10.03.15, 18:07
Mam problem, a mianowicie, jestem studentką Turystyki i Rekreacji i stoje przed zadaniem napisania pracy licencjackiej i jestem zielona. Nie mam pojecia jak to zrobić. A promotor nic mi nie pomaga. Jak sie za to w ogole zabrać?

Turystyka w Polsce jest strasznie ciekawym tematem, ale że niby co i jak napisać?
Obserwuj wątek
    • Gość: marzka Re: ola IP: 213.158.221.* 11.03.15, 11:23
      Droga Olu,
      z grubsza biorąc trzeba się do tego zabrać tak:
      1. Wybrać temat - zastanów się do jakiego tematu będziesz miała najwięcej materiałów, czyli literatury i możliwości przeprowadzenia badań.
      2. Ułóż plan swojej pracy dyplomowej - prace humanistyczne są pracami badawczymi
      a. wstęp, czyli ogólne przybliżenie problemu, postawienie tezy
      b.rozwinięcie tematu, teorie
      c. badanie - najczęściej jest to ankieta, wtedy zamieszczasz tabelki i wykresy z opisem do każdego punktu ankiety i opisujesz wynik.
      Czasem promotor nie wymaga ankiety, wtedy robisz np.studium artykułów (prasa turystyczna, art. w internecie itp.)
      d.podsumowanie - zbierasz to co wyszło z badania i piszesz wnioski, potwierdzasz lub zaprzeczasz tezie.
      Najczęściej promotorzy sugerują jak obszerna ma być praca. Ja spotkałam się z wymaganiami od 30 do 70 stron w przypadku pracy licencjackiej.
      Powodzenia.
      A tak na marginesie, to wybrałaś jakąś strasznie mierną uczelnię, skoro forum ma Cię nauczyć pisania pracy :(
    • 55anna Re: ola 13.03.15, 11:42
      Olu, jeżeli masz tak poważny problem to ja chciałabym Ci polecić stronę, gdzie z całą pewnością uzyskasz pomoc pisanie-turystyka.pl  Ja sama kiedyś korzystam z tej stronki przy okazji jakies pracy.
      Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłam
      • 55anna Re: ola 13.03.15, 12:12
        Olu, jeżeli masz tak poważny problem to ja chciałabym Ci polecić stronę, gdzie z całą pewnością uzyskasz pomoc pisanie-turystyka.pl Ja sama kiedyś korzystam z tej stronki przy okazji jakies pracy.
        Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka