Dodaj do ulubionych

Oddaję swoje komórki jajowe

11.07.05, 21:07
Tylko prosze nie potępiajcie mnie.
Jestem matką dwójki dzieci, pracuję za marne grosze. Chcę poprzez bycie
dawczynią zdobyc trochę kasy. Jednak trochę mnie to przeraża. Przeczytalam
prawie wszystko o stymulacji, punkcji, powikłaniach i jestem troche
zszokowana. Czy ja tez będe miala takie objawy????
Najbardziej obawiam sie tego że dostanę jakiejs torbieli lub raka jajnika.
Dziewczyny, proszę was podpowiedzcie mi: czy stymulacja i punkcja miała dla
Was jakieś niekorzystne konsekwencje zdrowotne. Proszę,zostało mi tylko kilka
dni do namysłu.... Czekam
Obserwuj wątek
    • zerozdziwien Re: Oddaję swoje komórki jajowe 11.07.05, 21:50
      ja też oddałam przy okazji swojej stymulacji
      miałam tylko mocno powiękoszny brzuch,który dość długo się utrzymywał
      potem nastapiło długie i bolesne krwawienie miesieczne
      poza tym spełniasz dobry uczynek,ktomuś pomożesz !
    • tekla12 Re: Oddaję swoje komórki jajowe 11.07.05, 22:09
      Torbieli ani raka jajnika nie dostaniesz z powodu jednej stymulacji z całą
      pewnością. Może ci grozić zespół hiperstymulacji jajników i to lekarz
      prowadzący procedurę powinien określić prawdopodobieństwo jego wystąpienia w
      twoim przypadku.
    • bima5 Re: Oddaję swoje komórki jajowe 12.07.05, 14:36
      Dziekuje za odpowiedz. Może jeszcze któraś z was coś mi podpowie.
      • tekla12 Re: Oddaję swoje komórki jajowe 12.07.05, 15:21
        Szczepienie wzw B. Punkcja jajników jest zabiegiem inwazyjnym, może dojść do
        zakażenia.
    • ewcia69 Re: Oddaję swoje komórki jajowe 12.07.05, 21:02
      a czy w Polsce mozna być dawczynią komórek jajowych ? z tego co ja wiem to
      istnieje dawstwo zarodków a nie komórek jajowych.
    • beatrice73 Re: Oddaję swoje komórki jajowe 12.07.05, 21:26
      mysle ze jest to forum na ktorym nikt nie mialby zamiaru cie potepic a wrecz
      przeciwnie. byc moze nawet sa dziewczyny ktore szukaja kogos takiego jak ty ale
      dawczyn podobnych tobie jest niestety niewiele, wiaze sie to zapewne z cala
      stymulacja (czego, w przeciwienstwie, dawca spermy nie musi przechodzic) Ja
      osobiscie uwazam ze to cos dobrego, i choc rozne sa pobodki do takiego dawstwa,
      wazne ze dzieki tobie jakas kobieta bedzie miala szanse cieszyc sie
      maciezynstwem. a co do stymulacji, mysle ze lekarz pokieruje cie optymalnie.
      powodzenia!
    • ewcia69 Re: Oddaję swoje komórki jajowe 12.07.05, 22:35
      pobuszowałam po necie i fakt dopuszcza sie dawstwo komórek jajowych ale
      dawstwo a nie handel. Wiem ze masz pewnie bardzo trudna sytuacje i rozumie
      Cię , pisze to jednak po to abys wiedziała wszystko o dawstwie komórek , na
      bocianie jest pare postów o dawstwie komórki siostra dla siostry . Wejdz i
      poczytaj .
      • tekla12 Re: Oddaję swoje komórki jajowe 12.07.05, 23:58
        ewcia69 napisała:

> pobuszowałam po necie i fakt dopuszcza sie dawstwo komórek jajowych ale
        > dawstwo a nie handel. Wiem ze masz pewnie bardzo trudna sytuacje i rozumie
        > Cię , pisze to jednak po to abys wiedziała wszystko o dawstwie komórek , na
        > bocianie jest pare postów o dawstwie komórki siostra dla siostry . Wejdz i
        > poczytaj .
        Czy to ten wątek? Może nie, bo nie tylko sióstr dotyczy.
        www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3576&start=0
    • 1113dotaa Re: Oddaję swoje komórki jajowe 26.03.15, 18:49
      Witam,

jestem młodą, 23 letnią kobietą. Na co dzień studiuję, jestem samodzielna - od początku studiów pracuję. Mieszkam w Warszawie. Grupa krwi 0 Rh+. Jestem drobną (164 cm) brunetką. Moją pasją jest sport, uwielbiam aktywności fizyczne i kontakt z ludźmi. Pomysł na tego typu działania przyszedł gdy zaprzyjaźniona para poprosiła mnie o taką pomoc. Dwójka wspaniałych ludzi którzy od 2 lat mają problemy z zajściem w ciąże i do pełni szczęśliwego życia brakuje im maleństwa - nie potrafiłam się nie zgodzić. Decyzję swoją dobrze przemyślałam i byłam pewna tego że chcę to zrobić. Nie było mi to dane, przyjaciółka szczęśliwie zaszła w ciąże. Ta sytuacja bardzo dała mi do myślenia. Uważam że jeśli znalazłaby się tak samo wspaniała rodzina która potrzebuje pomocy - chciałabym im pomóc. Jestem zdrowa, mam bardzo dobre wyniki, które chętnie powtórzę dla potwierdzenia wiarygodności. W najbliższej rodzinie nie ma osób obciążonych chorobami genetycznymi .
      Chętnie odpowiem na wszelkie pytania, drogą meilową lub na spotkaniu.
      Email: 2212dota@gmail.com
      Serdecznie pozdrawiam.
      D.
      • bank_komorek Re: Oddaję swoje komórki jajowe 09.07.15, 12:40
        Zapraszamy do udziału w Programie Honorowego Dawstwa Komórek Jajowych!

Dawczynią może zostać zdrowa kobieta w wieku od 18 do 32 lat, która pozytywnie przejdzie wszystkie etapy kwalifikacji do programu.

Dawczyniom komórek jajowych zapewniamy:
        - profesjonalną opiekę najlepszych specjalistów w kraju
        - zryczałtowany zwrot kosztów w kwocie 3.000 zł,
        -panel badań laboratoryjnych (w tym genetycznych, infekcyjnych i hormonalnych) o wartości 3.500 zł,
        - bezpłatną konsultację psychologiczną - podczas rozmowy wyjaśnisz ewentualne wątpliwości i będziesz mogła na spokojnie zastanowić się nad swoją decyzją o pomocy

Napisz: pytanie@invicta.pl Nasz Koordynator odpowie na wszystkie Twoje pytania!

Jeśli jesteś zdecydowana od razu wypełnij ankietę - zgłoszenie do programu przez naszą stronę: www.euroeggbank.eu/zostan-dawca?cid=2&utm_source=robimydzieci&utm_medium=post&utm_campaign=dawczynie

Podaruj Życie i Zostań Dawczynią!

Kwalifikacje przeprowadzamy w Gdańsku, Gdyni, Słupsku, Warszawie i we Wrocławiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka