Dodaj do ulubionych

Gdzie na weekend?

• macziel Re: Gdzie na weekend? 23.03.19, 10:36
      Trochę fajnych miejsc nad morzem można znaleźć tu
      noclegi nad morzem
      z których można uczynić bazę wypadową do ciekawych spacerów lub
      wycieczek rowerowych. Można też spędzić tam fajne wakacje.
      Wiele noclegów jest stworzonych do wyjazdów rodzinnych.
      • Gość: remiczke Re: Gdzie na weekend? IP: *.e24cloud.com 17.02.20, 10:08
        Zastanawialiśmy się czy w tym roku wybrać się nad morze. Jednak mamy trochę daleko tak wiec odpadają tutaj krótkie wypady, jeśli byśmy się wybierali to raczej na dłuzej, na co najmniej tydzień. Ale moze uda sie zaplanować sobie coś w Trójmieście :) Wstyd się przyznać ale o ile byłam nad morzem kilka razy w zyciu to nigdy nie byłam w Trójmieście :D

Jesli natomiast szukacie miejsca na aktywny weekend z dziećmi, polecam salę Airo w Warszawie:
        zabawatrampolina.weebly.com/blog/aktywny-weekend-z-dziecmi

Jest to sala z trampolinami. Jedno z ciekawszych miejsc w których byłam ;)
    • Gość: travelover Re: Gdzie na weekend? IP: 94.73.33.* 26.03.19, 22:00
      Cześć, przesyłam AKTUALNY link do booking.com na zwrot za rezerwację w wysokości 50 zł (min. wydana kwota to 100 PLN) ;)
      Po powrocie z wyjazdu pieniądze wędrują na konto Twoje i moje, warto skorzystać! :)
      Pozdrawiam wszystkich podróżujących :) link tutaj www.booking.com/s/13_6/40732db2
      • Gość: travelover Re: Gdzie na weekend? IP: 94.73.33.* 05.04.19, 16:59
        Cześć, link już nieaktualny! Pozdrawiam
    • Gość: Jura96 Re: Gdzie na weekend? IP: 94.73.33.* 05.04.19, 16:58
      Rezerwując przez booking.com zapraszam do skorzystania ze zniżki w wysokości 50 zł przez aktualny link www.booking.com/s/96_8/cajura67 . Minimalna wartość noclegu to 100 zł.
      Pozdrawiam :)
    • aleandra7 Re: Gdzie na weekend? 29.05.19, 13:27
      Polecam Mogilany niedaleko Krakowa grand-house.pl/aktualnosci/5-powodow-dla-ktorych-warto-odwiedzic-mogilany/
      Niezwykle urokliwe miejsce, jest też co do zwiedzania :)
    • gami13 Re: Gdzie na weekend? 22.06.19, 12:44
      Louisa Park - komfortowe domy wakacyjne nad Jeziorem Łagowskim - idealne na weekendowy wypad za miasto. Kominek, jacuzzi, hydromasaż - www.louisapark.com
    • Gość: Ailenne Re: Gdzie na weekend? IP: *.artnet.gda.pl 04.07.19, 12:30
      Kilka miejsc w które warto jest wybrać się moim zdaniem na kilka dni

Kazimierz Dolny - miasteczko z bardzo przyjemnym klimatem oraz z zamkiem na gorze
      Roztocze - nasza polska Toskania
      Sandomierz
      ewentualnie Bieszczady

Pojawiły się w temacie pytania o imprezy integracyjne, moim zdaniem najlepiej będzie w tym celu skorzystać z pomocy firmy, która taką imprezę zorganizuje niż samodzielnie planować. Ze swojej strony polecam tę ekipę:
      www.chillievent.pl/oferta/pikniki-firmowe

Mają duże doświadczenie w tkaich imprezach.
    • trokrz Re: Gdzie na weekend? 31.07.19, 15:28
      Polecam Czarnogóre dokladnie zatokę Kotorska, a obok plażę Jaz. Super
      Właśnie wróciliśmy wlasnym samochodem najlepiej. To bylo na 20 lecie małżeństwa. Niezależni od nikogo
      Mili ludzie, pyszne jedzenie piękne widoki i plaze. Cieplo cieplo ciepło
    • Gość: wiśnia Re: Gdzie na weekend? IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.19, 17:51
      ja polecam Kraków, to miejsce zawsze się sprawdza i na weekend i na romantyczny wypad. Myślę, że świetnie będziecie się tam bawić. A jeśli postawicie na to miasto polecam się zatrzymać w Hotelu Regent na kazimierzu, bardzo lubię to miejsce ze względu na lokalizację
    • Gość: Aldaria Re: Gdzie na weekend? IP: 185.97.16.* 01.10.19, 13:33
      Polecam Toruń, świetne miasto. Wiele zabytków, moim zdaniem Starówka należy do najładniejszych w Polsce. Przenocować warto w tym hotelu;
      hotelnadrzeczka.pl/3/oferta
      Hotel może nie jest w centrum ale oferuje dobry standard za rozsądne pieniądze. Dojazd do centrum Torunia samochodem zajmie chwilę, nie ma rownież problemu z komunikacją miejska bo przystanek jest praktycznie przy samym hotelu.

Na miejscu warto wykupić śniadanie z rana, które jest smaczne i zróżnicowane.
    • Gość: comme Re: Gdzie na weekend? IP: *.241.62.169.kylos.net.pl 08.11.19, 11:30
      Ja lubię miejsca rzadziej uczęszczane turystycznie.Z sentymentem wspominam wyprawy rowerowe z grupą przyjaciół,noclegi bez wygód,za parę groszy,gdzie liczy sie tylko fajne towarzystwo i niezapomniane widoki.Uwielbiam w ciągu dnia"styrać"się na rowerze,a wieczorem gril i impreza.Przez trzy,cztery dni można się porządnie odstresować.
      Polecam Mazury Garbate,piękny też jest Ojcowski Park Narodowy.

No a jeśli szukacie jakiegoś romantycznego miejsca na weekend, zdecydowanie mogę polecić ten pałac ze spa:
      hanzapalac.pl/22/wellness__spa

Świetne miejsce w okolicy Torunia, w ktorym spędzilismy ostatnio rocznicę ślubu :)
    • alutka11660 Re: Gdzie na weekend? 19.01.20, 17:48
      parkewolucji.pl/
    • Gość: kapidalia Re: Gdzie na weekend? IP: *.185-36-169-0.net.eco.atman.pl 25.02.20, 13:42
      Moim zdaniem Warszawa obecnie ma do zaoferowania wiele ciekawych miejsc, które warto jest odwiedzić. Polecam szczególnie Airo airo.fun/park-trampolin . Jest to ogromna sala zabaw, w której mogą się bawić zarówno dzieci jak i dorośli.

Podobał mi się również Dom zagadek. To świetny sposób na aktywne spędzenie wolnego czasu. Pierwszy raz miałam okazję spróbować rozwikłać zagadkę i wydostać się z pokoju kilka lat temu, podczas zwiedzania Wrocławia. Jednak o wiele bardziej podobało mi się w Warszawie. Mają znacznie ciekawsz zagadki.
    • Gość: robertoo79 Re: Gdzie na weekend? IP: *.30.19.22.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.03.20, 20:05
      Polecam poszukać na stronie: www.okazjeroku.pl mają tu fajne porównywarki hoteli. Naorawdę syper okazje, tanie hotele i wiele więcej promocji!!!
    • patrycja123.5 Re: Gdzie na weekend? 19.05.20, 09:34
      Warto odwiedzić Bakałarzewo na Suwalszczyźnie!
      Szczerze polecam przyjazd do Bakałarzewa koło Suwałk. Znajduje się tu 10 malowniczych jezior, słynna rzeka Rospuda i liczne inne rzeczki oraz strumyki. Niepowtarzalnego klimatu nadają też piękne wzgórza i doliny. Jeśli chcesz odpocząć w licznych agroturystykach to wymarzone miejsce dla Ciebie. Można też tu kupić działkę budowlaną lub rekreacyjną. Miasteczko ma bardzo dobry dojazd drogą wojewódzką, znajduje się 20 km od Suwałk i 14 km od Olecka. Polecam. Warto wejść na stronę gminy www.bakalarzewo.pl
    • malowanymlyn Re: Gdzie na weekend? 15.07.20, 22:49
      Polecam warsztaty z jogi dla początkujących w miłych okolicznościach przyrody. Szczegóły na stronie Malowanego Młyna:
      www.malowanymlyn.pl
      www.facebook.com/malowanymlyn
    • Gość: valars Re: Gdzie na weekend? IP: *.212-91-26-0.dynamic.chello.pl 21.12.22, 08:44
      Pierwsza opcja to góry I Czeski Raj. Położony blisko granicy region Czech gdzie pośród skał wyrastają bajkowe zamki i pałace to miejsce dobre nawet na kilka weekendów. Najlepiej wybrać nocleg w okolicach północnej lub zachodniej granicy rezerwatu (najwięcej tam ciekawych zabytków).

Druga opcja to kajaki z M Canoe, organizują oni spływy między innymi w Chorwacji czy w Austrii. Byłem z nimi na splywie kilka razy.Najwygodniej jest wybrać sie na taki spływ samolotem:

www.m-canoe.pl/dla-firm

W tym roku ponownie lecimy do Austrii z bratem.
    • Gość: Kasia Re: Gdzie na weekend? IP: 78.10.56.* 21.03.23, 10:33
      Dzień dobry, polecam Dwór Kolesin. Byłam z mężem i dzieckiem. Spokojne miejsce pełne miłych i życzliwych ludzi.
      Jest to stary Dwór unowocześniony mieści się przy samym jeziorze.
      Jest sauna jacuzzi możliwość skorzystania z masaży. My jeździmy tam co pare miesięcy. Szczerze polecam.
    • marcin-1978 Re: Gdzie na weekend? 06.10.23, 22:05
      Ja ostatnio uczestniczyłem w specyficznym wydarzeniu w Środzie Wielkopolskiej: geografia-mg.cba.pl/ii-sredzki-zlot-parowozow/
      Tego typu imprez w Polsce jest więcej.
    • kaj2 Re: Gdzie na weekend? 22.10.23, 18:51
      Pojazdy są fascynujące. Mogą być różne - od samochodów i motocykli po rowery i statki. Każdy pojazd ma swoje unikalne cechy i służy nam do podróżówania i eksplorowania świata. Ważne jest, aby posiadać chociaż jeden większy lub mniejszy pojazd, gdyż ułatwia to np. podróżowanie.
      • marcin-1978 Re: Gdzie na weekend? 24.11.23, 21:48
        kaj2 napisał:
        >Ważne jest, aby posiadać chociaż jeden większy lub mniejszy pojazd, gdyż ułatwia to np. podróżowanie.

Jedynym pojazdem, jaki posiadam, jest rower. Poza tym wygodniej mi zapłacić za przejazd i jeździć komunikacją:
        geografia-mg.cba.pl/
    • joannasia_87 Re: Gdzie na weekend? 11.01.24, 17:29
      Polecam factory resort w kołobrzegu. Basen, sauny i zabiegi spa
      Blisko do morza. :)
    • rozalianenes Re: Gdzie na weekend? 12.03.24, 19:38
      www.dworekwapionka.pl Hotel nad jeziorem w miejscowości Górzno. Mnóstwo bezpłatnych atrakcji takich jak:
      🌿Nielimitowany wstęp do Strefy Wellness- sauny suchej, łaźni parowej, jacuzzi 🎣 Wędkowanie w prywatnym jeziorze Wapionka (zarybione, m.in. karp, szczupak)- wędki do dyspozycji
      🛶 Do twojej dyspozycji sprzęt wodny: kajaki, rowery wodne, łódki na jeziorach Górzno i Wapionka.
      🚲 Rowerki szosowe gotowe do jazdy.
      🚶‍♂️ Kijki do Nordic Walking, aby cieszyć się aktywnością na świeżym powietrzu.
      🏖️ Prywatna plaża z wygodnymi leżakami.
      🏐 Boisko do siatkówki plażowej - gotowe do rozgrywki!
      🏸 Badminton.
      📚 Biblioteczka w komfortowej Sali Kominkowej (posiadamy również książki w języku niemieckim i angielskim).
      🎲 Gry planszowe dla całej rodziny.
      🎱 Sala Gier z bilardem, tenisem stołowym i konsolą X-BOX.
      👶 Sala zabaw dla najmłodszych.
      🔥 Przenośne grille do rozpalenia
    • morze.tu Re: Gdzie na weekend? 18.03.24, 14:21
      Może nad morze?
      Miejscowości fajnych jest sporo. Gdybyście chcieli coś bardziej kameralnego zdała od tłumów wpadnijcie do nas. www.morzetustegna.pl
    • aganowicka2021 Re: Gdzie na weekend? 12.04.24, 14:30
      Toruń! Przepiękne miasto na weekend. W szczególności polecam restauracje i nocleg. Pałacu Widokowym - nie ma drugiego takiego miejsca. www.palac-widokowy.pl
    • all-season Re: Gdzie na weekend? 06.06.24, 18:32
      Polecam malowniczą Lasówkę w Kotlinie Kłodzkiej
      all-season.pl/
    • skyre Re: Gdzie na weekend? 28.03.25, 17:59
      Zastanawiam się, gdzie można wyskoczyć na weekend, żeby trochę odetchnąć od miasta. Chodzi mi o miejsce, gdzie jest spokojnie, najlepiej las albo woda w pobliżu. Nie interesują mnie zatłoczone kurorty ani hotele przy głównych ulicach. Fajnie by było, jakby był jakiś sensowny standard, ale bez wielkiego przepychu. Ktoś ma coś sprawdzonego?
      • gastamasteres Re: Gdzie na weekend? 31.03.25, 07:38
        Jakiś czas temu trafiłem na Narusę w Fromborku i moim zdaniem to może być dokładnie to, czego szukasz. Leży praktycznie w środku lasu, bardzo cicho i zielono dookoła, a przy tym masz Zalew Wiślany parę kroków dalej. Domki są nowoczesne, ale całe miejsce ma taki spokojny, naturalny klimat. Można pochodzić po lesie, posiedzieć wieczorem na tarasie, coś zjeść w restauracji na miejscu. Zero hałasu, żadnych grup imprezowych. Fajnie, że to nie tylko noclegownia, ale też przestrzeń, gdzie można trochę się wyciszyć. Zajrzyj sobie tutaj: narusa.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka