monika_78_12 Re: fajne miejsca na weekend 09.05.17, 10:38 polecam wyjazd do Bacówki Radawa, niedaleko Rzeszowa, są świetne warunki na wypoczynek, komfortowy hotel w środku natury :) a do tego fajne spa, kuchnia i w ogóle :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zosia1993x1 Re: fajne miejsca na weekend 13.07.17, 12:40 Bardzo fajnym miejscem na weekend są Bory Tucholskie, byłam rok temu w ośrodku Kociewiak w miejscowości Wycinki, niezwykle klimatyczne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
wejherowo1 Re: fajne miejsca na weekend 31.07.18, 12:46 Kaszuby są idealnym miejscem na weekendowy wypad. Polecam Wejherowo. Na pewno nie będziecie się tam nudzić. Atrakcji turystycznych jest mnóstwo, a miejscowość położona jest jedynie 25 km od morza. Więcej informacji można znaleźć na www.wejherowo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magdziuchaem Re: fajne miejsca na weekend 21.07.17, 17:59 ja polecam Wam bardzo fajny hotel w Nałęczowie, nazywa się W Krainie Alicji, najbardziej podobał mi się tamtejszy ogród, ale wnętrze hotelu też jest super. Idealne miejsce, żeby pojechać na weekend i się zrelaksować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojcieccho Re: fajne miejsca na weekend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.17, 01:19 Fajna do wypadu na weekend jest Krynica - bardzo polecam mega przyjemne miejsce. Polecam tam wynająć domek i rozkoszować się weekendem. Ostatnio urlop właśnie tak spędziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnicy-historii Re: fajne miejsca na weekend 24.07.17, 18:22 Mazury, Gizycko, jeziorka, piękne plenery, jest gdzie łazić, pływać lub rowerkiem jeździć. Obowiązkowo zwiedzić Twierdzę Boyen youtu.be/0N8G91rVqH0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia84 Re: fajne miejsca na weekend IP: *.static.korbank.pl 19.06.18, 10:30 Świetna jest cała Kotlina Kłodzka. Jest tu co zwiedzać i gdzie odpocząć :) Z rodzinką spaliśmy tutaj: www.villaalina.pl/pensjonat i mogę z czystym sumieniem polecić pobyt w tym pensjonacie. Kotlinę Kłodzką warto odwiedzić - my tutaj często wracamy z dzieciakami i się nie nudzą. A to chyba o to chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
m-q1 Często wybierane przez rodziców z małymi dziećmi 27.06.18, 20:37 Tamarynowa Osada to spokojne i zaciszne miejsce, które daje też odprężenie rodzicom. W krainie wśród jezior i pagórkowatym terenie Wielkopolski, podziwiamy okolicę i zwierzęta z licznych punktów widokowych. Tereny jeszcze mało znanej , bo zwierząt tu więcej niż ludzi : ) , chociaż od zjazdu z autostrady tylko 20 minut drogi. To agroturystyka nad wodą z sadem, łąką, kuchnią piknikową , ale przede wszystkim bardzo smaczną . Dzieci głaszczą owce kameruńskie, przyglądają się spojrzeniom indyka, obserwują gęsi i kaczki na stawie z wyspą, czeszą grzebykiem kucyki, łowią ryby ... ptaki śpiewają dookoła na wzgórzach lasu, a w dolinie w Osadzie nad wodą relaks : ) polecam tamarynowaosada.pl/pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
goska_k Re: fajne miejsca na weekend 06.07.18, 11:58 Mogę dobre słowo napisać o Western Camp i ich noclegach (adres ośrodka jest na – westerncamp.pl). Czuć tutaj przestrzeń, jest dużo terenu na zewnątrz gdzie można choćby przy łowisku usiąść i zarzucić wędkę ale koniki pooglądać bo też mają taką opcję jak jazdy konne. Fajnie że w ramach ceny noclegu jest też kino plenerowe, pierwszy raz taki seans na dworze zaliczyłem i było fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
znajoma67 Re: fajne miejsca na weekend 07.07.18, 16:28 Witam, podpinam się pod temat. Poszukuję niezbyt tłocznego miejsca na weekend dla 4- osobowej rodziny ( z dorosłymi pociechami.) Interesują mnie okolice Częstochowy i Krakowa. Co polecacie? Tylko nie drewniane domki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magii89 Re: fajne miejsca na weekend 10.08.18, 19:26 Ja mogę polecić Ci świetne miejsce na Kaszubach www.cwsostrzyce.com/domki-letniskowe/ przepiękne miejsce ktore warto odwiedzić. Bardzo malownicze miejsce , jest tam wiele ścieżek rowerowych , bliziutko las . Warto odwiedzić to miejsce . Często jeździmy tam z dziećmi i jesteśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
daria.roz Re: fajne miejsca na weekend 07.10.18, 22:01 Dobczyce, piękny zalew i ruiny zamku (około 30km od Krakowa) Odpowiedz Link Zgłoś
robert-32 Re: fajne miejsca na weekend 17.10.18, 21:26 Polecam Augustów, jest parę fajnych miejsc na spacer. Jezior, Puszcza Augustowska no i oczywiście Kanał Augustowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wejherowo Re: fajne miejsca na weekend IP: 155.133.95.* 31.10.18, 12:34 Według mnie Wejherowo w województwie Pomorskim jest idealne na weekendowy wypad. Miasto z bogatą architekturą i historią, z nowoczesnymi restauracjami i kortami tenisowymi i golfowymi, posiadające ciekawy i unikalny w swoim rodzaju Szlak Nut Kaszubskich, a jeszcze do tego położone w 25 km od Bałtyku jest po prostu must-see. Wszelkie informację dotyczące oferty turystycznej warto szukać na www.turystyka.wejherowo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: fajne miejsca na weekend IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.19, 17:55 Polecam zajrzeć do Krakowa, to jest miejsce, gdzie dużo się dzieje można fajnie spędzić czas. Myślę, że miasto Kraka spełni Twoje oczekiwania. A jeśli ktoś się będzie do Krakowa wybierał polecam zatrzymać się w Hotelu Best Western Old Town Plus, świetna lokalizacja, ale też w samym hotelu świetnie się czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
xxlxx63 Re: fajne miejsca na weekend 26.08.19, 20:49 Koszelówka ośrodek Zacisze ; - ) Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec_l.e.o.n.e.k Re: fajne miejsca na weekend 30.09.19, 15:17 Może ktoś już wpisał Gościniec Galicyjski w Nowym Sączu? miejsce świetne jako baza wypadowa i wprost idealne dla smakoszów lokalnych potraw. Mieści się w Miasteczku Galicyjskim, które jest rekonstrukcją XXw prowincji. Niezwykłe miejsce na weekend! miasteczkogalicyjskie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madlena Re: fajne miejsca na weekend IP: 185.97.16.* 01.10.19, 14:27 Na stronie jest opisanych kilka sprawdzonych kierunków na wakacje: www.e-wczasy.pl/blog/10-sprawdzonych-miejsc-na-wakacje/ Sama lubię morze, ale i tak o wiele lepiej bawię się w górach, może dlatego, ze z natury należę do osób aktywnych. Zbliżają się ferie, tak wiec polecam zaplanować sobie ferie w górach, najlepiej w Zakopanem. Spośród terenów narciarskich na pierwszym miejscu trzeba oczywiście wymienić Kasprowy Wierch, który swoimi warunkami przypomina trochę Alpy. Wjazd na górę, niedawno zmodernizowany, jest bardzo przyzwoity, a trasy - cóż, jest ich niewiele i przeznaczone są tylko dla dobrze jeżdżących narciarzy, ale i tak piękniejszych nie znajdziecie w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dremta Re: fajne miejsca na weekend IP: *.91-185-185-0.net.eco.atman.pl 16.10.19, 09:53 Co do podróżowania jeszcze to strasznie lubię cykać zdjęcia podczas wszelkich wypadów. Liczba naszych fot z USA jest ogromna, ale serio jak już coś mi się spodoba to cykam i cykam, potem jeszcze ktoś cyka mnie z tym czymś w tle Wink I potem siedzę i oglądam te zdjęcia, wspominam. Mam w pokoju masę wywołanych zdjęć, czasami leżę i się w nie gapię, przypominam sobie dane miejsce, ludzi, a też rzeczy które mi się z nimi kojarzą Lubię też oglądać zdjęcia innych ludzi, i sobie marzyć, że też tam pojadę albo jeśli to miejsce gdzie byłam- wspominać Polecam loty w tunelu aerodynamicznym powiat-piaseczynski.info/informacje/loty-w-tunelu-aerodynamicznym-w-warszawie-przygotuj-sie-na-niezapomniane-doznania/ Świetne wrażenia! Lubię również próbować nowych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berde Re: fajne miejsca na weekend IP: 185.186.78.* 15.11.19, 11:32 Jakis czas temu zwiedzilam Barbados + rozne male wysepki w okolicy Union Island,Palm Island,Petit Saint Vincent,Tobago Keys i slawna Moustiqe gdzie ma dom Mick Jagger.Naprawde polecam rodakow nie mialam nieprzyjemnosci spotkac.Ogromne wrazenie zrobilo na mnie przyjecie w hotelu Sandy Lane,ktory jest zaliczany do najlepszych hoteli na swiecie.Poczulam sie jakbym wystepowala w Dynastii 20 lat pozniej.Nigdy nie widzialam tak b. bogatych ludzi,doslownie w glowie sie krecilo od tych wszystkich Cartierow,Bulgarich iTiffanich przy czym byl to raczej styl Jackie O. niz Dolly Parton.Najfajniejsze bylo to,ze bylam traktowana jakbym byla jedna z nich a raczej oni zachowywali sie tak jakby tego wszystkiego nie mieli.Nikt tam sie z niczym specjalnie nie obnosil i jak jednego pana i mnie obsral jakis ptaszek to wszyscy pomogli nam sie oczyscic(wyjmowano nam to cos z wlosow golymi rekami)pelny luz.Duzo zwiedzania chociaz stolicy Bridgetown nie polecam,podejzewam,ze tak jak na Dominikanie slumsy,brudno i niebezpiecznie.Za to reszta-niezapomniane wrazenia W Polsce mogę za to polecić wypoczynek w Dworze Kolesin: dworkolesin.pl Bardzo przyjemne miejsce na spędzenie kilku dni w dobrym standardzie, przepyszne jedzenie,dobry standard jak również ładne otoczenie. Obiekt znajduje się nad jeziorem, a droga z Warszawy jest bardzo prosta na miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jhet Re: fajne miejsca na weekend 17.11.19, 15:27 Jak na weekend to najlepiej gdzieś blisko miejsca zamieszkania, aby nie tracić cennego czasu na dojazd. W okolicach Warszawy polecam Pułtusk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość111 Re: fajne miejsca na weekend IP: *.play-internet.pl 17.11.19, 23:46 Polecam Podkarpacie ale trzeb mieć 3 dni to takie minimum - atrakcje Podkarpacia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jutgi Re: fajne miejsca na weekend IP: 185.97.16.* 29.01.20, 07:02 Warszawa, szczególnie jesli wybieracie się z dzieciakami. Jest tam bardzo wiele ciekawych miejsc, które warto jest odwiedzić: Muzeum Powstania Warszawskiego Centrum Nauki Kopernik Centrum miasta Łazienki zabawatrampolina.weebly.com/blog/jak-rozpoznac-bezpieczna-sale-zabaw-dla-dzieci Dobrze jest również wybrać się do sali zabaw.W Warszawie fajna salą jest sala Airo, która jest barfdzo dobrze przygotowana. Poza tym mogą się tam bawić nie tylko dzieci ale również i.... dorośli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SarskaIzu Re: fajne miejsca na weekend IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.20, 21:26 Może największy zegar słoneczny w Polsce infomiasto.eu/zegar-sloneczny-na-alei-kwiatowej-szczecin/ choć on za dobrze nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agim Re: fajne miejsca na weekend IP: *.dataspace.pl 09.03.20, 12:12 W Polsce polecam Roztocze. Jeszce mało turystyczny region ale na kilka dni na pewno będzie się Wam podobało .Warto jest przejsć się tam trasą spacerową na szumach. Natomiast w Europie polecam wypad na rafting w Austrii, ewentualnie kajaki morskie w Chorwacji, mozna bez problemu polecieć samolotem na przykład z Warszawy: www.m-canoe.pl/blog/posty/samolotem-na-rafting Natomiast na miejscu firma M Canoe powinna wszystko rozplanować. Rok temu wybrałem się z nimi na rafting w Austrii i jeśli lubicie aktywne spędzanie czasu to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Togener Re: fajne miejsca na weekend IP: *.242.137.43.iaas.home-whs.pl 13.05.20, 08:24 Zazwyczaj z narzeczoną lubimy aktywny wypoczynek średnio raz na rok stawiamy na weekend totalnego relaksu. Lubimy szczególnie hotel spa Hanza ( w krótkiej odległosci od Torunia). To spokojna miejscowość w której nie doświadczymy tłumów. Można wylegiwać się przy okolicznym zalewie i wybrać na wycieczkę po okolicznych lasach sosnowych. Jeżeli chcemy się dopieścić wykupujemy pakiet pielęgnacyjny z różnymi zabiegami na ciało . Na stronie jest ich oferta spa: hanzapalac.pl/22/wellness__spa W tym roku raczej odpuścimy sobie wycieczki zagraniczne, co nie znaczy oczywiście, ze nie wybierzemy się w Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś