IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 09:40
z racji że kończe sesje i będę miała weekend wolny, mam ochote pojechać gzieś za Gdańsk albo w drugą stronę za Wejherowo i pozwiedzać, połazić ...hm...ale właśnie co zobaczyć. Oklepane-zamki, latarnie, mi chodzi o coś innego, może ktoś był w jakiejś małej mieścinie i coś fajnego zobaczyl albo samo miasteczko warto zobaczyć bo jest urocze.
Ja tak kiedyś trafiłam do Wiela na Kaszubach -miasteczko gdzie "trzy" domki na krzyż ale dla mnie urocze-cisza, spokoj i czas płynie powoli (byłam w lecie).
wszelkie pomysły mile widziane:)
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: pomorskie 23.01.11, 19:47
      Napisz, w których miejscowościach już byłaś (w tamtych okolicach), to podrzucimy kilka tych, których jeszcze nie znasz.
      • dorcia1234 Re: pomorskie 23.01.11, 21:05
        ja tam lubię Puck i jego rynek oraz knajpę na molo.
        A z ciekawostek, może groty w Mechowie?
        • Gość: Dorka Re: pomorskie IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 20:46
          te groty zaciekawiły mnie:) dzięki i prosze jeszcze:)
          • horpyna4 Re: pomorskie 25.01.11, 08:48
            Nie napisałaś, gdzie już byłaś. Wejherowo znasz? A czy wiesz, że Kalwaria w Wielu powstała na wzór wejherowskiej?

Z masteczek warto też odwiedzić Lębork. A jeżeli chodzi o bardziej odludne miejsca, to może dwór w Paraszynie? Jest tam pensjonat i restauracja.

Zrobiliśmy sobie kiedyś z mężem pieszą wycieczkę na trasie Bożepole - Paraszyno - Strzebielino. Między Bożympolem a Paraszynem jest niesamowicie pofalowany teren, porośnięty bardzo bogatym, urozmaiconym lasem. Miejscami człowiek ma wrażenie, że jest w Beskidzie Niskim...

• zaplanujurlop Re: pomorskie 26.01.11, 19:40
          Tak, groty mechowskie faktycznie są wciągające ;)

Opis paru atrakcji w okolicy Pucka znajdziesz na stronie puck.zaplanujurlop.pl/
          Pozdrawiam

Puck noclegi
    • Gość: Bożena Re: pomorskie IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.11, 10:55
      Zapraszam na Kaszuby, Sominy koło Bytowa, malownicza miejscowość, jeziora, lasy...sominy.za.pl
    • Gość: to tu to tam Re: pomorskie IP: *.rev.pro-internet.pl 26.01.11, 22:02
      co kto lubi, postawię na Orzechowo koło Ustki - tutaj

ale miejsc jest oczywiście ( w tym Wiele) więcej - pomorskie przewodniki i jeszcze różne ciekawostki

np. w sam raz na piknik - Biała Góra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka