alela1 23.03.07, 11:30 czy mialyscie takie badania? Czy jesli sluz jest wrogi to co z tym fantem zrobic? Inseminacja? Ja jestem po badaniach swoich i meza wszystko jest OK, w normie! Staramy sie juz prawie rok, wiec nie wykluczam tej wrogosci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alcia152 Re: wrogosc sluzu 23.03.07, 11:57 Haj Ja juz po tym badaniu jestem jakies pol roku -wynik negatywny oczywiscie,efektow brak biore bromergon i clo ,26marca ide na hsg i jak bedzie ok to zapis na insem,juz nie mam sily czekac na cud.Czytalam ze pomaga wstrzemiezliwosc pol -roczna albo samo zanika,ze wrogi sluz przestaje byc wrogi.,sa przypadki ze dziewczyny zachodza tak przynajmiej czytalam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: wrogosc sluzu 23.03.07, 12:04 a tos mnie pocieszyla! Nie wiem czy mnie to dotyczy ale fajnie wiedziec, ze moze samo zaniknac. Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: wrogosc sluzu 23.03.07, 19:12 my też mamy wrogość śluzu. Na pc teście nie przeżył żaden plemniczek. Od tamtego czasu minął rok. 4 razy IUI i 1IVF i ciągle nic. Niestety do tej pory nie zlecono mi żadnych dodatkowych badać. Tylko stymulacje clo. Proszę, napisz czy ten bromergon to ma leczyć tę wrogość? Jakie on ma działanie? Odpowiedz Link Zgłoś
alcia152 Re: wrogosc sluzu 23.03.07, 19:27 bromergon bierze sie na " zbicie "prolaktyny,ktora mialam podwyzszona-nie ma nic wspolnego z wrogim sluzem. Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: wrogosc sluzu 23.03.07, 19:43 Dzięki. Już myślałam, że to coś na "oswojenie" śluzu Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: wrogosc sluzu 24.03.07, 12:03 rada to podobono brak kontaktu sluzu z plemnikami przez kilka miesiecy - tj wspolzycie w prezerwatywie - co wiaze sie z dlugim czekaniem na.. w sumie niepewny efekt... na to wlasnie jest IUI bo omijasz sluz Odpowiedz Link Zgłoś
sonique Re: wrogosc sluzu 24.03.07, 23:01 Ja mam stwierdzona, lekarz od razu po badaniu pct zalecil stymulacje i inseminacje w kolejnym cyklu. Nie diagnozowal wiecej, nie mialam robionej droznosci.Teraz czekam na efekty IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
jola312 Re: wrogosc sluzu 24.03.07, 23:37 Ja miałam stwierdzoną wrogość śluzu w zeszłym roku; po czterech miesiącach współżycia w prezerwatywie próbowaliśmy naturalnie, bez efektu; w następnym cyklu była 1 inseminacja (clo, menopur), bez efektu; w styczniu tego roku była 2 inseminacja - znowu stymulacja, monitoring, zabieg idealnie trafiony w czasie i... znowu bez efektu. Moja lekarz powiedziała, że to może znaczyć, że mimo ominięcia śluzu i zapłodnienia może nie dochodzić do zagnieżdżenia zarodka - p/ciała p/plemnikowe mogą być nie tylko w śluzie szyjkowym, ale też w surowicy czyli w całym organiżmie. Teraz znowu współżyjemy w prezerwatywie, a w maju lub czerwcu mam znowu zrobić test wrogości śluzu i zbadać ewentualną obecność p/ciał w surowicy. Niestety nie ma żadnej pewności, że poziom p/ciał spadnie po kilkumiesięcznym braku kontaktu z plemnikami - może się tylko obniżyć. Życzę powodzenia w staraniach! Odpowiedz Link Zgłoś
alix1 Re: wrogosc sluzu 25.03.07, 09:53 Ja tak miałam. Inseminacje nie wychodziły i już mnie lekarz na in vitro wysyłał, kiedy sama wpadłam na pomysł, żeby zbadać sobie przeciwciała przeciwplemnikowe we krwi (ASA). I bingo. Po trzech miesiącach brania sterydów i współżycia w prezerwatywie poziom przeciwciał obniżył się do poziomu normalnego, ujemnego. Polecam wszystkim to badanie, ja zmarnowałam rok i pięć inseminacji. A lekarze nas olewają i do wszystkiego trzeba niestety dochodzić samemu. Odpowiedz Link Zgłoś