kaka154 14.12.06, 17:11 Dziewczyny w sobote o 9.00 razno mam punkcję, kiedy mogę się spodziewać transferu?? Jak było u Was?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monitta Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 17:35 To zależy jak sie bedą rozwijać twoje maleństwa max do 6 dnia po punkcji Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 17:39 To zależy również od kliniki. Dlatego obstawiam poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 17:44 klinika to gameta w Łodzi. gin wspominal o pn-wt. dlatego pytam jak bylo u was. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 17:50 U mnie zawsze w 2 dni po punkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
monitta Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 17:53 U mnie za pierwszym razem po 3 dniach, za drugim nie doszło do transferu , a za 3 razem w 6 dniu .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 20:03 Ja miałam punkcje w sobotę rano a transfer we wtorek rano. Kaka trzymam kciuki ) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 20:40 Kaka, wybacz, że w tym wątku (nie mam nic niestety do powiedzenia na temat dni między punkcją a transferem). Możesz mi napisać, ile miesięcy czekałaś, aż gin podjął decyzję o in vitro? Będę wdziędzna. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 14.12.06, 20:56 cześć Julia mniej więcej od czerwca sie intensywnie leczymy, mialam HSG i 3 nieudane inseminacje. Mam problem z pękaniem pecherzyków mimo podania pregnylu/ovitrellu i ostatnio IUI mialam ze skluciem pęcherzków(podobnie jak punkcja) nieudana i dlatego 2 listopada zaczęlam dlugi protokol.To samo ryzyko a szanse wieksze, oczywiście koszty też wieksze. Ale mnie ta 3 IUI wyniosla 3 tyś, więc 1/3 in vitro.Mamy tez problem z wynikami m. Pozdrawiam Jakby co pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
yolis_75 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 15.12.06, 09:13 Cześć Kaka Też mam jedno pytanie- aktualnie przygotowuję się do IVF w Invimedzie. Dziś 17 dc, stymuluję się od zeszłego wtorku (wczoraj wzięłam 10 zastrzyk)- pęcherzyki po 12mm-jak było u Ciebie? Jak długo i czym się stymulowałaś? Jakiej wielkości masz pęcherzyki? Ja już - prócz obaw o przestymulowanie- boję się że nie zdążę przed świętami- chociaż doktor uspokaja: zdążymy, zdążymy- ale wiesz jak to jest. Proszę napisz mi jak to u Ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 15.12.06, 10:42 Czesć Yolis ja zaczęlam stymulacje 4 grudnia, mialam i ampulke diphereline i 2 ampulki gonalu codziennie, wcesniej mialam antykoncepcje bo to dlugi protokol. 11 grudnia bylo wiadomo że się pojawilo ok 6 pęcherzyków większych, i 13 grudnia bylo widać że 6 rośnie super, i 5 jest mniejszych. usg robione popoludniami, stymulowalam się do wczoraj 14 grudnia, i wczoraj ovitrelle a punkcja w sobotę rano.Czyli w sumie od pierwszego zastrzyka stymulacji do punkcja to 12 dni. Ale ja się wybitnie nie stymulowalam, raczej normalnie. Pij dużo wody, ponoć zapobiega przestymulowaniu-podobno. Ja wody nie lubie i nie moge w siebie za dużo wmusić. Pęcherzyki na ostatnim pomiarze 14 grudnia mialam 20,20,16,15,12,12,18,15,13,11,10. endo 9,8 estradiol 1757. Wydaje mi sie że powinnaś zdążyc, ale wiadomo każdy przypadek jest inny!! A ty jakie masz pęcherzyki i czym bylaś stymulowana?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yolis_75 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 15.12.06, 12:52 Dzięki wielkie za odpowiedź! Ja tez byłam na długim protokole, po antykach dostałam decapeptyl. Od 5 grudnia brałam GonalF, po 225 jednostek codziennie (do wczoraj). Wczoraj byłam na monitoringu i największe mają 12. Dziś mam wziąć 150 i jutro znów na monitoring. A gdzie będziesz miała IVF? Ja w Invimedzie w Warszawie- trochę mam daleko (350 km) . Doktor oczywiście mówi że zdążymy- ale wiesz jak to jest, siedzisz jak na beczce prochu Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 15.12.06, 20:35 Ja podchodzę w Łodzi w gamecie. Mam 120km Do Wawy mam za daleko. Najgorsze to czekanie, i kazde pobolewanie, kazde klucie zwraca uwagę. Ja się martwię czy aby nie popekaja przed jutrzejsza punkcja. Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: kaka154 16.12.06, 19:54 Cześć Tekla Jestem i przeżylam. Nie bylo źle. Teraz czuję się trochę gorzej, bo brzuch pobolewa. Ale da się przeżyć. Komóreczek mialam 6 zdolnych do zaplodnienia, ile się zaplodni zobaczymy. Mialam nadzieje na więcej Ale może jeden zarodeczek będzie szczesliwy )) A transfer będe miala w poniedzialek tak jak mówilaś. Dziękuję za pomoc i slowa otuchy )) Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: kaka154 16.12.06, 20:40 Idealny wynik, biorąc pod uwagę wielkość pęcherzyków i poziom estradiolu. Nic się nie zmarnowałoIm więcej komórek tym słabsze zarodki. Trzymaj się cieplutko T. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: kaka154 16.12.06, 20:47 dziekuję, zawsze to uspokaja przeczytać cos takiego Powiedz mi tak dla pewności luteine, estrofem, duphaston, i acard mam brac od dziś??? a nie dopiero po transferze?? Bylam jeszcze zaspana jak rozmawialiśmy z profesorem i wole sie upewnic. Mój mąż twierdzi że wszystko od dzić. Ale wole zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: kaka154 16.12.06, 21:09 Nie wiem jak z estrofemem, bo nie brałam, ale progesteron i acard od dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
yolis_75 Re: kaka154 18.12.06, 09:39 Cześć Kaka Póki co ja dalej się stymuluję- być może pojadę do Warszawy w czwartek. I jak- ile się zapłodniło???? Jesteś już po transferze??? napisz proszę co u Ciebie.. Trzymam kciuki, bardzo mocno !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: kaka154 19.12.06, 13:09 Yolis dzis mój 1 dpt Transfer odbyl sie bezproblemowo i bezboleśnie. Podano mi dwa maleństwa.W sumie mialam 4 zarodki. Jak tam czy czasem nie jesteś juz po punkcji??? Trzymaj się cieplutko i daj znac co u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
yolis_75 Re: kaka154 19.12.06, 16:21 Cześć!!! Zazdroszczę że masz to już za sobą super. Moja punkcja w czwartek, a transfer w sobotę- centralnie przed samymi świętami- jakaś masakra Wyhodowałam 13 pęcherzyków- wielkość 23-17 mm. Dziś o 22-iej pregnyl i gotowa do punkcji. Szkoda tylko że mam tak daleko (mieszkam koło Wrocławia, a IVF w Invimedzie w Warszawie). A jak Ty się czujesz? Mam nadzieję że dobrze- podczytywałam trochę ten drugi wątek o grudniowym IVF. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: kaka154 20.12.06, 19:14 Yolis trzymam kciuki ... daj znać po punkcji)) A jak się czujesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
dorswi Re: jak dlugo od punkcji do transferu??? 18.12.06, 09:46 Ja miałam za dwa dni. Nic nie boli. teraz czekam do 27 grudnia na pobranie krwi i wynik Odpowiedz Link Zgłoś