Dodaj do ulubionych

Duphason i Bromergon

02.01.04, 18:27
Od trzech m-cy biorę bromergon codziennie po jednej tabletce i duphason od 16
do 26 d.c po dwie dziennie.Mam za wysoki poziom prolaktyny i stąd
tez brak owulacji.Macie moze jakies doswiadczenia z tymi lekami i jak dlugo
trwa terapia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Duphason i Bromergon IP: *.gala.net.pl 02.01.04, 21:21
      Brałam Bromergon(ale pół tab.dziennie)przez 5 miesięcy.Doświadczenia?Przytyłam
      1 0 kg(po prostu ciągle byłam głodna),no i zaszłam w upragnioną ciąże!!!!
    • Gość: MBF Re: Duphason i Bromergon IP: *.3vnet.pl 03.01.04, 17:26
      Biorę Bromergon i mam owulację (też maiłąm wysoki poziom prolaktyny - lekarz
      zalecił mi jeszcze badanie przysadki mózgowej - wyszło ok.) Nie przytyłam , ale
      wciąż czekam na ciążę. Pozdrawiam
      • christiana Re: Duphason i Bromergon 03.01.04, 17:29
        A skąd wiesz ze masz owulacje?jakies specjane badania czy obserwacje?
        • Gość: mongal Re: Duphason i Bromergon IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 03.01.04, 17:39
          no wlasnie skąd wiesz ze masz owulacje bo ja biore podobne leki (parlodel
          obnizający prolaktyne i duphaston) ale nie wiem czy mam owulacje, teraxz mierze
          temp i wczoraj pierwszy raz od kilku miesięcy zobaczylam u siebie płodny sluz,
          czy to znaczy ze owulacja bedzie czy juz byla? dzieki za odp - Monika
          • Gość: Sassima Re: Duphason i Bromergon IP: 80.51.74.* 03.01.04, 21:47
            Dziewczyny, brak lub obecnosc owulacji w czasie stymulowanego farmakologicznie
            cyklu mozna, a raczej trzeba monitorowac!!! Po prostu chodzi sie na USG i
            lekarz sprawdza, czy jest wiodacy pecherzyk, a nastepnie czy pekl. Mozna podac
            zastrzyk z Pregnylu na pekniecie, zeby uniknac torbieli i miec pewnosc, ze owu
            byla. Natomiast inne metody to pomiar temperatury - owulacje poprzedza
            nieznaczny spadek, a nastepnie skok i utrzymywanie sie wyzszej temperatury.
            Jesli jest ciaza, wyzsza temp. w fazie lutealnej utrzyma sie, a jesli zanosi
            sie na okres - drastycznie spadnie na kilka dni przed. Ostatni dzien sluzu
            plodnego (tego najbardziej rozciagliwego, przypominajacego bialko kurze)
            oznacza najlepszy moment na starania - najczesciej owulacja wystepuje zaraz po
            takim "szczycie" sluzowym.
    • femalespirit Re: Duphason i Bromergon 04.01.04, 00:23
      Zaszlam w ciaze juz w drugim cyklu z Bromergonem. Niestety, w tamtym cyklu
      akurat nie bralam Duphastonu - co byc moze bylo przyczyna poronienia. Jesli nie
      ma innych problemow, to obnizenie prolaktyny bardzo szybko przywraca owulacje.
      Caly czas biore Bromergon i mam owulacje (stwierdzone na usg + temperatura).
    • Gość: Sunset Re: Duphason i Bromergon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 15:51
      A ja mam po Bromergonie zatkany nos (dokładnie 40 min po wzięciu tabl) i
      nienawidzę go brać - a biorę pół tabletki! Czy wam też się to przytrafia?
      • femalespirit Re: Duphason i Bromergon 06.01.04, 17:31
        Zatkany nos (szczegolnie dokuczliwy w nocy), zawroty glowy, bole glowy,
        mdlosci, omdlenia to typowe "atrakcje" dla Bromergonu, ale wytrzymaj, organizm
        sie przyzwyczai, po kilku tygodniach skutki uboczne przechodza.
    • Gość: Małgosia Re: Duphason i Bromergon IP: *.torun.mm.pl 19.01.04, 21:16
      Dziewczyny, ja brałam bromergon ponad 5lat z powodu gruczolaka przysadki i
      bardzo wysokiego poziomu prolakrtyny (przez pierwszy rok 3 tabletki dziennie -
      tragedia!!!). Ostatnie dwa lata przeżyłam bez tego leku, lecz od nowego roku
      znów muszę go brać. Niestety nadczynność przysadki powraca, a co za tym idzie
      problemy z zajściem w ciążę. Jednak nie tracę nadzieji!
    • Gość: niciki Re: Duphason i Bromergon IP: 195.136.98.* 22.01.04, 15:21
      ja bralam bromergon przez 2 lata od 4 lat biore duphaston
      bo na bromergonie nie czulam sie za dobrze ale moj endokrynolog przepisal mi go
      ze wzgledow finansowych jest duzo tanszy od duphasonu a rownie skuteczny,
      gdzyby nie te doleglowosci uboczne (nudnosci, zawroty glowy) nie bylo by
      potrzeby zmieniac
    • Gość: nowa żonka Re: Duphason i Bromergon IP: *.crowley.pl 24.01.04, 14:18
      Witaj
      Ja brałam teki skład od kwietnia a w październiku zaszłam w ciążę (teraz 15 tyg)
      Cały czas biore w/w leki
      Trzymam za Ciebie kciuki
      Cmok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka