Dodaj do ulubionych

test owulacyjny?

30.04.06, 12:41
Jak to jest z testem owulacyjnym,co on pokazuje po owulacji? Jeśli mam
dzisiaj 20 dc i wyszła mi jedna gruba druga słabiej widoczna kreska to znaczy
że jeszcze przed, czy do konca cyklu od owulacji pokazuje dwie grube kreski
(owulacje).
Obserwuj wątek
    • marijohanna Re: test owulacyjny? 30.04.06, 12:50
      jak dlugie masz cykle??? przy testach (nie wiem gdzie nabylas swoje) jest
      zazwyczaj tabela i aby otrzymac jakis "obraz" nalezy wykonac ok. 5 testow. przy
      cyklach 28-dniowych zaczyna sie testowac juz chyba ok. 11 dc.
      nie pamietam z glowy, ale zobacz na instrukcji.
      • iii10 Re: test owulacyjny? 30.04.06, 13:16
        Moje cykle są 30 - 36 dniowe różnie ale w tym przedziale.
        Kupiłam testy na allegro i nie ma do nich właśnie zbyt dużego opisu, jest tylko
        pokazany wynik testu i co oznacza.
        • marijohanna Re: test owulacyjny? 30.04.06, 13:28
          to zrob jutro nastepny, albo dzis popoludniu (ok. 16). pamietaj aby nie pic
          jakies 2 godziny przedtem. byc moze jestes po owulacji albo wlasnie przed nia.
      • mbw78 Re: test owulacyjny? 02.05.06, 17:40
        Przy 28 dniowych należy zacząć 9 dnia. Na 100%
    • iii10 Re: test owulacyjny? 30.04.06, 13:53
      dzieki za info smile
      zrobie jutro rano.
      pozdrawiam
    • szyszka39 Re: test owulacyjny? 02.05.06, 10:44
      Z własnego doświadczenia odradzam testy owu. Mi nic nie pokazaywały , a robiłam
      je przez 2 miesiące. Jak możesz to idz na monitoring. Będziesz dokładnie
      wiedziała kiedy masz i czy wogóle owulację. Mój gin też negatywnie mówi o
      testach owu. Twierdzi że to tak jak promocje w sklepach, byleby przyciągnąć i
      naciągnąć. Pozdrawiam
    • mbw78 Re: test owulacyjny? 02.05.06, 17:21
      Z tych testów to raczej trudno coś wyczytać. Ostatnio miałam + od 9 dnia cyklu,
      w 13 dniu byłam na inseminacji i pęcherzyki juz zdążyły pęknąć a test nadal był
      +. Teraz jest 11 dzień cyklu, test - a mój prawy jajnik prawie eksploduje,
      piersi jak do karmienia !!! Więc albo ja swojego cyklu i organizmu nie znam
      albo te testy są do bani.
    • to-ja-007 Re: test owulacyjny? 03.05.06, 10:02
      A mnie testy ladnie owu pokazywaly. :o)
      Najpierw trzeba zrobic pare testow - zeby sprawdzic jaka jest max grubosc tej
      drugiej "kreski". Teoretycznie powinny byc obie tak samo grube. Ale to zalezy od
      producenta testow, jak wyskalowane sa testy.

Przy cyklach 30 dniowych owu mozesz miec w okolicach 16 dnia, przy 36 dniowym
      cyklu - kolo 22 dnia. Druga faza powinna trwac 14 dni. Oczywiascie to grube
      oszacowanie. Ja bym zrobila przy Twoich cyklach - jeden cykl od 13 d.c. - do 22
      d.c. (lub do momentu gdy druga kreska zniknie).

Testy nie powinny pokazywac po owu tej drugiej kreski. Jesli pokazuja to moga
      byc popsute albo np. moga byc b. czule wyskalowane - wtedy osoby z pco ktore
      maja naturalnie wyzsze poziomy LH moga miec falszywie pozytywne testy owu.

Czasami (ale to tuz przed okresem) testy owu moga reagowac na hormon ciazowy -
      bo czasteczki beta-HCG sa b.podobne do LH. Poza tym inne "chemicznie" podobne
      hormony to TSH i FSH.

pozdr.
      ula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka