IP: *.lodz.mm.pl 21.08.12, 03:49
Prawdopodobnie wyśmiejecie moją opinię, ale koniecznie musicie wpaść do Łodzi. Trafiłam do niej przypadkowo, przez rodzinę, zostałam tam 5 dni... i nawet przez sekundę się nie nudziłam! Nikt chyba przeciez nie traktuje tego miasta jako atrakcyjnego iw artego odwiedzin ...i niesłusznie! To XIX wieczne miasto przemyslowe, jedyne takie w Europie oferuje nie tylko dużo ciekawej historii, zupełnie innych widoków miejskich, zabytków, ale też ogrom atrakcji na poziomie europejskich miast, mnóstwo klubów, pubów, centra rozrywki, rozmaitą gastronomię, niesamowite murale, wiele wiele wiele innych! A do tego wszystkiego jest niedrogo! Zgubić się w zakamarkach Łodzi to czysta przyjemność. Dla chcących odwiedzić Łódź polecam hotelik, w którym ja się zatrzymałam i byłam zaskoczona indywidualnością podejścia do gościa. Polecam serdecznie hotel NoBo (spokojnie można znaleźć na bookingu) z bardzo nowoczesnym wnętrzem i super restauracją. Rodzinna atmosfera i europejski poziom. Jestem przekonana, że również zakochacie się w Łodzi!
Obserwuj wątek
    • szalonaturystka Re: Łódź 21.08.12, 11:57
      Ja również słyszałam całkiem pozytywne opinie o Łodzi. Tyle że trzeba najpierw lepiej poznać to miasto:) Osobiście jeszcze nie byłam tam, ale z chęcią się wybiorę. Myślę, że miło spędziłabym tam czas, bo uwielbiam zwiedzać, również mało znane miejsca:D

Ps. NoBo hotel i wiele innych obiektów zarezerwujemy również na Poltrip.p na hotele Łódź
    • severusio Re: Łódź 21.08.12, 17:32
      > Zgubić się w zakamarkach Łodzi to czysta przyjemność

I znaleźć się w towarzystwie sympatycznych młodzieńców z nienaturalnie rozrośniętymi karkami, to dopiero przyjemność!

Pamiętam dosyć krótką wizytę w Łodzi i nie byłem tym miastem zachwycony. Centrum to z jednej strony blokowiska, z drugiej centrum handlowe, z trzeciej opuszczona fabryka, z czwartej... pole, puste pole. Ja wolę Warszawę, Wrocław, Szczecin, Poznań, Opole, Lublin i Toruń. Oczywiście mowa o starych miastach i nie zapomniałem o Krakowie
    • Gość: gościnna Re: Łódź IP: *.dynamic.mm.pl 21.08.12, 21:21
      Nie wyśmieję twojej opinii, tylko poprę to, co napisałaś! BYwam i wiem:-)
      Porównywanie Łodzi do miast od W-wy począwszy na Toruniu skończywszy takie trochę nie na miejscu. Inny rodzaj, gatunek, smak ....
      Jeszcze niech tylko dopracują i zrealizują do końca wizję Pietryny, bo to im się nie klei i - to mnie uszczęśliwią jeszcze bardziej :-)
      • anel_ma Re: Łódź 22.08.12, 10:41
        Pietryna fajna, klimatyczna, piękne kamienice, zachwyciłam sie ostatnio
        ale po wyjściu nieco dalej - zapuszczone podwórka, spojrzenia z okien, dzieci bawiące się na śmietniku i tylu pijanych, obdartych meneli płci obojga, zupełnie nie kryjących sie, ze warszawskie szmulki moga sie przy tym poczuć jak Krakowskie przedmieście
        Fakt, ze w tych podwórkach trafiaja się czasem perełki - stara synagoga, czy zabytkowa (też żydowska) ubojnia drobiu koszernego, al ejeszcze duzo pieniędzy tam trzeba wsadzić, zeby urode Łodzi odsłonić.
        • severusio Re: Łódź 22.08.12, 13:27
          Ja osobiście nie przepadam za klimatami industrialnym, więc Łódź (i Katowice) serca mojego nie zdobędzie. Ale rzeczywiście są takie "zakątki" które mogą się podobać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka