pollla 01.03.05, 18:25 Czy tyłyscie po lekach do stymulacji przy ISCI. A jezeli tak, czy same leki tak spowalniały przemianę materii, powodowały zatrzymanie wody, czy po prostu zwiększały apetyt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inga30 Re: tycie w przygotowaniach do ISCI 01.03.05, 18:37 Ja nie tyłam, przygotowywałam się 2 razy, miałam długi i krótki protokół i nie utyłam za żadnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: tycie w przygotowaniach do ISCI 01.03.05, 19:12 ja przytylam jakies 10kg i niestety tak mi juz zostalo. Z koncem marca bede podchodzic do ivf i chyba znowu przyjdzie mi pare kg do tego dostalam brzucha, ktorego w zaden sposob nie moge sie pozbyc. To nic oby tylko sie udalo. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
joa344 Re: tycie w przygotowaniach do ISCI 01.03.05, 21:01 Ja tez mocno przytylamI tez nie moge tego zrzucic...choc wczesniej nie mialam problemow ze schudnieciem Odpowiedz Link Zgłoś
neerroo Re: tycie w przygotowaniach do ISCI 01.03.05, 21:16 ja schudłam -tak reaguje na stres.Za to teraz mam wilczy apetyt i już przytyłam Odpowiedz Link Zgłoś
pollla Re: tycie w przygotowaniach do ISCI 03.03.05, 19:43 Dziękuje za odpowiedzi. Ale łaściwie to zastanawiałam się nad powodem taego tycia. Czy nawet racjonalna dieta tu nie pomoże? Czy hormony po prostu rozdymają i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: tycie w przygotowaniach do ISCI 03.03.05, 20:41 polla , chyba nie jesteś na tycie skazana, jak pisałam nie utyłam, a jadłam normalnie, miałam przed punkcją opuchnięty i wydęty brzuch, ale na wadze było tak samo, ważne też chyba czy masz długi czy krótki protokół- bo krótki jest o połowę krótszy więc łatwiej się go znosi,powodzenia . Inga Odpowiedz Link Zgłoś
szila_29 Re: tycie w przygotowaniach do ISCI 03.03.05, 21:53 Ja tez przytylam i to wlasnie na brzuchu. Nigdy nie bylam szczupla,ale zawsze mialam problem z biodrami i udami, a tu nagle-duzy brzuch oraz ramiona-uwazam, ze to sprawa duzej ilosci hormonow. O dziwo, nie przytylam w trakcie stymulacji, tylko jakies dwa-trzy tyg pozniej. Czulam sie wtedy bardzo zle, mialam okropne bole glowy, uderzenia goraca, poty. Zaznaczam, ze w tym okresie- zarowno w trakcie stymulacji i po niej-uwazalam na to co jem, bo wlasnie obawioalm sie przytycia. N iestety, nie ominelo mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
pollla Re: tycie w przygotowaniach do ISCI 05.03.05, 12:35 Dziękuję za odpowiedzi. Tak się pytałam, bo akurat w czasie planowanego in vitro ze względów zawodowych powinnam dobrze wyglądać. Może ktoś oceni to jako głupie, ale niestety moja firma zwraca uwagę na prezencję. Chociaż może to i lepiej "postymuluję się" bezstresowo, jak zamknę sprawy zawodoowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś