Dodaj do ulubionych

Pilnie proszę o pomoc

27.09.06, 12:12
Cześć dziewczynki. mam do was pytanie.Dziś mam 9dc, wczoraj byłam na usg w 8dc
i jest ładny zdaniem gina pecherzyk co ma 11mm, więc jego zdanoiem owulacja
będzie w weekend.gin kazał się starać w weekend i poniedziałek. moj problem
polega na tym ze w ogóle nie mam śluzu takiego odpowiedniego, mimo ze biore
oeparol 2tabl. 2razy dziennie.martwie się o to ze on jest przeszkodą w braku
ciązy. co mam robić by on się poprawił i kiedy powinien pojawić się taki
śluz.jak to jest u was? dodam ze w tym cyklu biore clo 1tabl raz dziennie od
3do 7dc i bromergon na noc.prosze WAS o radę. z gory dziekuje i pozdrawiam. kinia.
Obserwuj wątek
    • rafulka Re: Pilnie proszę o pomoc 27.09.06, 12:22
      Obecność - bądź nie - śluzu wcale nie oznacza, że owulacja jest bądź jej nie
      ma. Przestań się tym martwić. Sytuację rozwiążesz idąc we wtorek do gina na USG
      sprawdzając czy pęcherzyk pękł, bo to jest właśnie owulacja. smile
    • 56at Re: Pilnie proszę o pomoc 27.09.06, 12:37
      Sluż nie musi wypływac na zew.
    • asiunia555 Re: Pilnie proszę o pomoc 27.09.06, 12:40
      Kinia śluz nic tak naprawdę nie oznacza.
      ja miałam go zawsze w możliwych okolicach owu tyle że musiałam prawie wkładki
      zmieniać a owu nie występowała...pęcherzyki albo nie rosły wcale albo nie
      pękały.
      naprawdę nie sugeruj się śluzem.
    • ivoral Re: Pilnie proszę o pomoc 27.09.06, 12:41
      Mozesz jeszcze kupic w aptece testy owulacyjne (do 100 zł za opakowanie, w
      ktorym jest 5 sztuk) i sprobowac nimi sprawdzic owulacje (lepiej robic co 12h,
      a nie co 24h), zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
      Ja czesto wyjezdzam i nie zawsze moge byc na monitoringu, a od jakis 4 miesiecy
      testy pokazuja mi bezblednie owulacje.
    • tymonka30 Re: Pilnie proszę o pomoc 27.09.06, 12:42
      Witaj Kinia! Po clo może się zmniejszyć ilość śluzu. Ja mam to samo. Gin
      powiedział, że to normalne i żeby "naoliwić się" trochę coby się nie poobcierać
      i poleżeć po stosunku z pół h, żeby jak najwięcej plemników w środku zostało.
      Nie ma się czym przejmować. Też dzisiaj mam monitoring - 11 dc - ale miałam
      inne problemy w tym cyklu, że nawet nie bardzo przeżywam tą wizytę. Dam znać
      jutro co i jak. Pozdrawiam.
    • kinia19830 Re: Pilnie proszę o pomoc 27.09.06, 12:52
      dzieki wam dziewczyny za jakiekolwiek słowa otuchy. mam na dzieje ze wszystko
      bedzie dobrze i ze sie uda nam wszystkim. tylko nie wiem czemu ten olej z
      wiesiołka tak wszedzie zachwalany nie działa.moze jeszcze sie pojawi ten sluz. u
      was w ktorych dniach cyklu on sie pojawia.dzieki i pozdrawiam.
    • alinka761 Re: Pilnie proszę o pomoc 27.09.06, 13:52
      kinia nie martw się o śluz,tak jak mówią dziewczyny - to ze nie wypływa na
      zewnątrz nie znaczy że go wogóle nie ma.A potwierdzeniem owu jest pęknięty
      pęcherzyk i widoczne ciałko żółte a niekoniecznie śluz.Wiesz,mamy podobną
      sytuację w tym cyklu bo ja też brałam Clo od 3 do 7 dc po 1 tabl i w 8dc miałam
      3 pęcherzyki - 2 po 13 i jeden 15 mm.Też biorę Oeparol 2 razy po 2 tabl i muszę
      powiedzieć,że efekty były już w pierwszym cyklu brania. Tylko ze u nas
      problemem dodatkowym sa kiepskiej ruchliwości plemniki więc ja nie nastawiam
      się specjalnie na naturalną ciążę...ale nadziei troszkę mamsmileTrzymam kciki za
      Twoją owu i życzę powodzeniasmile
      • kinia19830 Re: Pilnie proszę o pomoc 27.09.06, 17:16
        Alinka 761 jak brałas oeparol w pierwszym cyklu to w ktorych dniach był u ciebie
        widoczny już sluz? jak możesz to odpowiedz.dzięki i powodzenia.
        • alinka761 Re: Pilnie proszę o pomoc 27.09.06, 23:39
          Ja na suchość nie narzekam wogóle,oeparol postanowiłam brać zapobiegawczo bo
          Clo osłabia produkcję śluzu.Typowo więcej mam go już od ok 10-11 dc.
          • kinia19830 Re: Pilnie proszę o pomoc 28.09.06, 17:32
            dzięki alinka za odpowiedż
            • tymonka30 Re: Pilnie proszę o pomoc 28.09.06, 19:21
              Kiniu Ty się bierz lepiej do roboty! smile A będziesz szła sprawdzić czy
              pęcherzyk pękł?
              • kinia19830 Re: Pilnie proszę o pomoc 29.09.06, 19:49
                Tymonko będę szła we wtorek na usg to jest moj 15dc.mamy się z m starać w
                weekend i poniedziałek, tylko nie wiem czy lepiej przytulać się po raz dziennie
                czy więcej razy.już sami nie wiemy co robić by było dobrze,czasem podobno lepiej
                co drugi dzień niż codziennie.dodam ze moj m ma raczej dobre parametry nasienia,
                tak mówi gin. jak coś wiesz na ten temat to proszę odezwij się, we wtorek dam
                znać co z pecherzykiem. pozdrawiam.
                • tymonka30 Re: Pilnie proszę o pomoc 30.09.06, 08:05
                  Kiniu jeśli nasienie dobre to możecie spokojnie codziennie. Plemniczki zdąrzą
                  się naprodukować w ciągu doby, na pewno!smile A wiesz ja też działam cały
                  weekend, też codziennie, ale chyba pierwszy raz dla przyjemności a nie tylko
                  dla dziecka, bo nie wierzę w ten cykl ani trochę, mimo że wiem, że coś tam
                  rośnie. W pon. mam USG, zobaczymy co się okarze, ale robię też cytologię odrazu
                  i kupuję aparat do HSG i w sumie to nastawiam się już psychicznie na dalsze
                  leczenie. To do roboty kochana!smile
                  • kinia19830 Re: Pilnie proszę o pomoc 30.09.06, 11:46
                    Tymonko nic się nie martw, na pewno uda nam się, ja w to wierzę i ty też
                    uwierz.jak coś tam ci rośnie to na pewno pęknie i może właśnie w tym cyklu
                    wszystko zakończy się pomyślnie.ja powoli zaczynam nastawiać się psychicznie że
                    nie chcę dzidzi, ze jeszcze nie w tym momencie.bo podobno jak zabardzo się chce
                    i napiera to jest gorzej.musze wyluzować i tobie radze podobnie.
                    pozdrawiam.owocnych weekendowych starań.
                    • tymonka30 Re: Pilnie proszę o pomoc 30.09.06, 15:15
                      Zobaczymy po niedzieli. Udanego weekendu! Owocnego fasolkowego smile
    • tymonka30 Re: Pilnie proszę o pomoc 02.10.06, 14:15
      U mnie pękł smile Teraz jeszcze czekam na Twoje USG. Uśmiech dałam, bo bez
      pregnylu pękł także się cieszę. Ale nie wydaje mi się, żeby się udało, już tyle
      razy miałam tą owu i nic...
      • kinia19830 Re: Pilnie proszę o pomoc 02.10.06, 14:59
        Tymonko ciesze się ze u Ciebie pekl, mam nadzieję ze ci się uda. A jeśli chodzi
        o mnie to mam jakieś zle przeczucie, ze nie pęknie mi, boję się mam jakieś zle
        myśli.jak na razie nie czuję takiego konkretnego bolu owulacyjnego, tylko tak
        mnie pobolewają jajniki.jutro mam usg o 17:15.zobaczymy.a tak w ogole to ile
        razy dziennie się przytulaliście, raz czy więcej, bo ja już nie wiem jak robić
        by było dobrze. naisz coś. dzięki.
      • kinia19830 Re: Pilnie proszę o pomoc 02.10.06, 15:20
        Tymonka,czułas że ta owulacja jest, czułas jakiś ból?

jak myślisz jak jutro okaże się ze nie pękl ten moj pęcherzyk to jest jeszcze
        szansa na podanie pregnylu, to będzie 15dc jutro?
        Jeszcze jedno czy jajniki to mogą boleć tylko do owu czy po niej też mogą
        pobolewac, boję się.
        • tymonka30 Re: Pilnie proszę o pomoc 02.10.06, 19:01
          Kiniu ja byłam na USG w środę, do piątku, chyba nawet sb. jajniki mnie
          pobolewały same z siebie a w nd. nagle cisza ale np. po stosunku coś tam cały
          czas pracowało. Myślę, ze ta owu mogła być gdzieś w sb. Ale tak naprawdę to
          cały czas coś tam czułam i myślałam, że nie pękł tym bardziej, że zdarzało się,
          że nawet po pregnylu nie pękał, może ze stresu... nie wiem. Kiniu wszystko
          zależy od tego jak duży będzie jutro ten pęcherzyk, jak za duży to przestaje
          być wartościowy. Ale nie martw się na zapas. Pewnie pękł, czemu miałby nie. My
          raz dziennie smile I naprawdę dla przyjemności, pierwszy raz chyba w tych
          staraniach!
        • tymonka30 Re: Pilnie proszę o pomoc 02.10.06, 19:03
          A tak poza tym to zaopatrzyłam się w sprzęt do HSG i w następnym cyklu idę do
          szpitala na badanie. Jak się teraz nie uda to zrobię krok do przodu, bo ileż
          można łykać hormony!
          • kinia19830 Re: Pilnie proszę o pomoc 02.10.06, 19:35
            Dziękuje Tymonka za pocieszenie.odezwe się jutro.powodzenia.mam nadzieje ze
            bedzie dobrze.
            • tymonka30 Re: Pilnie proszę o pomoc 03.10.06, 08:55
              Na pewnosmile A to już dziś! smile
              • kinia19830 Re: Pilnie proszę o pomoc 03.10.06, 18:01
                cześć tymonka.
                byłam na usg i w prawym jajniku mam jeszcze dwa pęcherzyki 19mm i 22mm, a w
                lewym ślad po pęknięciu.czyli był i trzeci pęcherzyk. gin kazał starać się
                jeszcze od dziś co drugi dzień do końca tygodnia.nie wiem czy damy rade tyle
                jeszcze się przytulać,ale musimy. tylko martwie się ze plemniki m będą już słabe
                po tylu staraniach. nie wiem czy jeszcze mogę brać ten oerparol na śluz czy
                przerwać go.jak myślisz?na wizytę mam przyjśc za tydzień.pozdrawiam i boję
                się.nie chce robić sobie nadziei.a co u ciebie teraz czekasz?
                • tymonka30 Re: Pilnie proszę o pomoc 04.10.06, 11:18
                  Oeparol możesz jeszcze kilka dni brać, może do końca tygodnia dla
                  bezpieczeństwa, bo podczas ciąży raczej się nie powinno.
              • kinia19830 Re: Pilnie proszę o pomoc 03.10.06, 18:03
                tymonka ale jak to możliwe ze ten pęcherzyk w lewym jajniku był tydzień temu
                niewidoczny, a teraz jest ślad po pęknięciu?trochę to dziwne.
                • tymonka30 Re: Pilnie proszę o pomoc 04.10.06, 11:14
                  Może gin go po prostu nie zauważył, może był mniejszy i nie brał go w ogóle pod
                  uwagę. A on zrobił Wam psikusa i szybko podrósł i pękł sobie smile Do roboty
                  kochana. Masz jeszcze 2 niepęknięte pęcherzyki o fajnych rozmiarach, one
                  powinny lada dzień pęknąć, może nawet dziś! smile Potem będziesz odpoczywać -
                  całą ciążę smile Ja czekam, ale jadę sobie na wycieczkę na kilka dni i mam
                  nadzieję, że szybciej zleci tym razem smile To kiedy ta wizyta?
                  • kinia19830 Re: Pilnie proszę o pomoc 04.10.06, 11:52
                    cześc ta wizyta jest we wtorek za tydzień o godz 17.miłego wypoczynku odezwij
                    się jak wrócisz.mam nadzieje ze będziemy razem testować. pozdrawiam. kinia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka