Dodaj do ulubionych

fajne miejsca na weekend

07.08.08, 14:06
hej
jesli znacie jakies ciekawe i fajne miejsca na spedzenie wolnego czasu,
weekendu, jednego dnia, albo ciekawe miejsce na spacer, lub plener
fotograficzny. jakies miejsca z klimatem, gdzie mozna odpoczac oczyscic umysl,
oderwac sie od komerchy. albo pprostu jakies miejsca ktre bardzo lubicie to
zachecam was do wpisania ich na stronie
fajne-miejsce.pl/
chcialbym zeby powstala duza baza takich miejsc zeby, kazdy mogl znalezc takie
miejsca z klimatem w swojej okolicy, albo tam gdzie sie wybiera na weekend.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rioterini Re: fajne miejsca na weekend 07.08.08, 15:18
      Ja znam kilka.... weekends.pl/szukaj_wypadu.aspx ;D
      • imagine2012 Re: fajne miejsca na weekend 15.09.13, 14:53
        Witam,

Jeśli chodzi o weekendowe wypady to mogę polecić bloga Elbrus. Znajdziecie tam informacje które pomogą wam zorganizować wycieczki w ciekawe miejsca.

Pozdrawiam
        • audiotrip Re: fajne miejsca na weekend 05.08.14, 17:23
          każde miejsce może być fajne jak ma ciekawą historię do opowiedzenia. Taki na przykład spacer po XIX Bielsku w klimacie powieści historycznej. Wystarczy smartfon i na aplikacji AudioTrip ściągnięcie gry miejskiej - szlakiem czarnej ręki - i tak piękne miasto będziecie zwiedzać z ciarkami biegającymi po plecach.
      • Gość: kazek Re: fajne miejsca na weekend IP: *.inet.rev.km-net.pl 29.12.13, 12:31
        Nie tylko doże i znane miejscowości ale i w małych nie znanych można spędzić przyjemnie wolny czas
        Cicha i spokojna okolica ,świeże powietrze spaniały odpoczynek na łonie natury ,położona na terenie Parku Krajobrazowego (Ciężkowice -Rożnów)dużo ciekawych miejsc ,bacówka Jamna,zamki Tropie,Czchów,zapora Czchów i Rożnów ,mogiła miejsce pamięci i wiele innych .pokoje z łazienkami aneksem kuchennym ,tv,internet,sala gdzie można organizować różne imprezy ,grill ognisko, altanka,plac zabaw dla dzieci ,parking
        Zapraszam grupy oraz rodziny
        cena za 7 dni z wyżywieniem już 350 zł
        • Gość: michał Re: fajne miejsca na weekend IP: *.inet.rev.km-net.pl 05.02.14, 21:53
          Nie tylko doże i znane miejscowości ale i w małych nie znanych można spędzić przyjemnie wolny czas
          Ruda Kameralna to cicha i spokojna okolica ,świeże powietrze spaniały odpoczynek na łonie natury ,położona na terenie Parku Krajobrazowego (Ciężkowice -Rożnów)dużo ciekawych miejsc ,bacówka Jamna,zamki Tropie,Czchów,zapora Czchów i Rożnów ,mogiła miejsce pamięci i wiele innych .pokoje z łazienkami aneksem kuchennym ,tv,internet,sala gdzie można organizować różne imprezy ,grill ognisko, altanka,plac zabaw dla dzieci ,parking
          Zapraszam grupy oraz rodziny
          cena za 7 dni z wyżywieniem już 350 zł
          • labek1 Re: fajne miejsca na weekend 26.02.14, 23:22
            Jak ktoś ma blisko, to może wyskoczyć nad morze, bo samochodem z drugiego końca Polski to raczej mało wygodne i ekonomiczne. Pobierowo to dobry kierunek, jak się szuka miejsca na spacery, wypoczynek. Też na rowery, bo jest dużo ścieżek. Do przenocowania polecam Pod Winogronem Zgody 11. Miłe miejsce, z pokojami z łazienkami, aneksem, wyżywieniem. Ceny przystępne - wychodzi tak średnio 50-60 złotych za osobę na dzień, ale to zależy od pokoju.
        • missyek Re: fajne miejsca na weekend 28.02.14, 23:23
          Jeżeli weekend w cichym i spokojnym miejscu to polecam www.campingnadstawami.pl
      • v-q Z jednego miejsca widać 3 jeziora jednocześnie. 30.01.14, 17:28
        III Nagroda Marszałka Wojewódzkiego na najlepszy obiekt noclegowy o charakterze wiejskim w Wielkopolsce. Należy do Europejskiej sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Liczne punkty widokowe. Pogranicze 2 Parków Krajobrazowych , gdzie znajduje się 11 Rezerwatów Przyrody.
        Tylko 20 minut od zjazdu z Autostrady A2.
        tamarynowaosada.pl/pl
      • Gość: K Re: fajne miejsca na weekend IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.23, 12:42
        Atrakcyjnym miejscem na weekend i dłuższą majówkę jest Sielpia Wielka nad jeziorem Sielpinskim. Sporo atrakcji dla dzieciaków i dorosłych. Polecam domki trochę na uboczu w tej miejscowości. Cisza i spokój. Namiar tutaj: [url=http://sielpiadomki.pl]sielpiadomki.pl/url]
    • slawekurbaniak Re: fajne miejsca na weekend 07.08.08, 16:03
      A czy właściciel pensjonatu może się wpisać na tę stronkę ? Sądząc
      po wpisach do mojej księgi gości obiekt się podoba. Zobaczcie sami:
      www.milezowka.pl
      Noclegi Mileżówka w Ustroniu, k/Wisły, Beskid Śląski
      • fajne-miejsce Re: fajne miejsca na weekend 07.08.08, 16:21
        jak najbardziej
        tam jest zrobiona kategoria pt "hotele, pensjonaty i agroturystyka"
        jak sa dodatkowo jakies atrakcje w tym miejscu typu wyciagi, albo inne fajne
        miejsca w okolicy to tez mozna dodac, to odrazu pojawia sie na mapie w okolicy
        tego pensjonatu. jest tez tam miejsce na link do strony internetowej
        pozdrawiam
        • slawekurbaniak Re: fajne miejsca na weekend 07.08.08, 16:23
          Fajnie to już się rejestruje, a atrakcji w Ustroniu nie brakuje,
          wiec tez postaram się największe wpisać. Pozdarwiam i zapraszam do
          Ustronia - www.milezowka.pl
          • signorita Re: fajne miejsca na weekend 08.08.08, 11:20
            a ja chciałam polecic Bolesławów, niewielką górską wieś położoną za Lądkiem w
            strone granicy czeskiej. naprawde warto sprobowac
      • imations1 Re: fajne miejsca na weekend 09.08.08, 22:37
        www.agroturystyka.turystyka.pl
    • Gość: Arnold fajne miejsca na weekend - Szlakiem architektury IP: *.telepolska.pl 08.08.08, 12:06
      A może szlakiem architektury drewnianej? Własnie przegladałem blog
      konkursowy fly.pl i tam ktoś własnie opisął swoja relacje z
      wycieczki. Wrzuce tutaj, a nóż może kogoś zachęci. Uważam, zę
      idealne własnie na weekend :) Pozdrawiam

konkursflypl.blogspot.com/2008/07/szlakiem-architektury-drewnianej.html
    • Gość: kingaa_s Re: fajne miejsca na weekend IP: 151.249.87.* 30.07.13, 21:44
      Polecam małe, malownicze miasteczko Wargowo i gościniec Gryszczeniówka :)
      • mariolkia Re: fajne miejsca na weekend 09.01.16, 04:34
        Jeżlei chodzi o noclegi wałbrzych to proponuje szukać w serwisach noclegowych
    • 123iti Re: fajne miejsca na weekend 03.08.13, 15:42
      Byłem i bardzo mi się podobało. Dwa noclegi w nowiusieńkim hotelu " Łokietek " w Czajowicach 10 km od Krakowa przy trasie Olkusz - Kraków. Pierwszy dzień Ojców i okolice. Koniecznie trzeba zwiedzić '' Jaskinię Nietoperzową " blisko hotelu. Drugi Kraków. Dojazd z powodu kłopotów z parkingiem w centrum miasta busem z przystanku ok 500 m od hotelu / co 20 min./ A trzeci dzień - Wieliczka. Bardzo szybki i dobrze oznaczony dojazd samochodem/ obwodnica do Zakopanego/. Po drodze można zwiedzić Klasztor w Tyńcu. Hotel bardzo dobry w swojej klasie. Fajne jedzenie. Duży parking. Miła obsługa. Pozdrowienia.
      • emwu55 Re: fajne miejsca na weekend 12.08.13, 13:20
        prawie w tym samym miejscu ale hotel o niebo lepszy, wygodniejszy, bardziej klimatyczny, w stylu staropolsko-góralskiego dworu - Chochołowy Dwór w Jerzmanowicach. Piękne pokoje, fantastyczny ogród i plac zabaw dla dzieci, dobra kuchnia. Wszystko nowe i lśniące. Do Krakowa 15 km, Ogrodzieniec, Ojców, Pieskowa Skała.
    • Gość: DiBS Re: fajne miejsca na weekend IP: *.cdma.centertel.pl 12.08.13, 13:44
      Na pewno takim miejscem jest Dom i Biblioteka Sichowska - dawna posiadłość Radziwiłłów - obiekt położony w starym parku - to miejsce ma moc :)
      • Gość: paweł32 Re: fajne miejsca na weekend IP: *.szczecin.mm.pl 21.08.13, 14:08
        Ja osobiście polecam Kraków, jedno z najpiękniejszych miast polskich, w samym centrum jest wiele hoteli blisko centrum Krakowa więc jest się gdzie zatrzymać [/url]
    • Gość: Jarek Re: fajne miejsca na weekend IP: 213.156.123.* 12.08.13, 20:42
      Leśny Dworek w Darłowie, to jest rewelacyjne miejsce! i dla dzieci i dla starszych. Cisza spokój i mnóstwo atrakcji. Nigdzie tak nie odpoczniecie!
      • joyad Re: fajne miejsca na weekend 16.08.13, 20:02
        Jestem akurat w okolicach Tarnowskich Gór - polecam zwiedzenie tu Sztolni Czarny Pstrą i starej kopalni srebra, poza tym jeśli się ma auto jest też kilka innych szlaków. My akurat bez auta, ale wybieramy się do Katowic jutro i może uda nam się w Panku wypożyczyć i coś jeszcze na ty Śląsku zobaczyć.
        • Gość: karolina Re: fajne miejsca na weekend IP: *.szczecin.mm.pl 31.08.13, 17:05
          Jak dla mnie mazury, wypoczynek nad jeziorem z ew. czarterem jachtów na Mazurach jeśli ktoś dysponuje środkami
          • malwiniako Re: fajne miejsca na weekend 01.09.13, 08:35
            Śląsk jest tak piękny, że aż dziwne że nadal mało ludzi zwiedza te okolice. O tanich weekendach w Panku wyczytałam na ich FB - super sprawa dla tych, którzy nie mają własnego auta.
            • dlugaaga Re: fajne miejsca na weekend 09.05.14, 17:36
              malwiniako napisał(a):

> Śląsk jest tak piękny, że aż dziwne że nadal mało ludzi zwiedza te okolice. O t
              > anich weekendach w Panku wyczytałam na ich FB - super sprawa dla tych, którzy n
              > ie mają własnego auta.
              Dokładnie tak. My też swojego auta nie mamy a duzo podróżujemy.
    • Gość: pedeka.pl Re: fajne miejsca na weekend IP: *.nask.waw.pl 02.09.13, 16:32
      Białowieża - www.pedeka.pl/blog.php?blog=206
    • piotreek12 Re: fajne miejsca na weekend 03.09.13, 13:34
      osobiście mogę polecić Hotel Witek w Krakowie, fajna lokalizacja przy autostradzie. dodatkowo można porobić zakupy w duzym centrum handlowym obok hotelu :) mila obsluga, dobre jedzenie i maja Złoty Standard. POLECAM
      • imagine2012 Re: fajne miejsca na weekend 19.09.13, 16:49
        Na rodzinny weekendowy wypad polecam spływ Pilicą(Mazowsze).
        Opis przykładowego spływu.
    • piotreek12 Re: fajne miejsca na weekend 20.09.13, 10:26
      w ubiegły weekend byłem na śląsku i zatrzymałem się na 2 dni w Hotelu Szafran **** w Czeladzi. Jestem bardzo zadowolony z jakości obsług wszyskich pracowników. Fajna atmosfera. Szafranowe pokoje są super :D aaa i blisko do M1. pozdrawiam
    • 1timon83 Re: fajne miejsca na weekend 22.09.13, 23:15
      Wawel, Bazylika Mariacka, Sukiennice to miejsca, których nie sposób pominąć...w Krakowie śpię zawsze w Acco Hotelu więc polecam bo tanio i dobrze...
    • Gość: lukiwpostacipajaka Re: fajne miejsca na weekend IP: *.109.164.50.dolnet.pl 23.12.13, 18:17
      luki poleca bajkowy zakątek na mazurach - można wypocząć, dużo atrakcji dla dzieci, kilkadziesiąt metrów do jeziora, małe spa, a przede wszytkim cisza i spokój.:)
    • Gość: michał Re: fajne miejsca na weekend IP: *.inet.rev.km-net.pl 24.12.13, 18:56
      Jeśli cenisz sobie spokój spacery na świeżym powietrzu to zapraszam do Rudy Kameralnej, woj. Małopolskie, pow. Tarnowski, gm. Zakliczyn.

W pobliżu obiektu znajdują się szlak turystyczny, trasy rowerowe oraz wiele miejsc mogących zainteresować niejednego turystę.

Do dyspozycji pokoje 2, 3, 5 wraz z łazienkami, aneksami kuchennymi, lodówka, TV, internet oraz 2 studia (2 pokoje łazienka, kuchnia, lodówka po 5 os. każde), parking, altana, grill, plac zabaw, boisko do siatkówki oraz 2 sale wraz z kuchnią, gdzie można organizować różne spotkania, wieczorki, imprezy.

(7 dniowy pobyt wraz z wyżywieniem już od 350 zł)
      cena do negocjacji ,maksimum 34 miejsca noclegowe

Mile widziane większe grupy zorganizowane i rodziny
      polecam ,proszę pytać na kazpach@gmail.com o więcej informacji
    • Gość: romantyczn weekend Re: fajne miejsca na weekend IP: *.rev.pro-internet.pl 03.01.14, 22:18
      kilka miejsc - w pomorskim
    • Gość: JASMINSPA Re: fajne miejsca na weekend IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.14, 22:10
      Polecam domnamazurach JASMINSPA - www.domnamazurachspa.pl
      • Gość: Basia Re: fajne miejsca na weekend IP: 5.174.56.* 04.02.14, 14:00
        Ja polecam Kazimierz Dolny i okolice. Jest sporo do zwiedzenia i przy okazji można odpocząć. Poza tym w Kazimierzu zawsze są jakieś fajne imprezy, można sprawdzić, co akurat się dzieje i jechać. My w samym Kazimierzu nie nocowaliśmy, tylko w niedaleko położonej miejscowości, w Poniatowej, w hotelu Słowik. Niedaleko hotelu są piękne stawy i lasy. Fajne miejsca na spacery.
        • osadazaluz03 Re: fajne miejsca na weekend 08.02.14, 17:03
          Polecam noclegi w zacisznym miejscu nad rzeka San koło Sanoka (okazja do zwiedzenia Skansenu, muzeum z kolekcją obrazów Z.Beksińskiego ) na Podkarpaciu .
          www.osadazaluz.pl
    • Gość: oriana330 Re: fajne miejsca na weekend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 22:34
      hej polecam beskidy, zwlasza żywiecki, piękna lokalizacja góry i jezioro żywieckie, tanie noclegi na wypad weekendowy polecam w Tresnej koło Żywca w Centrum Wypoczynku Odys, jeżdżę tam z całą rodzinką od lat i to miejsce chyba nigdy się mi nie znudzi.polecam
      • mikka009 Re: fajne miejsca na weekend 09.02.14, 22:49
        ja polecam Dwór w Bychowie! :) cudne miejsce na Kaszubach :)
        www.bychowo.pl/
        byłam i z czystym sercem polecam! :)
    • Gość: arp Re: fajne miejsca na weekend IP: *.183.179.126.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.02.14, 19:18
      Leśniczówka Jednorozec na polanie w puszczy
      konie łodzie spływy zwierzaki brak sąsiedztwa
      www.lesniczowka.mazury.pl
    • jacek1400 Re: fajne miejsca na weekend 25.02.14, 09:40
      Wiosna tuż tuż. Niektórzy twierdzą, że nudne, inni po zagłębieniu zmieniają zdanie. Ze względu na płaskość terenu, idealnie zwiedza się je rowerem. Unikalne, zabytkowe domy podcieniowe, gotyckie obiekty sakralne, cmentarze mennonickie, urządzenia hydrotechniczne, wierzbowy krajobraz z historią i bez komerchy, a i zdjęcia w plenerze klimatyczne.
    • Gość: turystka Re: fajne miejsca na weekend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.14, 22:05
      Dla mnie najlepszym katalogiem z noclegami nad Morzem Bałtyckim jest przymorzu. Polecam stronę, ostatnio udało mi się znaleźć tanie oferty noclegów w Sopocie za 30 zł od osoby i blisko centrum.
    • Gość: na weekend i ... Re: fajne miejsca na weekend IP: *.rev.pro-internet.pl 09.05.14, 20:19
      fajne miejsce na weekend - żeby atrakcji nie brakło ....do wyboru kilkanaście mini przewodników z okolic nad morzem i bardziej w głębi lądu - tutaj
      • Gość: Dominika Re: fajne miejsca na weekend IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.14, 14:22
        Hotel Słowik - nad samym zalewem pooniatowskim jest, więc i chłód będzie (tak pożadany w te upały), a i widoki z okna super.
        Właściciele hotelu bardzo sympatyczni, z pewnością powiedzą, jak i gdzie iść, żeby zobaczyć coś ciekawego. My akurat marzyliśmy o spokoju, więc nie podjechaliśmy do kazimierza (to jakieś 15 km od Poniatowej).
      • Gość: Gosia Re: fajne miejsca na weekend IP: *.dynamic.mm.pl 10.09.14, 19:51
        Ja w zeszłym roku z mężem byłam w hotelu Four Winds niedaleko Krynicy w województwie pomorskim, naprawdę świetne, miłe miejsce :) Na pewno tam wrocimy
    • majka-em Re: fajne miejsca na weekend 02.08.14, 15:03
      Ja znam takie miejsce.
      Jest nim Wieliczka.
      Jedno z obowiązkowych miejsc na mapie Polski. Na weekend idealne.
      Po szczegóły zapraszam tutaj:
      praktycznyprzewodnik.blogspot.com/2014/07/wieliczka-przewodnik-atrakcje.html
    • Gość: ada Re: fajne miejsca na weekend IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.14, 14:06
      Byłam wczoraj u koleżanki i pokazała mi fajną stronkę o wycieczkach. Nazywa się Factory Travel i pomaga wybrać zabytki i miejsca, które warto zwiedzić. Mało tego, są to miejsca, w których zwykle nawet na wakacjach, nie bywamy. Fajne są takie wycieczki, szczególnie jak ma się dzieci, które wszystko by chciały wiedzieć ;)
      • Gość: Emil Re: fajne miejsca na weekend IP: *.dynamic.mm.pl 10.09.14, 19:32
        W Pomorskim jest jedno fajne miejsce, niedaleko Krynicy, mianowicie Four Winds, świetnie miejsce na nocleg, bardzo klimatyczne :)
    • Gość: gosienka Re: fajne miejsca na weekend IP: 31.1.168.* 08.08.14, 10:32
      Na wolny weekend polecam Mazury. Kraina tysiąca i jednego jeziora ;) Zwiedziliśmy z narzeczonym już Mrągowo, Olsztyn, Giżycko. Ostatnio zatrzymaliśmy się w takim hotelu niedaleko Olsztyna – Ekwador www.ekwador-robson.pl/. Prywatne jezioro, stadnina koni. Krajobraz jak z bajki.
    • Gość: beeejbi Re: fajne miejsca na weekendJeżeli juz znajdziesz IP: *.gtnet.net.pl 14.08.14, 17:51
      Jeżeli juz znajdziesz jakieś fajne i ciekawe miejsce to w jakiś sposób musisz je zwiedzić . Myślę że może przydać Ci się aplikacja moblilna AudioTrip . Jest to pewnego rozdzaju przewodnik lecz w postaci audio . Bardzo fajny i przyjemny w użyciu jeżeli jsteś zainteresowany to zapoznaj się z nim youtu.be/5VLMRnuN-0U . Jeżeli zwiedziłeś już troche europy możesz także o dziwo zarobić ! Wystarczy że bedziesz tworzył audioprzewodniki dla innych ludzi . Oni będa ch używać a ty będziesz na tym zarabiać nic prostszego . Łap link www.kickstarter.com/projects/audiotrip/the-ultimate-guide-to-europe
      • jolaniebieska Re: fajne miejsca na weekendJeżeli juz znajdziesz 14.08.14, 18:56
        Ranczo w Białobrzegach - gospodarstwo agroturystyczne połączone z hodowlą koni sportowych, na skraju Puszczy Stromieckiej w bardzo małej wiosce. Świetne miejsce na odpoczynek i wyciszenie.

_ _
        spawanie kraków lub ślusarz kraków
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka