Dodaj do ulubionych

wrogosc sluzu

23.03.07, 11:30

czy mialyscie takie badania? Czy jesli sluz jest wrogi to co z tym fantem
zrobic? Inseminacja?
Ja jestem po badaniach swoich i meza wszystko jest OK, w normie! Staramy sie
juz prawie rok, wiec nie wykluczam tej wrogosci.
Obserwuj wątek
    • alcia152 Re: wrogosc sluzu 23.03.07, 11:57
      Haj
      Ja juz po tym badaniu jestem jakies pol roku -wynik negatywny
      oczywiscie,efektow brak biore bromergon i clo ,26marca ide na hsg i jak bedzie
      ok to zapis na insem,juz nie mam sily czekac na cud.Czytalam ze pomaga
      wstrzemiezliwosc pol -roczna albo samo zanika,ze wrogi sluz przestaje byc
      wrogi.,sa przypadki ze dziewczyny zachodza tak przynajmiej czytalam na forum.
      • alela1 Re: wrogosc sluzu 23.03.07, 12:04

a tos mnie pocieszyla! Nie wiem czy mnie to dotyczy ale fajnie wiedziec, ze
        moze samo zaniknac.
      • florencja100 Re: wrogosc sluzu 23.03.07, 19:12
        my też mamy wrogość śluzu. Na pc teście nie przeżył żaden plemniczek. Od tamtego
        czasu minął rok. 4 razy IUI i 1IVF i ciągle nic. Niestety do tej pory nie
        zlecono mi żadnych dodatkowych badać. Tylko stymulacje clo. Proszę, napisz czy
        ten bromergon to ma leczyć tę wrogość? Jakie on ma działanie?
        • alcia152 Re: wrogosc sluzu 23.03.07, 19:27
          bromergon bierze sie na " zbicie "prolaktyny,ktora mialam podwyzszona-nie ma
          nic wspolnego z wrogim sluzem.
          • florencja100 Re: wrogosc sluzu 23.03.07, 19:43
            Dzięki. Już myślałam, że to coś na "oswojenie" śluzusmile
            • wiktoria33 Re: wrogosc sluzu 24.03.07, 12:03
              rada to podobono brak kontaktu sluzu z plemnikami przez kilka miesiecy - tj
              wspolzycie w prezerwatywie - co wiaze sie z dlugim czekaniem na.. w sumie
              niepewny efekt...
              na to wlasnie jest IUI bo omijasz sluz
              • sonique Re: wrogosc sluzu 24.03.07, 23:01
                Ja mam stwierdzona, lekarz od razu po badaniu pct zalecil stymulacje i
                inseminacje w kolejnym cyklu. Nie diagnozowal wiecej, nie mialam robionej
                droznosci.Teraz czekam na efekty IUI.
    • jola312 Re: wrogosc sluzu 24.03.07, 23:37
      Ja miałam stwierdzoną wrogość śluzu w zeszłym roku; po czterech miesiącach
      współżycia w prezerwatywie próbowaliśmy naturalnie, bez efektu; w następnym
      cyklu była 1 inseminacja (clo, menopur), bez efektu; w styczniu tego roku była
      2 inseminacja - znowu stymulacja, monitoring, zabieg idealnie trafiony w czasie
      i... znowu bez efektu. Moja lekarz powiedziała, że to może znaczyć, że mimo
      ominięcia śluzu i zapłodnienia może nie dochodzić do zagnieżdżenia zarodka -
      p/ciała p/plemnikowe mogą być nie tylko w śluzie szyjkowym, ale też w surowicy
      czyli w całym organiżmie. Teraz znowu współżyjemy w prezerwatywie, a w maju lub
      czerwcu mam znowu zrobić test wrogości śluzu i zbadać ewentualną obecność
      p/ciał w surowicy. Niestety nie ma żadnej pewności, że poziom p/ciał spadnie po
      kilkumiesięcznym braku kontaktu z plemnikami - może się tylko obniżyć.
      Życzę powodzenia w staraniach!
      • alix1 Re: wrogosc sluzu 25.03.07, 09:53
        Ja tak miałam. Inseminacje nie wychodziły i już mnie lekarz na in vitro wysyłał,
        kiedy sama wpadłam na pomysł, żeby zbadać sobie przeciwciała przeciwplemnikowe
        we krwi (ASA). I bingo. Po trzech miesiącach brania sterydów i współżycia w
        prezerwatywie poziom przeciwciał obniżył się do poziomu normalnego, ujemnego.
        Polecam wszystkim to badanie, ja zmarnowałam rok i pięć inseminacji. A lekarze
        nas olewają i do wszystkiego trzeba niestety dochodzić samemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka