Dodaj do ulubionych

II :)))))))))))))))))))))))))))))))

16.02.07, 09:42
Przesyłam fluidki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Najchętniej wykrzyczałabym swoją radość całemu światu, a na razie wie mój mąż,
nasi rodzice i teraz Wy.smile)
Obserwuj wątek
    • tymonka30 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 09:43
      ŻARTUJESZ ??? PIERWSZA łAPIĘ !!!! SUEPR !!!!! smile000
      • tymonka30 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 09:45
        Napisz coś więcej roniu!!!!!
      • mytest Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 09:45
        Gratulacje !!!
        Są jeszcze fluidki dla mnie ?
        Łapię to się może załapię!!!
        • polpotworek Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 09:48
          Boze gratuluje tobie.Jak milo takie rzeczyczytac nawet nie wiesz. Strasznie
          pocieszajace jest to ze nastepnej sie udalo smile
          A wiec lapie jeszce troche fluidków i mam nadzieje ze starczy jeszce dla
          innych. smile
    • sun32 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 09:48
      Gratulacje Roniu!!!!! big_grinDDD
      Ale piękna wiadomość z rana!!
      To ja też łapię!
    • ronia.p Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 09:49
      We wtorek (14.02) powinna przyjść @, i pewnie powinnam zrobić test, ale nie
      chciałam się nakręcać , ale wczoraj przeczucie, które miałam już od ok. 1,5 tyg.
      pchnęło mnie do wrót apteki i dzisiaj rano o 6.00 zrobiłam go. Niemal od razu
      pojawiły się dwie tłuste krechy!
    • hanka1978 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 09:51
      suuuper. krzycz kochana i to głośno bo jest powód!
      cieszę się że ci się udało i też łapie smile
      • zyniowa73 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 09:56
        Moje wielkie gratulacje !!!! Lapie fluidki pewnie i dla mnie starczy.
        • julia56 Ronia!!!!!!! 16.02.07, 10:02
          Bosko!!! Gratulacje!!! Napisz, czy to był naturalsik, czy jakaś inna metoda z
          naszych ulubionych? smile))
          • ronia.p Re: Ronia!!!!!!! 16.02.07, 10:21
            Udało się naturalnie.
            Tak naprawdę starania zaczęliśmy w czerwcu 2005, zaszłam w sierpniu 2005,
            niestety poroniłam już we wrześniu.
            Od grudnia 2005 staraliśmy sie ponownie i bez rezultatu, aż do teraz. W czerwcu
            2006 zrobiliśmy badania hormonalne, spermy i usg. Wszystkie wyniki w normach i
            lekarza kazał probować jeszcze 3 m-ce, ciagle pudło. We wrześniu kolejna wizyta
            zapisał duphaston od 15 do 25 dc, a jeśli nie zaskutkuje to w styczniu hsg i
            zobaczymuy co dale. Brałam duph. przez 2 m-ce i ciągle pudło. W końcu po nowym
            roku poszliśmy do kliniki niepłodności ze wszystkimi posiadanymi wynikami. A
            lekrz z marszu zaproponował nam iui. "Trochę" mnie to zdziwiło. Wtedy
            zaproponował usg w 14 dc i badanie progesteronu w 22 dc.
            Oboje z mężem mieliśmy mieszne uczucia.
            W międzyczasie czytałm o porodach domowych i o takim zaczęłam marzyć.
            Od 5 dc brałam tylko wit. E 400 i później kwas foliowy (wtedy też zaszłam biorąc
            wit. E). Jeszcze jedno to ja wiedziałam kiedy mam owulację (czułam kłucie i
            miałam piekny śluz) a nie tak jak liczył lekarz. Bo była ok. 10 dc i wtedy
            działaliśmy. A w 14 dc wogóle!
            Zaufałam intuicji i mnie nie zawiodła!
            Nie wiem zatem czy ta wit.E zadziałała jak placebo, czy podbudowana byłam
            perspektywą porodu w domu, coś jednak zadziałało.
            Podkreślam, że nie wierzę w blokadę psychiczną!
            Ale tak myślałam, że jeśli Bóg pozwoli mi na poród w domu to podejmę taką
            decyzję. I ja ją podjęłam.
            Przepraszam za taką nudną historię.smile)
            • julia56 Re: Ronia!!!!!!! 16.02.07, 10:26
              Roniu, ona nie jest nudna, Jest cudowna. smile)) Pisz koniecznie, jak juz będziesz
              po pierwszym usg. Betę będziesz robić?
              • ronia.p Re: Ronia!!!!!!! 16.02.07, 10:39
                Julio, dziaj po pracy idę zrobić betę i progesteron (wolę go zbadać zamiast
                standardowo łykać duph.) Jutro jak odbiorę wyniki to zadzwonię do gin. (tego
                pierwszego), bo ten z kliniki niepłodności nie wzbudził mojego zaufania (robić
                inseminację przy dobrych wynikach nasienia bez wcześniejszego hsg i wymazów?!).
                Skonsultuję czy brać i ile tego duph. i zapytam co dalej.
                Jak będę miała wynik bety to dam znać.
                • julia56 Re: Ronia!!!!!!! 16.02.07, 10:46
                  Trzymam kciuki jak nie wiem co. smile)
                  A jakie kochana miałaś przeczucia? Cos kłuło, etc? Czy raczej taka intuicja
                  babska?
                  • ronia.p Re: Ronia!!!!!!! 16.02.07, 10:56
                    Babska intuicja i nie tylko. Piersi miałam jak zwykle bolesne ja przed @, tylko
                    że bardziej brodawki i twarde jak kamienie. Ale tego nie traktowałam jako
                    wyznacznik, bo może być mylęce. Od 1,5 tygodnia wstaję ciągle niewyspana, i
                    psychicznie jestem taka jakby rozdygotana (tak jak w poprzedniej ciąży), to jest
                    trudne do opisania, np. płakałam ogladając reportaż w tv, wobec którego
                    wcześniej byłabym obojętna. Sporadycznie zakłół mnie któryś jajnik. Na razie
                    tyle objawów. Pozdrowionka.
            • alix1 Re: Ronia!!!!!!! 16.02.07, 11:16
              Gratuluję!!!!!! smile))))))0
        • bravia1 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:03
          No miodzio!!!! Gratuluję!!!!
      • ronia.p Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:02
        Z tego tego wszystkiego Zapomniałam Wam podziekować, aż mi wstyd sad(

DZIęKUJę WAM KOCHANE!

Nie tylko za gratulacje, ale najbardziej za wsparcie jakiego mi udzieliłyście,
        gdy byłam zagubiona i załamana! Wszystkim Wam dziękuję, że tu jesteście.smile)
        Tymonko pamietam jak mi pisałaś, że kiedyś się doczekam i miałaś rację.
        Ściskam Was z całych moich sił. I ślę kolejną porcyjkę wink
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        • szyszka39 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:06
          Wielkie gratulacje, wpsniale ze sie kolejnej udalosmile Ostatnio cos ucichly dobre
          wiesci juz sie zaczelam martwiac. Jeszcze raz gratuluje i zycze spokojnych 9
          miesiecy, w koncu na nie zasluzylassmilePozwodzenia!!!!
          Poczestuje sie fluidkami, juz niedlugo mi sie przydadzasmile
        • tymonka30 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:16
          Po prostu bosko!!!! Zamierzam Cię gonić smile) Zaglądaj tu oki? Albo jak co pisz
          na privat, jak będziesz miała jakieś pytania a propos ciąży to pogadamy.
          • ronia.p Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:33
            Tymonko, ostatnio mało się udzielałam na forum, ale podczytywałam je i forum CiP
            i na pewno bedę miała mnóstwo pytań!
            Na razie rozsadza mnie radość! Jak bym była bombą atomową to dzisiaj na pewno o
            godz. 6.00 byłby koniec świata.smile))))))))
            Ostatnio dużo czytam między normalnymi zajęciami. Po prostu chłonę wiadomości
            jak gąbka. Mam głód wiedzy!
            • tymonka30 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 11:21
              Skąd ja to znam smile Ja o Tobie myślałam wiesz, tak właśnie cichutko siedziałaś
              i nagle taka wiadomość !!!!
              • ronia.p Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 11:52
                Tymonko, też o Tobie myślałam niedawno. To chyba jakaś telepatiasmile)
                A co aktualnie u Dagmary, bo z tego co wiem to szykuje weselisko?
                Napisz jak tam się miewa Twój Synio i ogólnie jak sie teraz czujesz?
                Jestem bardzo ciekawa.
                • tymonka30 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 13:56
                  Córa kochana córa smile
                  Siedziemy teraz więcej na forum BP (prywatne). Dagps rzeczywiście wybrała już
                  suknię. Wszystko się u niej pozmieniało ale jest w porzo.
                  U mnie okej, nie pamiętam już co mnie spotkało, bo od jutra biorę clo!!!! i
                  znowu będę żyć staraniami także jest gites smile
                  • julia56 Tymonka! 16.02.07, 13:58
                    To cudownie, że znowu staranka zaczynasz.
                    • ronia.p do Tymonki 16.02.07, 14:11
                      Wybacz mi proszę, tą okropną gafę z płcią Twego dzieciaczka, ale jestem dzisiaj
                      tak oszołomiona, że nawet literówek nie jestem w stanie sprawdzać.
                      Kolejny cykl, to nie tylko kolejny miesiąc starań o dzidzię, to również kolejny
                      miesiąc naszego życia, w którym mogą nas też czekać inne przyjemne niespodzianki
                      wink))))
                      Nawet nie wyobrażasz sobie jak trudno mi dzisiaj wysiedzieć w pracy i sumiennie
                      wykonywać obowiązki, gdzieś od wewnątrz rozsadza mnie niesamowita energia!
                      • tymonka30 Re: do Tymonki 16.02.07, 14:31
                        Ależ mylisz się ja sobie właśnie doskonale wyobrażam! smile) A do której
                        pracujesz???
                        Dzięki Julia, okres abstynencji bardzo szybko zleciał. Znowu będę Was męczyć
                        swoimi pęcherzykami smile
                        • julia56 Re: do Tymonki 16.02.07, 14:50
                          Męcz, męcz. Ile tylko wlezie. smile)
                          • ronia.p Re: do Tymonki 16.02.07, 15:27
                            Pracuję do 15.30 i już niedługo idę na badanie krwi a potem do mięsnego i do domu.
                            Proszę Was dziewczyny nie traktujcie starań jak męczarni, nawet jeśli wiąże się
                            to z szeregiem nieprzyjemnych zabiegów, bo wtedy łatwo wpaść w dołek. Ja już coś
                            niestety o tym wiem.
    • julia56 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:05
      Ronia, napisz coś więcej. Lejesz miód na nasze serca. smile
    • maretina Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:06
      rewelacja! spokojnej ciazy!smile
    • calineczka793 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:19
      Wielkie gratulacje!!!Spokojnych 9 miesięcy...

PS. łapię fluidkipełnymi garściami...
    • jagusia81 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:30
      gratulujjjjjjjjjjjjjjjjje super
    • kaka154 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:49
      Gratuluje z całego serca smile))))))))))))))))
      Spokojnej ciaży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • ronia.p Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:57
        Jeszcze raz serdecznie Wam dziękuję i życzę Wam, żebyście jak najszybciej
        ujrzały dwie kreseczki!
      • malesa.m Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 10:58
        Gratuluję z całego serca!!!! Życzę spokojniutkiej ciąży!!!
        Pozdrawiam
        • aniaresz Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 11:29
          Ogromne gratulacje! Racja! Pisz jak najwięcej! Tutaj takie wątki strasznie cieszą i dają nam nadzieje. Już po owulacji coś czułaś innego niż zwykle? Ja łykam wit E też w tej dawce już rok ale coś nie chce zadziałać!
          • ronia.p Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 11:46
            Po owulacji nic konkretnego nie odczuwałam. Miałam tylko przeswiadczenie że była
            wcześniej niż to zakładał lekarz i posłuchałam swego organizmu.
            Poza tym po wizycie w k. niepłodności poczułam, że to nie sprawiedliwe, że
            niektórzy mogą mieć dzieci, przyjemność z seksu i nie muszą za to płacić, a my
            mamy być tacy uprzedmiotowieni.
            To było dla mnie niepojęte. Jednak w przypadku niepowodzenia w tym cylku, na
            pewno kontynuowałabym leczenia. Bo wiem, że warto mieć wiarę w sukces dopóki
            starcza sił.
            Ja nie brałam non stop wit. E. Zresztą w lecie najlepiej faszerować się owocami.
            Pozdrawiam.
    • basterix Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 11:28
      S E R D E C Z N E G R A T U L A C J E !!! Życzę spokojnej ciąży i mam
      nadzieję, że ja też tak głośno ogłoszę kiedyś swoją smile))

pozdrawiam,
      Basia
      5 lat starań bez efektu
    • julia56 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 11:51
      Zapomniałam dodać, że fluidki łapię. smile
      • karmma Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 12:40
        I ja lapie!!! no i spokojnych 9 mcy zyczesmile
    • mika_marcina Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 12:56
      Ronia, Ogromne gratulacje z całego serca i życzę spokojnych 9 miesięcy.
      Pozdrawiamsmile
      • ameszka2 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 13:02
        Gratulacje wiem co czujesz bo czuje to samo
        • ronia.p Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 13:10
          Ameszka, dzięki i wzajemnie, mam nadzieję, że spokojnie dotrwamy do października!
          Dzięki dziewczyny i życzę Wam dużo spokoju i wytwałości. Trzymajcie się
          cieplutko.smile)
          • majorka79 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 13:20
            gratulacje!!!
    • fioco78 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 17:30
      no, wreszcie coś optymistycznego. winszuję. spokojnej ciąży i lekkiego porodu!!!
    • 56at Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 17:43
      Ronia cudnie smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • magnolka123 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 18:54
        Roniu serdecznie gratuluję ! Życzę spokojnych 9 miesięcy .
        Łapię fluidki i lecę po wit. E , bo Folik już łykam. Pa.
        • szarlota1 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 21:08
          Gratulacje!
          • dagps Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 22:15
            smile gratulujesmile
    • nadine5 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 16.02.07, 22:26
      gratuluje serdeczniesmile)
      • alela1 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 17.02.07, 04:16

gratuluje bardzo mocno!!
    • kociaczek22 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 17.02.07, 13:44
      serdeczne gratulacjesmile
      • dooh2 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 17.02.07, 14:38
        Bardzo sie cieszę. Czyli jest nas coraz więcej, a to oznacza nadzieję dla tych
        które czekająsmile
        • jurkitek Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 17.02.07, 15:29
          gratulację)))))
          • kaska0404 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 18.02.07, 19:43
            ogromniaste gratulacje
            życzę spokojnej ciązy
    • ronia.p beta 1618 !!!! 19.02.07, 14:19
      To beta z piątku - 32dc. Sądzę, że raczej jest w porządku, mieści się w normach
      dla 3 tc (liczonej od owulacji). Progesteron był na poziomie 15,9 i też mieścił
      się w normie. Zadzwoniłam jednak do gin. w sobotę rano po odebraniu tych wyników
      i zalecił mi 2x1 duphaston. Biorę wg zaleceń, ale nie czuję się po nim zbyt
      dobrze. Tzn. dzisiaj często pobolewa mnie brzuch, mam dziwne uczucie w krzyżu i
      ssanie w żołądku, i mam bardzo ciężką głowę.

Mam pytanie: Czy to normalne objawy przy takiej dawce duph.?

Nie wiem co myśleć, bo wizytę mam dopiero za tydzień. Czy dzwonić znowu?
      Wcześniej (tzn. we wrześniu i październiku brałam po 1 tabl. na noc i było ok.)
      Tak bardzo nie chciałabym czegoś przeoczyćsad(
      Proszę o odpowiedź dziewczyny.smile)
      • tymonka30 Re: beta 1618 !!!! 19.02.07, 14:40
        Ronia to jest jednak dodatkowa dawka hormonów w tabletce, organizm ma prawo
        reagować na to. Już bez nich ciąża jest stanem odmiennym i różne dziwne procesy
        teraz w Tobie zachodzą. Wiem, że mogę sobie gadać, żebyś nie wymyślała a to i
        tak nic nie da. Dokładnie takie same myśli ma chyba każda a już tym bardziej
        jak się ileś tam starała. Pozdrawiam.
        • ronia.p Re: beta 1618 !!!! 19.02.07, 15:00
          Tymonko dziekuję bardzo za tak szybką odpowiedź.
          Jestem jak najbardziej dobrze nastawiona i staram się nie panikować. Bo co ma
          być to i tak będzie.
          Tylko zastanawiam się, czy to nie za dużo...
          Oj chyba zaczęłam marudzić. Ja wytrwam, choćbym miała na uszach chodzić, byle
          tylko bajbuskowi było dobrze.
          Nie wiem kiedy mozna stwierdzić ewentualny nadmiar progesteronu? Czy w ogóle
          można o tym mówić. Gin. powiedział, że tego nigdy za dużo, gdy upewniałam się co
          do dawkowania.
          Przed tamtym poronieniem strasznie bałam się poronienia, no i stało się
          najgorsze. Chyba wtedy to przeczuwałam jakoś.
          Muszę dać radę. Teraz mam ogromne pokłady nadziei. Wierzę, że ten rok będzie
          szczęśliwy.
          Dziękuję Wam wszyskim za gratulacje i Waszą obecność przy mnie. Powodzenia
          Dziewczyny, trzymam za Was kciuki!smile)))))))))))))))))))
      • kociaczek22 Re: beta 1618 !!!! 19.02.07, 14:56
        Ronia kochana jesli tylko takie objawy Ci pozostaną to powinnas skakać aż pod
        sufitsmile
        Ja biorę 3 luteiny, które tez daja mi popalić ( m.in mam jakies zapalenie
        pochwy bo biore dopochwowo), ale do tego dochodzi jeszcze wiele innych dziwnych
        zjawisk.
        Jesli chodzi o brzuch to mnie dość mocno bolał po terminie @ i w ogóle czułam
        sie bardzo zmęczona, jakby brało mnie przeziębienie
        • ronia.p Re: beta 1618 !!!! 19.02.07, 15:10
          Kociaczku, czuję zmęczenie, ale w pracy jakoś się nie daje, oczywiście bez
          forsowania się.
          Ale jak wrócę do domu, to padnę jak mucha!
          W domu od piątku wykonuję najprostsze czynności, niczego nie dźwigam i wyleguję
          się jak kot.
          Czy to prawda, że duph. (ja mam doustnie) przyjmuje się zwykle do 12 tc
          włącznie. Mam nadzieję, że tak.smile)
          Kociaczku, co tam u Ciebie, poopowiadaj troszkę.smile)
          • kociaczek22 Re: beta 1618 !!!! 19.02.07, 15:22
            Ronia u mnie w sumie ciąza nie jest zagrożona, a i tek biore az 3 tabletki.
            Również uważam że progesteron będzie podawany na wszelki wypadek do 3 miesiaca.
            Teraz siedzę w pracy i usypiamsmile Potrafie usnąć o 17, obudzic sie o 20 na
            mycie i znowu śpie już do rana. Zawsze byłam dość energiczna osobą, wszędzie
            było mnie pełno, a teraz tylko cisza, spokój, zero zapachów ... nawet kawy nie
            pije bo mam odruch wymiotny na samą myśl. A wydawało mi się, że z kawą nigdy
            się nie rozstanę, tym bardziej, że mam niskie ciśnienie. Jak uda mi się nie iść
            do pracy to leżę cały dzień, ale to nie jest dobre. Wtedy mam tysiące mysli,
            również te "gorsze" przychodzą do głowy. W pracy nie ma na to czasu i jakoś
            mdli mnie troszkę mniej. Grunt to nauczyć się siebie. Pomalutku uczę się, że
            nie mogę zjeść całego obiadu, a tylko troszeczkę, bo jak się bardzo najjem to
            tylko kibelek mnie czekasmileSłodycze też odpadają. Nie moge pić zaraz po
            jedzeniu bo to potęguje mdłości. Raz miałam migrenę. Nie daj Bożę. To był
            koszmar. Dwie godziny spałam, reszta nocy w ojęciach z klozetem.
            To samopoczucie męczy i bardzo pragnie się kolejnego usg. Właściwie tylko ono
            na początku ciązy potwierdzi, że fasolka rośnie. Póki co brzuch płaski, a
            samopoczucie do dupy.
            Wiem, że będzie chłopiec. Czuje to. Zreszta ja znma dzień poczęcia co do
            godzinysmile Na dziewczynkę celujemy przed owulacją, po pregnylu raczej czeka się
            do owulacji.
            Mnie jest wszystko jedno.
            Mąż w szoku. Nic nie widać a kobieta głupiejesmile Dla Niego to dopiero
            abstrakcjasmileTęski za dawnym życiem, a najbardziej za seksemsmile
            Teraz się boję, bo szyjka taka zamknięta. Wstrzemięźliwośći do 3 miesięcy. Taka
            jestemsmileTrzeba odpocząć po takim wysiłku. Kiedys miał dość, a teraz tęsnismile
    • ronia.p do Kociaczka 19.02.07, 15:16
      Już przeczytałam w innym wątku o Twoim aktualnym stanie. No to ja na razie
      faktycznie czuje się świetnie w porównaniu do Ciebie. Pa!
      • marzycielka3 Re:!!! 19.02.07, 18:41
        Gratuluję i cieszę sie razem z Tobą.Dzięki za fluidki!!!
      • tymonka30 Re: do Kociaczka 20.02.07, 08:43
        Ja brałam do 12 tc. duph.
        I wiesz ja przy poronieniu miałam też od początku dziwne przeczucia ale nie
        pisałam wtedy, bo to by nie miało sensu.
        Coś w tym jest.
    • kaamea Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 20.02.07, 09:12
      Gratuluje, zycze wszystkiego wszystkiego dobrego smile
      i az mi łezka stanela w oku jak to czytałam bo sama tez staram się od roku i
      nic... ale łapię fluidy i może tez stanie się cud smile
    • ronia.p Odstawiłam duphaston 20.02.07, 09:30
      W sobotę (po tel. do gina.)wzięłam 1 tabl. ok. południa i wszystko było ok. W
      niedzielę 2x1 i wczoraj rano 1 tabl. Wczoraj po południu (pn) czułam się
      strasznie. Miałam wrażenie, że rozsadzi mi jajniki, to był pulsujacy silny ból.
      Wieczorem już nie brałam.
      Po prostu przestraszyłam się, że mogę tym dodatkowym progesteronem zaszkodzić
      nie tylko sobie ale i dziecku.
      Mam nadzieję, że to słuszna decyzja, bo zanim wzięłam duph. miałam progesteron w
      normie(norma od 9 do 32, a ja miałam w piątek 15,9), a poza tym tak podpowiada
      mi intuicja (chociaż nie mogę lekcewarzyć wiedzy gina.) . Odkąd zaczęłam jej
      słuchać, jeszcze mnie nie zawiodła.
      Do Tymonki:
      Wiesz ja teraz nie mam takich lęków przed poronieniem jak poprzednio.
      Oczywiście, są jakieś lęki, typu, żeby dziecko się dobrze rozwijało, było
      zdrowe, szczęśliwie przeżyło poród, itd. itp.
      Ale wtedy ja panicznie bałam się poronienia. Teraz mam dobre przeczucie i proszę
      Boga by mnie nie zawiodło.
      Dziękuję za troskę.
      • tymonka30 Re: Odstawiłam duphaston 20.02.07, 09:51
        To bardzo dobrze. Tak trzymaj. Teraz musi się udać i koniec !!!
    • kina114 Re: II :))))))))))))))))))))))))))))))) 20.02.07, 16:34
      Nic ując, nic dodac tylko z całego serca gratulować!!!!A i dziękuje z fluidki!Łapie wszystkie!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka