Dodaj do ulubionych

jak dlugo od punkcji do transferu???

14.12.06, 17:11
Dziewczyny w sobote o 9.00 razno mam punkcję, kiedy mogę się spodziewać
transferu?? Jak było u Was??
Obserwuj wątek
    • tekla12 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 17:20
      W poniedziałek
      • monitta Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 17:35
        To zależy jak sie bedą rozwijać twoje maleństwa max do 6 dnia po punkcji
        • tekla12 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 17:39
          To zależy również od kliniki. Dlatego obstawiam poniedziałek.
          • kaka154 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 17:44
            klinika to gameta w Łodzi. gin wspominal o pn-wt. dlatego pytam jak bylo u was.
            pozdrawiam
            • tekla12 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 17:50
              U mnie zawsze w 2 dni po punkcji.
              • monitta Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 17:53
                U mnie za pierwszym razem po 3 dniach, za drugim nie doszło do transferu , a
                za 3 razem w 6 dniu .Pozdrawiam
    • sun32 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 20:03
      Ja miałam punkcje w sobotę rano a transfer we wtorek rano.
      Kaka trzymam kciuki smile)
      • julia56 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 20:40
        Kaka, wybacz, że w tym wątku (nie mam nic niestety do powiedzenia na temat dni
        między punkcją a transferem). Możesz mi napisać, ile miesięcy czekałaś, aż gin
        podjął decyzję o in vitro? Będę wdziędzna.
        • kaka154 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 20:56
          cześć Julia
          mniej więcej od czerwca sie intensywnie leczymy, mialam HSG i 3 nieudane
          inseminacje. Mam problem z pękaniem pecherzyków mimo podania pregnylu/ovitrellu
          i ostatnio IUI mialam ze skluciem pęcherzków(podobnie jak punkcja) nieudana i
          dlatego 2 listopada zaczęlam dlugi protokol.To samo ryzyko a szanse wieksze,
          oczywiście koszty też wieksze. Ale mnie ta 3 IUI wyniosla 3 tyś, więc 1/3 in
          vitro.Mamy tez problem z wynikami m.
          Pozdrawiam
          Jakby co pytaj smile
          • yolis_75 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 15.12.06, 09:13
            Cześć Kakasmile
            Też mam jedno pytanie- aktualnie przygotowuję się do IVF w Invimedzie. Dziś 17
            dc, stymuluję się od zeszłego wtorku (wczoraj wzięłam 10 zastrzyk)- pęcherzyki
            po 12mm-jak było u Ciebie? Jak długo i czym się stymulowałaś? Jakiej wielkości
            masz pęcherzyki?
            Ja już - prócz obaw o przestymulowanie- boję się że nie zdążę przed świętami-
            chociaż doktor uspokaja: zdążymy, zdążymy- ale wiesz jak to jest.
            Proszę napisz mi jak to u Ciebie.

Pozdrawiam
            • kaka154 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 15.12.06, 10:42
              Czesć Yolis ja zaczęlam stymulacje 4 grudnia, mialam i ampulke diphereline i 2
              ampulki gonalu codziennie, wcesniej mialam antykoncepcje bo to dlugi protokol.
              11 grudnia bylo wiadomo że się pojawilo ok 6 pęcherzyków większych, i 13
              grudnia bylo widać że 6 rośnie super, i 5 jest mniejszych. usg robione
              popoludniami, stymulowalam się do wczoraj 14 grudnia, i wczoraj ovitrelle a
              punkcja w sobotę rano.Czyli w sumie od pierwszego zastrzyka stymulacji do
              punkcja to 12 dni. Ale ja się wybitnie nie stymulowalam, raczej normalnie.
              Pij dużo wody, ponoć zapobiega przestymulowaniu-podobno. Ja wody nie lubie i
              nie moge w siebie za dużo wmusić.
              Pęcherzyki na ostatnim pomiarze 14 grudnia mialam
              20,20,16,15,12,12,18,15,13,11,10. endo 9,8 estradiol 1757.
              Wydaje mi sie że powinnaś zdążyc, ale wiadomo każdy przypadek jest inny!!
              A ty jakie masz pęcherzyki i czym bylaś stymulowana??
              Pozdrawiam
              • yolis_75 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 15.12.06, 12:52
                Dzięki wielkie za odpowiedź!
                Ja tez byłam na długim protokole, po antykach dostałam decapeptyl. Od 5 grudnia
                brałam GonalF, po 225 jednostek codziennie (do wczoraj). Wczoraj byłam na
                monitoringu i największe mają 12. Dziś mam wziąć 150 i jutro znów na monitoring.
                A gdzie będziesz miała IVF?
                Ja w Invimedzie w Warszawie- trochę mam daleko (350 km) smile.
                Doktor oczywiście mówi że zdążymy- ale wiesz jak to jest, siedzisz jak na
                beczce prochusmile
                • kaka154 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 15.12.06, 20:35
                  Ja podchodzę w Łodzi w gamecie. Mam 120km
                  Do Wawy mam za daleko.
                  Najgorsze to czekanie, i kazde pobolewanie, kazde klucie zwraca uwagę.
                  Ja się martwię czy aby nie popekaja przed jutrzejsza punkcja. Pozdrawiam i
                  powodzenia
                  • tekla12 kaka154 16.12.06, 15:52
                    no i jak po punkcji?
                    • kaka154 Re: kaka154 16.12.06, 19:54
                      Cześć Tekla
                      Jestem i przeżylam. Nie bylo źle. Teraz czuję się trochę gorzej, bo brzuch
                      pobolewa. Ale da się przeżyć. Komóreczek mialam 6 zdolnych do zaplodnienia, ile
                      się zaplodni zobaczymy. Mialam nadzieje na więcej sad Ale może jeden zarodeczek
                      będzie szczesliwy smile))
                      A transfer będe miala w poniedzialek tak jak mówilaś.
                      Dziękuję za pomoc i slowa otuchy smile))
                      • tekla12 Re: kaka154 16.12.06, 20:40
                        Idealny wynik, biorąc pod uwagę wielkość pęcherzyków i poziom estradiolu. Nic
                        się nie zmarnowałosmileIm więcej komórek tym słabsze zarodki. Trzymaj się cieplutko T.
                        • kaka154 Re: kaka154 16.12.06, 20:47
                          dziekuję, zawsze to uspokaja przeczytać cos takiego smile
                          Powiedz mi tak dla pewności luteine, estrofem, duphaston, i acard mam brac od
                          dziś??? a nie dopiero po transferze??
                          Bylam jeszcze zaspana jak rozmawialiśmy z profesorem i wole sie upewnic. Mój
                          mąż twierdzi że wszystko od dzić. Ale wole zapytać.
                          • tekla12 Re: kaka154 16.12.06, 21:09
                            Nie wiem jak z estrofemem, bo nie brałam, ale progesteron i acard od dzisiaj.
                            • kaka154 Re: kaka154 16.12.06, 21:12
                              dziękuję bardzo
                              pozdrawiam
                              • yolis_75 Re: kaka154 18.12.06, 09:39
                                Cześć Kakasmile
                                Póki co ja dalej się stymuluję- być może pojadę do Warszawy w czwartek.
                                I jak- ile się zapłodniło????
                                Jesteś już po transferze???
                                napisz proszę co u Ciebie..
                                Trzymam kciuki, bardzo mocno smile!!!

Pozdrawiam
                                • kaka154 Re: kaka154 19.12.06, 13:09
                                  Yolis
                                  dzis mój 1 dpt
                                  Transfer odbyl sie bezproblemowo i bezboleśnie. Podano mi dwa maleństwa.W sumie
                                  mialam 4 zarodki.
                                  Jak tam czy czasem nie jesteś juz po punkcji???
                                  Trzymaj się cieplutko i daj znac co u Ciebie
                                  • yolis_75 Re: kaka154 19.12.06, 16:21
                                    Cześć!!!
                                    Zazdroszczę że masz to już za sobąsmile super.
                                    Moja punkcja w czwartek, a transfer w sobotę- centralnie przed samymi świętami-
                                    jakaś masakrasmile
                                    Wyhodowałam 13 pęcherzyków- wielkość 23-17 mm.
                                    Dziś o 22-iej pregnyl i gotowa do punkcji.
                                    Szkoda tylko że mam tak daleko (mieszkam koło Wrocławia, a IVF w Invimedzie w
                                    Warszawie).

A jak Ty się czujesz? Mam nadzieję że dobrze- podczytywałam trochę ten drugi
                                    wątek o grudniowym IVF.

Pozdrawiamsmile
                                    • kaka154 Re: kaka154 20.12.06, 19:14
                                      Yolis trzymam kciuki ... daj znać po punkcjismile))
                                      A jak się czujesz???
    • dorswi Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 18.12.06, 09:46
      Ja miałam za dwa dni. Nic nie boli. teraz czekam do 27 grudnia na pobranie krwi
      i wyniksmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka