Dodaj do ulubionych

HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki?

27.01.09, 19:59
Macie dziewczyny jakieś doświadczenia? Dostałam dziś skierowanie na NFZ. Jutro
będę dzwonić, zobaczę ile się czeka itp. Badania czystości nie mam, więc
liczę, że zrobią mi je przed pójściem na oddział już szpitalu...tylko właśnie
którym? nawet nie wiem, na co mam zwracać uwagę przy wyborze.
Obserwuj wątek
    • siedzibabanaulu Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 27.01.09, 22:47
      No cześć smile
      Kliniczna - potrzebna jest biocenoza, CRP lub OB. Biocenozę zrobisz
      w Invikcie - dość szybko są wyniki. Przychodzisz o 8.00 do izby
      przyjęć, już przebraną prowadzą na oddział dzienny i czekasz na
      swoją kolejkę - czyli, kiedy doktorstwo oddziałowe i rentgenowskie
      będzie mogło się Tobą zająćsmile wypisy robią ok. godz. 13.00 ale
      czasem i później - 15.00, zależne jest to ile pacjentek i jakie
      zabiegi są wykonywane; można poprosić o wcześniejszy wypis - ja
      byłam w domu o 10.30 smile ale "szłam" jako pierwsza smile i jedyna z sali
      na hsg, bo reszta pań miała zabiegi pod krótką narkozą. Nie dają
      znieczulenia.
      • rewolka404 Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 12:06
        Dzięki za informacje wink Dziś mam w pracy taki dzień, że chyba jednak nie
        podzwonię. A długo czekałaś, czy po prostu po @ się trzeba zgłosić? Kliniczna
        mam blisko, ale ten brak znieczulenia...hmm...muszę się zastanowić smile
        Siedzibabanaulu, a jaki Ci wyszedł wynik...Kojarzę Cię z forum endo i tarczycy,
        łączy nas wiele wink
        pozdrowienia smile
        • siedzibabanaulu Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 14:03
          Kojarzę Cię z forum endo i tarczycy,
          > łączy nas wiele wink

big_grin no big_grin
          Jeśli w miarę masz regularne cykle - to sobie policz, tak pi razy oko, kiedy nie
          będziesz już krwawić - ważne by trafić jeszcze przed owu - dzwonić można z
          "gotową" datą i one Cię zapiszą na nią lub nie smile - ew. skoro masz blisko,
          możesz podejść smile
          W związku z tym, że mi się po operacji przesunęła @ to miałam wyznaczone 2
          terminy big_grin
          Tuż po zabiegu łyknęłam ketonal i było ok.
          Ja mam jeden niedrożny i to ten po którego stronie mam owu sad
          • rewolka404 Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 16:22
            to jutro spróbuję zajrzeć w drodze do pracy, bo dziś to już raczej nikt mi info
            nie udzieli.

Przykro mi, że niedrożny jajowód z leniwym jajnikiem się są kompatybilne...tak
            byłoby łatwiej sad
            • agiser Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 18:34
              Cześć Rewolka, ja miałam na Klinicznej hsg. Przyszłam na 1 dzień i też wyszłam
              już ok 11:00. Samo badanie trwa chwilkę, ale przebranie w piżamkę było
              wymaganesmile. Pzdr i powodzenia!wink
              • siedzibabanaulu Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 19:13
                "leniwy jajnik" - heheheheehehehehehe
                • rewolka404 Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 19:23
                  dziewczyny, jeszcze pytanie techniczne...zwolnienie na ten dzień dają?
                  • siedzibabanaulu Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 19:36
                    big_grin
                    tak
                    • siedzibabanaulu Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 19:37
                      aaa
                      Jeśli stawisz się w szpitalu z kompletem badań - to Cię "od ręki
                      załatwią".
                      • rewolka404 Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 19:45
                        > aaa
                        > Jeśli stawisz się w szpitalu z kompletem badań - to Cię "od ręki
                        > załatwią".

To jest super wiadomość smile Hmmm...w takim razie w pt idę do Invicty na badanie i
                        czekam na @ i jakoś w połowie lutego może być po bólu.
                        Dzięki Siedzibabanaulu smile
                        • siedzibabanaulu Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 20:21
                          ale ale
                          "od ręki załatwią" - to znaczy,że nie będziesz musiała czekać na
                          wyniki badań robionych w szpitalu, dopiero po nich na zabieg biorą smile
                          Sie zapisz na dany dzień swojego cyklu - kalendarz do łapki i
                          liczysz, hihihihi
                          Zapis na dany dzień zależy od ilości pacjentek - biorą ich tyle, ile
                          łóżek na sali: 8-9 smile
                          Moze być, że w połowie lutego "po bólu" big_grin
                          • siedzibabanaulu Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 20:21
                            Się rozumiemy?
                            • rewolka404 Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 20:57
                              hmmm...nie rozumiem smile
                              • siedzibabanaulu Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 21:00
                                hihihi
                                Bo nie wiem, czy mnie dobrze zrozumiałaś z tym "od ręki"
                                • rewolka404 Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 21:13
                                  naprawdę nie rozumiem, żeby było zabawniej. Mam wyniki niocenoza i OB, idę na
                                  Izbę czy dzwonię i mówię, że chcę np za 3 dni i jest to możliwe?...to chyb amoja
                                  niedoczynność powoduje kłopoty z myśleniem i rozumieniem wink
                                  • siedzibabanaulu Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 21:20
                                    to chyba moja
                                    > niedoczynność powoduje kłopoty z myśleniem i rozumieniem wink

hihihihihi
                                    albo moja big_grin

Musisz mieć wyznaczony termin, musisz być zapisana, bo "z ulicy" to
                                    tylko na ostrym przyjmują.

>mówię, że chcę np za 3 dni i jest to możliwe?...

Jest to możliwe - wszystko zależy od tego ile pacjentek na dany
                                    dzien jest już zapisanych.

big_grin
                                    • rewolka404 Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 21:23
                                      jasne...w końcu jest między nami nić zrozumienia wink

W pt umówiłam się do Invicty na usg to poproszę przy okazji o biocenozę, wynik
                                      około miesięczny chyba mi zaakceptują?
                                      • siedzibabanaulu Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 21:26
                                        Myślę, że tak.
                                        big_grin
                                        Się dogadałyśmy big_grin
                                        • rewolka404 Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 21:28
                                          smile Dziękuję smile
                                          • siedzibabanaulu Re: HSG w Gdańsku Kliniczna czy Wojewódzki? 28.01.09, 21:30
                                            Ależ proszę uprzejmie
                                            smile
                                            • siedzibabanaulu Re: rewolka 28.01.09, 21:33
                                              to jutro się zapiszesz?
                                              • rewolka404 Re: rewolka 28.01.09, 21:37
                                                hmm...nie wiem jeszcze. Chyba zaczekam na wynik biocenozy...jeśli w pt zrobię
                                                będę go miała pewnie w przyszłym tyg? Teraz mam dopiero 13 dc, więc jeszcze
                                                trochę czasu mam.
                                                A jeszcze jedno na tą czystość pochwy to zapewne trzeba się wstrzymać przez
                                                kilka dni ze współżyciem?
                                                • siedzibabanaulu Re: rewolka 28.01.09, 22:17
                                                  Ja się nie wstrzymywałam big_grin

Jak możesz sobie obliczyć, kiedy będzie @, to dlaczego nie zadzwonić
                                                  i sobie termin zaklepać?
                                                  Pamiętaj - ilość przyjęć/miejsc ograniczona.
                                                  • rewolka404 Re: rewolka 29.01.09, 08:18
                                                    to dobrze, bo mi dziś nowe łóżko przywożą i żal byłoby nie wypróbować wink
                                                    Zaczekam, bo jutro może dostanę prg a po nim zawsze mi się @ przesuwa...zaczekm
                                                    do jutra, dowiem się kiedy będzie wynik i wtedy się umówię smile
                                                  • siedzibabanaulu Re: rewolka 29.01.09, 10:51
                                                    big_grin
                                                  • rewolka404 Do Siedzibabanaulu 29.01.09, 21:33
                                                    Napisałam na priva...jak masz ochotę to przeczytaj, dzięki za wszystko smile
                                                  • siedzibabanaulu Re: Do Siedzibabanaulu 29.01.09, 22:57
                                                    hihhihihihi
                                                    Miałam ochotę i jeszcze więcej napisałam, także "jak masz ochotę" to
                                                    przeczytaj i nie rzucaj za ostatni akapit kamieniem we mnie.
                                                    smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka