Dodaj do ulubionych

pogoda nad morzem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 15:25
Witajcie! Czy ktoś wie jaka jest teraz pogoda nad morzem? Nie pytam o prognozy tylko o realną pogodę. Może kto spędza właśnie wczasy nad morzem i jest w stanie coś napisać? Planowałam urlop od soboty. Może zaczęlibyśmy od Sopotu a potem albo Łeba (Willa Arkadia) albo Jastrzębia Góra (Hotel La siesta). Którą miejscowość bardziej polecacie? Ewentualnie którą kwaterę? Jesteśmy młodym małżeństwem, bez dzieci. Lubimy gwarny klimat, fajne promenadki do pospacerowania, ale jakieś dyskoteki itp. to już raczej nie bardzo.
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: pogoda nad morzem 20.08.12, 17:05
      rano nad Trójmiastem przeszła potężna burza, potem wyszło słońce i grzeje do teraz. Natomiast co będzie jutro a tym bardziej w sobotę... zapytaj w sobotę to ci odpowiem jaka jest pogoda
      • Gość: zużka987 Re: pogoda nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 12:11
        Dzięki, że odpowiedziałaś na moje zapytanie :) Pocieszyłaś mnie tym słońcem. Jeśli nie byłby to dla Ciebie problem to mogłabyś mi codziennie w paru zdaniach opisać pogodę? Do piątku włącznie..
        • dorcia1234 Re: pogoda nad morzem 21.08.12, 13:57
          :-)
          nie obiecuję że dam radę ale spróbuję
          dziś niebo zachmurzone, słońce się przebija spoza ciemnych chmur. Niewykluczone, że będzie padać. Przy tym jest ciepło, wręcz upalnie i duszno - gdyby nie lekki wiaterek nie byłoby czym oddychać.
          Nie wiem jak woda w morzu ale jak mi doniósł znajomy w trójmiejskich jeziorach woda jak bajka
          • Gość: zużka987 Re: pogoda nad morzem IP: *.dolsat.pl 21.08.12, 14:15
            Dzięki śliczne :) Jesteś moją nadzieją na pozytywne nastawienie do wyjazdu :)) Oby deszczowe prognozy się nie sprawdziły..
            • dorcia1234 Re: pogoda nad morzem 21.08.12, 14:25
              polecam stronę yr.no
              pomimo, że norweska to ich prognoza pogody jest wyjątkowo dokładna i sprawdzalna. Wynika z niej, że przyszły tydzień może nie będzie upalny ale raczej pogodny
              • dorcia1234 Re: pogoda nad morzem 22.08.12, 18:15
                do południa chmury i duchota, po południu słonecznie i upalnie. Przy tym silny, porywisty wiatr
                • Gość: zużka987 Re: pogoda nad morzem IP: *.dolsat.pl 22.08.12, 18:17
                  Dzięki śliczne :* :)
                  Przyszły tydzień wg prognoz średniawy, ale za to kolejny... bajka. Szkoda, że urlopu nie można przełożyć ;)
                  • Gość: fanub Re: pogoda nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 17:51
                    a teraz przechodzi trąba powietrzna od morza aż do Tatr oraz dmucha mocno od tyłu
                    • dorcia1234 Re: pogoda nad morzem 24.08.12, 15:19
                      nie mam dobrych wieści
                      pada chociaż jest ciepło
                      • Gość: zużka987 Re: pogoda nad morzem IP: *.dolsat.pl 24.08.12, 15:44
                        No trudno... Jutro osobiście przekonam się jak to wieje i grzeje i w Sopocie ;)
    • villabanita Re: pogoda nad morzem 26.08.12, 12:46
      Witam :)
      Jak już będziecie w Łebie, to koniecznie musicie odwiedzić również Ustkę. Pokoje w Ustce maja bardzo zróżnicowaną ofertę pod względem tak cen, jak i standardu a szerokie plaże, najdłuższa promenada nadmorska oraz cala plejada różnych punktów gastronomicznych, klubów i pubów czyni ten kurort nad wyraz atrakcyjnym. Do tego wiele ciekawych a spokojnych miejsc nieopodal tętniącego życiem miasta...Pozdrawiam :)
      • eri22 Re: pogoda nad morzem 27.08.12, 12:01
        od jutra jestem na pomorzu i mam nadzieje na niezła pogodę.
        W piątek bede jechała z półwyspu helskiego, przez Jastrzębia Góre w okolice Hopowa. Co fajnego mozna zobaczyć po drodze?
        • dorcia1234 Re: pogoda nad morzem 27.08.12, 14:05
          pogoda na razie delikatnie mówiąc "pod zdechłym Azorkiem". Leje i wieje...
          We Władysławowie masz Ocean park - jeśli podróżujesz z dziećmi to warto im pokazać coś innego niż nieśmiertelne dinozaury. www.oceanpark.pl/
          • eri22 Re: pogoda nad morzem 27.08.12, 14:12
            no, prawie..
            z mamą 74 lata i synem 15 lat :)
            zajrzymy :)
            • eri22 Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 06:19
              a powiedzcie mi jeszcze co robic w piątek, gdzie będziemy przejeżdżać z Jastarni do okolic Koscierzyny i podobno cąły dzień będzie padało?
              jakies miejsca pod dachem warte obejrzenia?
              • dorcia1234 Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 10:15
                zaprosiłabym was po drodze na kawę ale akurat w piątek mnie nie ma :-). Prawdę mówiąc nie mam pomysłu poza kurtką od deszczu, kaloszami i wyprawą na grzyby.
                Chyba że zatrzymacie się w Gdyni, tam zawsze coś pod dachem się znajdzie
                • villabanita Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 13:25
                  Przecież dzisiaj jest wspaniała pogoda na długie, nadmorskie spacery. Po co siedzieć pod dachem? :)
                  • eri22 Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 16:43
                    :D

w piątek, pisałam ;)
                    • villabanita Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 17:14
                      A to przepraszam, choć Pani Dorcia pisała już dzisiaj o chowaniu się pod dachem ;)
                      A tu taka wspaniała pogoda na dłuuuugi spacer plażą do Orzechowa :)
                      Pozdrawiam
                      • dorcia1234 Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 18:12
                        villabanita napisał(a):

> A to przepraszam, choć Pani Dorcia pisała już dzisiaj o chowaniu się pod dachem
                        > ;)

ale ja też odnosiłam się do piątku :-)
                        • villabanita Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 18:28
                          dorcia1234 napisała:

> villabanita napisał(a):
                          >
                          > > A to przepraszam, choć Pani Dorcia pisała już dzisiaj o chowaniu się pod
                          > dachem
                          > > ;)
                          >
                          > ale ja też odnosiłam się do piątku :-)

Minionego, czy przyszłego? Bo jak przyszłego, to ma być piękna pogoda- tak Kaszubi mówią;)
                          Więc czy idąc, czy leząc trzeba będzie łapać ostatnie promienie ciepłego słońca :D
                • villabanita Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 17:17
                  Właśnie o ten wpis mi chodziło :) Ale już nie przeszkadzam :)
                  Miłego wieczoru :)
                  • eri22 Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 21:34
                    a u mnie w necie starsza ulewą ;(
                    • villabanita Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 21:43
                      ALe przelotne te ulewy maja być, czy jak już się zaciągnie, to tydzień będzie lać?
                      Bo w sumie, to taka jesienna ulewa tez dobra jest-popada i przestanie :)
                      • dorcia1234 Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 22:35
                        moja ulubiona strona z pogodą pokazuje cały dzień deszczu. Mnie to osobiście mało obchodzi bo zajęta będę, ale dziecię moje jeszcze na obozie do piątku przebywa
                        • villabanita Re: pogoda nad morzem 28.08.12, 23:53
                          A czy już ktoś wymyślił sprawdzającą się prognozę pogody?Kaszubi wiedzą lepiej, nawet czasami od górali ;)
                          • eri22 Re: pogoda nad morzem 30.08.12, 17:11
                            no i fajnie; nastawiam sie jutro na deskę :)
                            znaczy-windsurfing, przynajmniej rano
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka