Dodaj do ulubionych

po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.....?

21.02.05, 19:50
robiłam hormonki w 21 dniu
LH 4,44
FSH 3,36
ESTRADIOL 157
PRL 23, 7
PRL PO MPC 103,6 - ZA WYSOKI POZIOM MOIM ZDANIEM
PROGESTERON 24,01-TUTAJ TEŻ CHYBA DUŻO TROCHĘ
Dziewczyny co o nich sądzicie.
Obserwuj wątek
    • paula005 Re: po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.... 21.02.05, 20:04
      Bierzesz jakieś leki na zbicie?
      Ja przed bromkiem miałam 50,5 a po obciążeniu 305sad. Nieźle, co?
    • urbanchaos Re: po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.... 21.02.05, 20:07
      po mpc prl nie powinna sie podnieść od wyjścowej powyżej 2-5 razy
      23,7*5=118,5 więc twój wynik po mpc jak najbardzie miści się w normnie
      chociaż podstawowy można obniżyć
      progesteron jest ok, czym więcej tym lepiej
    • ania9943 Re: po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.... 21.02.05, 20:13
      biorę od jakichś 8 m-cy bromka ale czuję że zaczął działać bo mnie nie bolą
      cycuszki przed @. tak wogóle to tak sobie dumam że chodzenie do sauny pobudziło
      co trzeba do działania i a bromek robi swoje. Dzięki dziewczyny za inf.
      • nie_mama Re: po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.... 21.02.05, 21:17
        Czy ja wiem czy to tak dużo ja przed obciążeniem mam ponad 56 a po MPC mam
        ponad 520.Nieźle co? Cały czas biorę bromka (2x1 tab.) ale jak tylko przerwe to
        rośnie na łeb na szyje nawet powyżej tych wyników
        • invicta1 Re: po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.... 21.02.05, 21:58
          chcecie sie ścigać na prolaktyne? prosze:
          PRL: 15,19
          po MTC: 363,69
          tak nie pomyliłam sie rosła blisko 25 razy!
          • agnes59 Re: po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.... 21.02.05, 22:39
            Myslę,że nie ma co się ścigać,bo niestety pochwalić się wynikami żadna nie może.
            Chyba,że autorka wątku,bo ma najlepsze.
            Moje wyniki to;
            PRL 936 mlU/l(jeśli dobrze liczę to w ng 46.8)
            po obciążeniu 4631 mlU/l.
            Jak narazie gin zalecił mi 1/2 tabletki bromocorn na noc.
            Pozdrawiam i życzę wszystkim by rozprawiły się z tą prolaktyną do czasu kiedy
            będzie potrzebna do wyprodukowania pokarmu dla dzieciątka.
            • invicta1 Re: po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.... 21.02.05, 22:41
              o ściganiu to było pół żartem-no zlituj sie masz mnieza idiotke?
              mam dystans do swojej zakichanej sytuacji
              • malami28 Re: po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.... 22.02.05, 07:40
                Hej,
                dziewczyny mam pytanie czy jak stwierdzono u was wysoki poziom prolaktyny
                dostałyście skierowanie na inne badania??
                Ja oprócz "galopującej prolaktyny" najbardziej martwie się, że po badaniu dna
                oka mój okulista się przestraszył i robia mi dalsze badania. Staranie się o
                dziecko zeszło na drugi plan po tym jak zaczęto prześwietlać mi głowę, badanie
                na pole widzenia - wszystko na razie wychodzi ok, ale okulista twierdzi, że
                konieczne są dalsze badania. Ja mam dużą wyobraznię i na tekst "coś uciska
                nerwy wzrokowe" już mam wizje wielkiego guza....
                a ja tylko chciałam mieć dzieckosadsad
                • paula005 Re: po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.... 22.02.05, 18:25
                  Malami28: powinnaś się cieszyć, że zrobią ci wszystkie badania, tym bardziej że
                  wychodzą dobrze. Ja za to nie mogę się doprosić skierowania na badania.
                  Przecież musi być jakis powód tak wysokiej prolaktyny. Mój gin też mi
                  powiedziedział, że nawet jak mam mikroguzka to i tak musieliby go leczyć
                  bromkiem. Tylko, że ja wolałabym wiedzieć co mi tak naprawdę dolegasad
              • agnes59 Do Invicty 22.02.05, 08:37
                Czemu odrazu się denerwujesz.Wiem,że żartowałaś,dobrze zrozumiałam Twoje
                intencje.Tak też należy odeprać mój post.Po co zaraz z idiotkami wyjeżdżać.
                Czytając Twoje posty z Pietrkiem zauważyłam Twoje poczucie humoru.Szkoda,że za
                to samo atakujesz innych.
                Nie miałam na celu Cię zdenerwować,nawet przez myśl mi to nie przeszło.
                Pozdrawiam.
                • paula29 Re: Do malami 22.02.05, 18:12
                  w pelni Cie rozumiem. Ja tez po wynikach PRL zaczelam doszukiwac sie
                  gruczolakow przysadki. Moje wyniki to 367 ulU/ml a po MCP 8050 chyba wygrałam
                  zawody w tym temacie smile
                  Nie zlecono mi żadnych dodatkowych badań, ale wystarszyłam sie ze mam jakiegos
                  guza. Zapytałam mojej gin jak to wyglada a ona ze przy gruczolakach jest taka
                  sama forma leczenia wiec mnie uspokoiła. Dostałam 1 abletke Parlodelu dziennie.
                  • malami28 Re: Do malami 23.02.05, 08:06
                    Dziękuję za słowa pocieszenia, są bardzo cenne bo od osób, które wiedzą co mnie
                    trapi. Mój mąż się stara, ale on nie wie co się czuje jak człowiek zaczyna mieć
                    stany totalnego załamania, że nie może mieć dzieci a na dotatek może
                    mieć "lokatora" w głowiesmileWiem wiem lepiej brzmi nazwa mikrogruczolaksmile poza
                    tym jak dostałam wypis ze szpitala z diagnozą ... co to hiperprolaktynemia juz
                    wiedziałam ale kolejne słowosmile musiałam sprawdzić już w Internecie - ponoć mam
                    zaburzenia cyklu - pierwsze słysze, ale może oni wiedza lepiej... W każdym bądź
                    razie przeczytałamna www, że rokowania przy Naszych problemach są dobre pod
                    warunkiem dobrego rozpoznania choroby ... Miejmy nadzieje, że dobre rozpoznanie
                    będzie u Nas wszystkichsmile
                    A co do skierowań na badania - po raz pierwszy byłam na badaniu dna oka,
                    okulista mi powiedział, że muszę mieć zrobione szybko badanie pola widzenia.
                    Więc mu powiedziałam, że szybko to mogę zrobić prywatnie bo inaczej czeka się 2
                    miesiące - kazał mi przyjsc do szpitala, w którym pracuje i powiedział, że
                    bedzie to kosztowało 20 zł. Poszłam grzecznie na badanie jak kazał, od razu
                    miałam konsultacje z innym lekarzem a jak chciałam zapłacić to mnie pogonił, że
                    mam uciekać i się nie wygłupiaćwinkNie wiem dlaczego się tak zachował, jestem mu
                    wdzięczna, a on jest już MOIM okulistąsmilesmile
    • agutek76 Re: po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.... 23.02.05, 21:12
      ja mialam prolaktyne ok 400ml/ui a po tescie przekroczona 16 razy i nic nie
      bralam na zbicie a jestem w 11 tyg ciazy
      • agnes59 Re: po prolaktyna MPC 103,6 chyba dużo prawda.... 24.02.05, 09:36
        Agutek76 tylko,że Ty wyjściową PRL miałaś OK.
        400ml/ui czyli 20ng/ml a norma w 3dc mniej niż 24ng/ml.
        Ważne,że to co piszesz jest pocieszające dla niektórych.
        Pozdrawiam i życzę spokojnej ciaży.
    • elutka_111 Powiedzcie co o tym myślicie bo ja nie wiem:( 25.02.05, 00:39
      Robiłam badania hormonów i wyszły mi następująco:
      Estradiol-453,8
      Testosteron-0.778
      Prolaktyna-353,9
      Proszę Waso pomoc, bo ja sie na tym w ogóle nie znamsad pomożecie?smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka