Gość: KW IP: 82.139.11.* 26.06.06, 11:42 Nareszcie coś tam się dzieje!! Mam szczególny sentyment bo mój dziadek przepracował w tej kopalni wiele lat. Odwiedzę ją teraz z wielką przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kobieta32 Re: Kopalnie dla turystów. Nowa Ruda - spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:12 Byłam z dwojgiem dzieci - wszystkim nam sie podobało! Zwłaszcza bardzo sympatyczny przewodnik potrafiący zainteresować opowieściami i dowcipami nawet maluchy, oraz Skarbnik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były przewodnik Błędy, błędy, błędy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 22:16 Po pierwsze: wypadek o którym mowa, nie wydarzył się w 1958 roku tylko w 1941. zginęło wtedy 186 niemieckich górników i jeden jeniec angielski (na ulicy przy ktorej jest teraz muzeum znajdował się obóz jeniecki). Po drugie: Skarbnik nie ma żadnego drewniznego kija - ma metalowy, na pewno nie ma też brody. Po trzecie: jakieś błedy by się jeszcze znalły:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Błędy, błędy, błędy IP: *.bb.sky.com 17.06.07, 19:50 Bledy sie znajda:) Kolejka podziemna nie jest jedyna w Polsce... Mozna sie takze przejechac w muzeum Soli w Bochni:) Polecam:) Bardzo fajne muzeum:) Odpowiedz Link Zgłoś
kropa75 Re: Kopalnie dla turystów. Nowa Ruda - spotkanie 18.06.07, 09:55 Polecam. Ciekawe miejsce. I zaskakujące warunki pracy, wysokość niektórych chodników zwaliła mnie z nóg. Przy okazji, jak już tam będziecie, zajrzyjcie do Złotego Stoku, do kopalni złota, jeszcze ciekawsze miejsce do zwiedzania. I okolica urocza. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Kopalnie dla turystów. Nowa Ruda - spotkanie 18.06.07, 12:07 Byłam w tym roku w czasie długiego majowego weekendu i polecem zwłaszcza osobom które nie mają okazji zobaczyć kopalni - skansenu górniczego "Królowa Luiza" na Śląsku. Kolejka faktycznie nie jedyna w Polsce bo są takowe w Zabrzu. Co do skarbnika to dobry pomysł bo był on jednocześnie pomocą przewodniczki i maszynistą naszego pociągu. Jedno co mi się nie podobało to jego głupie straszenie czyli znikał i wyskakiwał z ciemnych chodników i nasze protesty nic nie dawały. Złoty Stok również polecam zwłaszcza podziemny spływ łodzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewodnik Kopalnie dla turystów. Nowa Ruda - spotkanie ze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 19:57 polecam wszystkim odwiedzającym dolny sląsk !!!!ja tam pracuje i wiem o czym mówie zapraszam serdecznie i pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś