Dodaj do ulubionych

Fajne miejsce na Mazurach

03.08.15, 09:08
Mam prośbę o podpowiedzenie ciekawych miejsc na Mazurach dla turysty z dzieckiem, nieżeglarza na kilka dni. Fajnie by było aby miejsce było swego rodzaju kompromisem między dużym kurortem a małą wioską w głuszy. Czyli coś niezbyt dużego z fajnym przyjaznym jeziorem, plażą, jakieś fajne knajpki, plac zabaw etc. Najlepiej z lasem sosnowym w pobliżu. Ktoś coś poleca? Na podstawie opinii znajomych przychodzą mi do głowy trzy miejsca: Piecki, Narty i Ryn. Ale może ktoś wskaże coś innego?
Z góry dzięki.

PS. preferuję raczej Mazury ze względu na niewielką odległość od stolicy ale innych regionów nie wykluczam.
Obserwuj wątek
    • Gość: radekmzk Re: Fajne miejsce na Mazurach IP: *.fbx.proxad.net 03.08.15, 16:22
      Byliśmy w połowie lipca koło wsi Juretki. Kameralne miejsce, w sumie cisza i spokój. Jeżeli chcesz odpocząć, naładować akumulatory, to tam zrobisz to z powodzeniem. Mają tam rozbudowaną bazę noclegowa, więc ze znalezieniem miejscówki nie powinno być problemów. My szukaliśmy przez luz.ovh/i.php?i=49hsj1az. Tam po prostu podajesz jaki okres, jaki obiekt, ile osób, czy ma być wyżywienie i ewentualnie inne rzezy. I on Ci jeszcze tego samego dnia znajdą i wyślą na maila propozycje.
    • bartek380 Re: Fajne miejsce na Mazurach 18.08.15, 21:19
      może nie na samych mazurach ale blisko, polecam Augustów, 4 jeziora w samym mieście do wyboru, wkoło puszcza augustowska. Do stolicy całkiem blisko. Z atrakcji np. rejs statkiem po Kanale Augustowskim, parę kilometrów za Augustowem jest wigierska kolejka wąskotorowa. Na nocleg mogę polecić Kompleks Hotelowy Logos, sam byłem już parę razy i jestem zadowolony. Pozdrawiam
    • horpyna4 Re: Fajne miejsce na Mazurach 19.08.15, 07:54
      Jeżeli chodzi Ci o niewielką odległość od Warszawy, to zainteresuj się Pojezierzem Brodnickim. Odległość podobna, nawet trochę bliżej, a nie ma aż takich tłumów i w ogóle jak dla mnie jest nieporównanie sympatyczniej. Poguglaj trochę i zobacz, jak to wygląda.
    • aoala Re: Fajne miejsce na Mazurach 19.08.15, 11:20
      ja byłam w Giżycku kiedyś i bardzo mi się podobało;) fajna miejscowość;)
    • mamusiajuzia Re: Fajne miejsce na Mazurach 27.08.15, 17:50
      Ja byłam kilka razy i rękę dam sobie uciąć za mazurską arkadię :)
      No bosko po prostu, dzieci się wybawiły (niedaleko jest park linowy), przytyliśmy chyba po 5kg bo jedzenie pyszne, do jeziora blisko, czysto wszędzie, spokoj :) Zal wracac do domu www.mazurska-arkadia.pl/
    • syla66 Re: Fajne miejsce na Mazurach 15.09.15, 09:05
      Jeśli wyjazd z dziećmi/ dzieckiem to proponuję www.infoliniaturystyczna.pl/oferta,infolinia-turystyczna,8c5f6ecd29a0eb234459190ca51c16dd Sasek Mały położone nad jeziorem Sasek Mł. Miejsce na pobyt z dziećmi świetne gdyż jest plac zabaw dużo miejsca do biegania czy jazdy rowerem. Oferowane jedzenie jest smaczne dużo jest zrobionych przez właścicieli. Czasami korzystaliśmy z jazdy konnej co jest świetne dla dzieci.
    • Gość: marzanna Re: Fajne miejsce na Mazurach IP: *.mf.gov.pl 15.09.15, 15:08
      polecam Lidzbark welski ośrodek Krystyna, idealnie dla rodziców z dzieckiem, blisko i nie aż tak drogo
    • erysio15 Re: Fajne miejsce na Mazurach 28.11.16, 02:07
      Fantastyczne miejsce na wakacje z dziećmi - polecam dom Wrzospa - szczegóły na stronie www.domnamazurachspa.pl - dużo atrakcji dla dzieci - dom z basenem (koło Ełku)
    • lolarita Re: Fajne miejsce na Mazurach 29.11.16, 11:53
      A jak polecam Folwark. Film mówi sam za siebie: youtu.be/0muMeuXmDe0
    • gregorros Re: Fajne miejsce na Mazurach 15.05.17, 07:50
      Tutaj macie ogrom dobrych miejsc do nocowania - Mazury noclegi nad samym jeziorem. Bardzo dobry portal z bardzo dobrymi ofertami, polecamy w 100%. Coś taniego też na pewno się znajdzie ;)
    • olgakamien16 Re: Fajne miejsce na Mazurach 06.04.18, 11:07
      Polecam Ruciane-Nida! Klimatyczne, mazurskie miasto. Jeżeli chodzi o nocleg to zdecydowanie ośrodek hotelowo-konferencyjny Wierzba! Idealne miejsce na majówkę i z tego co widzę ceny są bardzo niskie. wierzba.pan.pl/ to ich strona internetowa, jeżeli jest ktoś zainteresowany.
    • globetroter Re: Fajne miejsce na Mazurach 03.02.20, 21:40
      Augustów to może nie Mazury ale też warto.
      Kompleks Hotelowy LOGOS położony jest w centrum miasta Augustowa, obok Portu Żeglugi Augustowskiej.
      Z hotelu także można wyruszyć na wycieczki fakultatywne po Suwalszczyźnie, Litwie na nawet Białorusi.
      Zapraszam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka