Dodaj do ulubionych

Leczenie w Poznaniu

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 12:35
Zaledwie pare dni temu znalazłam to forum ale przeczytałam już prawie połowę
wszystkich wątków. Można znaleźć masę na temat leczenia w W-wie, Białymstoku a
co z Poznaniem? Czy ktoś leczy się tutaj - np. Intermedica, Vital-Medica,
Polna. Może któraś z Was podzieliłaby się swoimi spostrzeżeniami, jaka jest tam
skuteczność.
Strasznie cieszę się, że znalazłam Was, bardzo dużo się dowiedziałam a jestem
dopiero na początku drogi. Pozdrawiam i czekam na wasze posty.

Iwona
Obserwuj wątek
    • a-m Re: Leczenie w Poznaniu 17.01.02, 17:30
      Iwono
      Przejrzyj jeden z poniższych wątków, tytuł chyba: Klinika ul. Polna w Poznaniu.
      Mało wiem o innych klinikach. O Polnej po dwóch próbach IVF i przy aktualnym
      przygotowaniu do trzeciej próby mogę coś powiedzieć.
      Jeśli wspomniany wątek nie wyczerpie Twoich pytań - czekam na pytania

Pozdrawiam
      A-M
      • Gość: Jagoda Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 19:21
        a-m, czy mogłabyś podać swoje namiary na priva?
        • a-m Do Jagody 18.01.02, 10:33
          a-m@poczta.gazeta.pl
          Dla Twojej informacji - jestem chyba jednym z nielicznych mężczyzn na tym
          forum, ale oczywiście piszę w imieniu nas obu ( w nadziej na troje smile )
          Pozdrawiam a-m
    • Gość: Ewunia Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 20:47
      Mam namiary do Poznania na ul.Polną do prof.Pawelczyk.Czy mozecie mi coś wiecej
      powiedzieć?
      • Gość: a-m ul. POLNA Poznań IP: 192.168.0.* / *.mbms.com.pl 07.02.02, 13:23
        Śmiało !!! Prof Pawelczyk i cała jego ekipa ( dr. Derwich, Pani Marysia Solska
        itd. to ludzie pełni poświęcenia i cierpliwości.
        Efektów przez nich osiąganym sami jesteśmy świadectwem. Właśnie wczoraj test
        ciążowy wykazał iż kolejna 3 próba IVF / ISCI udała się. Jestem w ciąży !!!!!
        Teraz co prawda długa droga przed nami.... ale mam nadzieję że wszystko będzie
        OK.
        POWODZENIA !!!!!
        A_M
        • Gość: Iwona26 Re: ul. POLNA Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 13:52
          A-m wielkie gratulacje. Cieszę się i dbajcie i maleństwo. A cieszę się tym
          bardziej, ze też jestem z Poznania i kto wie, może jeszcze wrócę na Polną, choć
          na razie uciekłam do VitalMedici. Super nowina. To już chyba jakaś epidemia na
          tym forum smile)
          • Gość: A-M Re: ul. POLNA Poznań IP: 192.168.0.* / *.mbms.com.pl 07.02.02, 14:33
            Mam nadzieję ( i Ty również ją miej smile ) że na Polną wrócisz co najwyżej na
            rozwiązanie !!! Pozdrawiam
            A_M
            • Gość: fiwona Re: ul. POLNA Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 09:50
              Jak przeczytałam waszą wiadomość to się popłakałam - garatuluje Wam z całego
              serca i życzę jasnej szerokiej drogi do rozwiązania, żeby nie było już żadnych
              przeszkód i oczywiście dalej też.
              Szczególnie to odbieram bo właśnie zastanawiam się nad Polną, mam mieć tam
              robione za miesiąc HSG, u dr Derwicha leczymy robaczki mojego męża. Zapisałam
              się do dr Jendrzejczaka - może coś umiecie powiedzieć na jego temat?
              Wiem, że może teraz Wam nie w głowie, ale jak będziecie mieć chwilę napiszcie
              na czym polegał wasz przypadek.
              PO takich cudownych wiadomościach widzę światełko w tunelu.
              Pozdrawiam Was Troje
              Iwona
              • Gość: a-m Re: ul. POLNA Poznań IP: 192.168.0.* / *.mbms.com.pl 08.02.02, 10:55
                Teraz wiemy, że radości nie warto okazywać zbyt wcześnie. Dziś rano na wkładce
                pojawiły się brunatne plamki. To jak kubeł zimnej wody!!!!!!! Mam jednak
                nadzieję że takie sytuacje się zdarzają i nie będzie ciągu dalszego...
                Trzymajcie kciuki !!!! A może ktoś podzieli się ze mną swoimi doświadczeniami ?
                Pocieszcie mnie, proszę !!

A-M
                • Gość: fiwona Re: ul. POLNA Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 11:25
                  Z tego co czytam na różnych forach to takie krótkie plamienia się zdażają, mam
                  nadzieję, że w waszym przypadku z fasolką wszystko jest ok.
                  Zadzwońcie do lekarza może on Was uspokoi.
                  Pozdrawiam i TRZYMAM ZA WASZĄ TRÓJKĘ KCIUKI.
                  Iwona
              • Gość: elle Re: ul. POLNA Poznań IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 01:25
                Stanowczo odradzam drJedrzejczaka. owszem, miły i uprzejmy. Głównie chodzi mu
                o kase, nie zaleca badan, nie wyjasnia wszystkiego, aplikuje tylko kolejne
                dawki hormonów, wizyta u niego trwa 5 minut. Mnie, wszelkimi badaniami
                doprowadził do stanu, po którym musiałam miec usunietą nadzerke, wywoływany
                okres, gdyz po duzej ilości hormonów nagle przestałam miesiączkowac - dr nie
                potrafił wyjasnic dlaczego.
                Pozdrawiam,
                Elle
                • Gość: Iwona26 Re: ul. POLNA Poznań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.02, 18:09
                  Ja koniec końców też zrezygnowałam z dr Jędrzejczaka, przede wszystkim ze
                  wzgledu na to, że nie potrafił (lub nie chciał) wyjasniać mi istotnych dla mnie
                  spraw i że zmieniał zdanie dotyczace leczenia, leków itd. w ciągu dwóch minut.
          • Gość: fiwona Re: ul. POLNA Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 09:53
            Może opiszesz trochę Vital Medicę - słyszałam, że dobrym lekarzem jes tam dr.
            Sławoj Maciejewski.
            Dlaczego uciekłaś z Polnej?
            • Gość: Iwona26 Re: ul. POLNA Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 10:03
              Iwonko
              Jeżeli chcesz to napisz do mnie na priva
              iwonabw@poczta.onet.pl
              Pozdrawiam,
              też Iwona
        • Gość: Ewunia Re: ul. POLNA Poznań IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 15:14
          Dziękuję Ci bardzo.Gdybym miała jakieś pytania czy moge się do Ciebie zwrócić?
    • Gość: Ewunia Re: Leczenie w Poznaniu IP: 213.76.4.* 10.02.02, 15:23
      Kochana Iwonko
      Jeżeli będziesz coś więcej wiedzieć na temat klinik proszę o pomoc
      ewunia1@hoga.pl
      • Gość: Pozn Re: Leczenie w Poznaniu IP: 150.254.215.* 06.03.02, 09:19
        Mysmy uciekli z Polnej, po nieudanej stymulacji. Zraził nas bałagan tam
        panujący, a także tekst Wielkiego Pana Profesora, od którego żona
        usłyszała "Nie pani będzie mi terminy wyznaczać!" , gdy powiedziała, że
        wyznaczony przez niego termin bardzo jej nie pasuje.
        Przenieslismy sie do Intermediki. Różnica niebotyczna, mimo że wyraźnie drożej:
        nie 3500, lecz 5600 plus leki. Ale - co najważniejsze - udało się za 1. razem!
        W piątek, 1 marca, wynik badania okazał się pozytywny. A my jestesmy już po 40-
        tce! Pozdr. dla wszystkiuch
        • Gość: Ewunia Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 15:52
          witam Cię.
          Tzn. ile wyniosły leki...
          Dzieki
          • Gość: Pozn Re: Leczenie w Poznaniu IP: 150.254.215.* 18.03.02, 09:01
            Gość portalu: Ewunia napisał(a):

> Tzn. ile wyniosły leki...

Zona zamiescila na ten temat dluższą wypowiedź na jednym z "poznańskich" wątków.
            Ja ceny leków nie pamiętam, nie kupuje się ich za jednym zamachem wszystkich,
            tylko rozkłada się to na kilka wizyt w aptece (jedyna apteka w Poznaniu, która je
            zawsze ma, to akademicka na Dąbrowskiego). Dr Żak z Intermediki mówił nam na
            wstępie bez ogródek, że musimy byc przygotowani na wydatek ok. 10 tys. Pzdr

• Gość: Ewunia Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 19:32
              Gość portalu: Pozn napisał(a):

> Gość portalu: Ewunia napisał(a):
              >
              > > Tzn. ile wyniosły leki...
              >
              > Zona zamiescila na ten temat dluższą wypowiedź na jednym z "poznańskich" wątków
              > .
              > Ja ceny leków nie pamiętam, nie kupuje się ich za jednym zamachem wszystkich,
              > tylko rozkłada się to na kilka wizyt w aptece (jedyna apteka w Poznaniu, która
              > je
              > zawsze ma, to akademicka na Dąbrowskiego). Dr Żak z Intermediki mówił nam na
              > wstępie bez ogródek, że musimy byc przygotowani na wydatek ok. 10 tys. Pzdr
              >

Dziękuję Ci bardzo
              Ewunia
    • goska13 Re: Leczenie w Poznaniu 15.08.02, 03:31
      czesc! ciesze sie ze znalazlam ten post.
      jestem na polnej u prof.Pawelczyka.musze powiedziec ze
      jak na razie jestem bardzo zadowolona.podziwiam
      cierpliwosc profesora,fachowosc i ogromna uprzejmosc.
      ale jestem w porownaniu do waszych postow ,ktore
      przesledzilam,na poczatku leczenia.
      pozdrowienia
      • Gość: Pozn Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.iz.poznan.pl 15.08.02, 12:25
        Cioesze sie, ze sie zmienilo. Moze po naszych wypowiedziach, gdy z oburzeniem
        opisywalismy wrecz odwrotne zachowanie?
      • Gość: Iwona26 Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.08.02, 16:38
        Ja też leczę się obecnie u jednego z lekarzy z Polnej, a w samej klinice miałam
        jedną inseminację i drugie nieudane do niej podejście. Pewnie też dlatego
        zaczynam dostrzegać niepokojące mnie fakty. Podczas ostatniego podejścia do
        inseminacji lekarka "zapomniała" o Pregnylu, bez niego nie miałam piku LH,
        pęcherzyki nie pękły. Przypomniałam sobie, że w poprzednim cyklu sama domagałam
        się Pregnylu, gdyby nie to, lekarze pewnie też by o nim zapomnieli.
    • Gość: Al Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 13:27
      Witam wszystkich leczących się w Pozaniu.
      Jestem po dwóch nieudanych inseminacjach w Intermedice. Mam podejśc do
      trzeciej, ale w tym terminie, jak się okazało cała klinika niepłpdności jest na
      urlopie!! Więc bedę ten cykl do tyłu. Jestem z tego powodu wściekła.
      To nieodpowiedzialne!!
      O pregnylu przed ostatnią inseminacją też musiałam przypominać! Czy tak się
      traktuje pacjentów, i to w prywatnej klinice i za tak duże pieniądze???
      Chyba coś tu jest nie tak. A może "zjada" ich rutyna?
      Tylko, że dla mnie każdy niewykorzystany miesiąc to ogromna strata czasu, a
      każda, jak dotąd nieudana próba, to potężny stres.
      Czy jest ktoś na tym forum, komu oprócz opisanego w tym wątku, udało się zajść
      w ciążę w Interm?
      Al.
      • Gość: Gama Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 16:29
        Ja jestem po nieudanym ivf w Intermedice.Jak na razie udało mi się dotrzeć
        tylko do osób z podobnym wynikiem.Czyli szukamy dalej...
        • Gość: gosia73 Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 11:53
          ja jestem po ICSI w Intermedice i w piątek zobaczyłam dwie kreski na teście, a
          wczoraj robiłam znów i też dwie kreski. W piątek 23 wszystko będzie jasne!!!
          Pozdrawiam wszystkich.
        • Gość: Al. Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 14:45
          Gama,
          Czy nadal bedziesz się leczyła w Inter? Czy moze zmieniasz szpital? Czy przed
          ivn miałaś inseminacje(ile)?

Jeśli możesz odpisz, bardzo proszę , na adres:
          alaiw@poczta.gazeta.pl

Pozdrowienia. Al.
      • Gość: ewula Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 23.08.02, 10:08
        dziewczyny, prywatna klinika czy państwowa to nie ma znaczenia, dla nich
        wszystkich jestesmy po prostu źródłem zarobku. Nie spodziewajcie się zbyt
        wiele w sensie podejścia do Was jako czujących osób. Oni rozwiązują nasz
        problem po to żeby zarobić a nie żeby nam pomóc. Robią to bo taki jest ich
        zawód zarobkowy, a nie dlatego że ich poruszył i wzruszył nasz problem. Ja się
        nie spodziewam ani uprzejmości ani serdeczności, nie muszą się nade mną
        rozczulać ani się do mnie uśmiechać. Ale żądam efektów, jak w każdej
        transakcji handlowej- za spartaczoną robotę się nie płaci. Nie oczekujcie od
        lekarzy że dadzą wam wsparcie psychiczne czy coś w tym rodzaju. Od lekarzy
        możemy oczekiwać rozwiązania problemu a wsparcia i zrozumienia od rodziny,
        znajomych, przyjaciół.

Pozdr. Ewa

• Gość: Dana Re: Leczenie w Poznaniu IP: *.ub.fu-berlin.de 23.08.02, 13:49
          Oj, jednak ma znaczenie - jesli w panstwowej klinice jest zwykly burd..., zapomina sie o
          roznych waznych sprawach, a nastepnie w prywatnej tego sie w ogole nie widzi, to jakie
          wnioski mozna z tego wyciagnac?
          Nam sie udalo w prywatnej, juz za pierwszym razem, czego wszystkim tu piszacym
          serdecznie zyczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka