiszcie mi, czy to może być normalny efekt uboczny tego leku.
    • maretina Re: samopoczucie po Luteinie 18.10.04, 15:09
      kiepsko znosilam luteine, lekarz zmienil mi ja na utrogestan i poczulam sie o
      niebo lepiej w kolejnym cyklu.
      • oliwe Re: samopoczucie po Luteinie 18.10.04, 20:40
        Jak widzisz różne są reakcje na luteinę. Co do implantacji to też zależy od
        osoby ale na forum dziewczyny często opisują odczuwanie implantacji, które same
        miały.
    • Gość: Ola Re: samopoczucie po Luteinie IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.04, 22:07
      Brałam luteinę po 8 tabletek dziennie po IVF, a po kilku dniach od transferu
      zaczął boleć mnie brzuch tak jak Ciebie i chwilami strasznie mi pęczniał.
      Pewnego dnia ledwie doszłam do domu z pracy. Lekarz przez telefon (ha, ha, ha)
      powidział, że to ciąża i na teście po 10 dniach od transferu wyszły dwie
      ukochane kreseczki, które dziś mają już 9 miesięcy i szaleją po domu. Luteinę
      brałam do 4 miesiąca ciąży i nigdy brzuch mnie nie bolał. Powodzenia, to może
      być bardzo dobry znak.
      Ola
    • Gość: mila Re: samopoczucie po Luteinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 11:05
      Dziewczynki, bardzo Wam dziękuję. Zwłaszcza Tobie, Olu. Oby u mnie było tak jak
      u Ciebie! Odliczam dni do testu.
      Mila
    • Gość: Nika Re: samopoczucie po Luteinie IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.04, 18:14
      Jesem w identycznej sytuacji.Miałam pierwszą inseminację, tak samo przyjmuję
      luteinę i mam podobne objawy jak Ty.U mnie jeszcze dochodzi niesamowita
      wrażliwość piersi.Test w sobotę...czekam i raz wierzę,że się udało, a już po
      chwili mówię sobie,że pewnie znowu nic z tego i nie ma się co oszukiwać...Daj
      znać jak wypadnie Twój test. Może jednak nam sie udało????
      • Gość: Megi Re: samopoczucie po Luteinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 19:32
        Ja wczoraj i dziś miałam transfery właśnie wzięłam pierwszą luteinę. Mam brać
        3x 1. Ciekawe jak będe się czuła. Dam znać jak będę miała takie same objawy.

pzdrawiam Magda
      • Gość: Dodi Re: samopoczucie po Luteinie IP: *.aster.pl 19.10.04, 20:51
        Pojutrze czeka mnie też pierwsza inseminacja. Dziewczynki po tym zabiegu i te z
        pozytywnym rezultatem (gratulacje), podpowiedzcie, proszę, w którym dniu po
        owulacji zaczęłyście brać luteinę i w jakiej dawce? Na jednym z wcześniejszych
        wątków czytałam o tzw. okienku implantacyjnym - zalecany początek brania
        luteiny to 5 dni po owulacji? Potwierdzacie? Czy lepiej jest brać luteinę
        podjęzykowo czy dopochwowo? Czy po zabiegu inseminacji wieczorem można sobie
        zafundowac jeszcze przytulanko (tak dla wszelkiej pewności), czy już lepiej
        odpoczywać?
        • Gość: mila Re: samopoczucie po Luteinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 09:28
          Dodi, mnie kazali brać Luteinę dopochwowo 2 dni po ins. Biorę 2 razy dziennie
          po dwie tabletki - w mniej więcej równych odstępach czasu. W wieczór po ins
          przytulanko jest nie tylko możliwe, ale nawet bardzo wskazane - wtedy łatwiej
          pękają pęcherzyki. My mieliśmy to w zaleceniach lekarskich smile.
    • Gość: mila Re: samopoczucie po Luteinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 09:30
      Wiecie, dziewczyny, od wczoraj wieczorem bóle brzucha zmalały, dziś właściwie
      to uczucie "okresowe" prawie zupełnie zanikło (dziś jest 8 dzień po mojej ins).
      Co o tym myślicie?
      • Gość: Ola Re: samopoczucie po Luteinie IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.04, 17:02
        Proponuję za 3-4 dni test (Quick powinien już wykazać). Powodzenia! Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka