Dodaj do ulubionych

Objazdówka Keni z Rainbow-kilka pytań

26.10.14, 22:04
Wybieram się na Kenia Classic, ale mam pytania do tych co byli na dowolnej objazdówce Kenii z Rainbow.
1. Jak wygląda dostępność wody butelkowanej na objeździe, czyli na safari?
2. Nie bardzo rozumiem z jakiego powody zapakować się mamy w "elastyczne torby". Może ktoś ma zdjęcie tych "pojazdów" którymi się będziemy przemieszczać i może to by mi dało wyobrażenie dlaczego nie walizka.
3.Podobno w logiach są baseny. Skoro nocą jest zimno to jaka jest temperatura wody w tych basenach?
4. Na safari pewno bankomatów nie ma :) .Ale czy jest na co wydawać pieniądze podczas tego objazdu? Czy tylko u Masajów jest coś do kupienia? Jakie są ceny u Masajów?
Nigdy nie byłam na takiej "przyrodniczej" trasie stąd wszystko dla mnie jest nowe i zagadkowe i będę wdzięczna za wyjaśnienia. I wszelkie sugestie, choć sporo umieściła już informacji brehia 78. Dzięki ogromne - uwagi cenne.
Obserwuj wątek
    • gregbe71 Re: Objazdówka Keni z Rainbow-kilka pytań 11.11.14, 17:01
      1. Wodę butelkowaną najlepiej sobie kupić. W niektórych hotelach/logiach jest woda butelkowana w pokojach, w innych są termosy z wodą filtrowaną, ale ona nadaje się ewentualnie do mycia zębów.
      2. Nie wiem jakimi pojazdami dysponuje Rainbow, ale chyba tylko TUI ma swoje autobusy w Kenii.
      3. Nocą (w listopadzie) jest bardzo ciepło. Taka też jest woda w basenie. Po kilku słonecznych dniach, w oceanie woda przy brzegu jest tak gorąca, że parzy w nogi. Nieco głębiej jest taka jak w wannie. Można z niej nie wychodzić przez cały dzień.
      4. W te elastyczne torby, to pewnie właśnie trzeba dolary lub euro zapakować :) Pieniądze jest na co wydać i to wszędzie, nie tylko u Masajów. Do kupienia są przede wszystkim rzeźby i inne wyroby artystyczne. Warto pamiętać też o pieniądzach na napiwki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka