Gość: Agata IP: *.pap.edu.pl 09.07.03, 11:00 Pytanko. Czy ktos wie jakie jest najmniejsze ludnosciowo byle miasto wojewodzkie w Polsce (mam na mysli te wojewodzkie miasta ktore utracily status w 1998 roku0. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomaszek Re: Najmniejsze miasto wojewodzkie w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 15:34 To był Sieradz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4398112 łęczycko-sieradzkie IP: 62.29.253.* 09.07.03, 15:51 i wielka szkoda, że stracił. Zważywszy tendencję do reanimacji historycznego nazewnictwa w przypadku obecnych województw, zamiast Województwa Łódzkiego byłbym za odtworzeniem Województwa Łęczycko-Sieradzkiego, z wojewodą w Łęczycy a sejmikiem w Sieradzu, albo zresztą odwrotnie. W Łodzi byłaby tylko delegatura, to załatwienia najpilniejszych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: łęczycko-sieradzkie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 18:39 Ale porownaj liczbe mieszkancow Lodfzi do tych dwoch miast. Dla mnie liczy sie wielkosc miasta a nie to co bylo kiedys, chociaz Sieradz jest jednym z piekniejszych w mojej opinii miast w Polsce. Lodz natomiast lubie najbardziej z 5 najwiekszych miast Polski. Odpowiedz Link Zgłoś