szpmm 11.07.02, 11:02 Planuję wyprawę do Słowenii stopem na początku sierpnia. Jaką trasę polecacie? Na co zwracać uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muszek0 Re: stopem do Słowenii 11.07.02, 13:46 powiem jedno, przez słowację i czechy - katastrofa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szpmm Re: stopem do Słowenii 11.07.02, 13:59 muszek0 napisał: > powiem jedno, przez słowację i czechy - katastrofa!!! :) przez Finlandię się nie da..... Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: stopem do Słowenii 12.07.02, 11:56 oczywiście, ale mówię to z własnego doświadczenia. może jedziesz sam, może masz niezłą aparycję, może jesteś elokwentny itd., może ci się bardziej poszczęści :). najlepsze doświadczenia mam z niemiec, francji, beneluksu, trochę mniej z hiszpani. ale przez czechy przemieszczaliśmy się z kumplem pociągiem niestety, bo inaczej pewnie byśmy do dzisiaj nie wrócili. acha, przepraszam podwiozła nas jedna para VW busem, ale oni byli z holandii :) Odpowiedz Link Zgłoś
szpmm Re: stopem do Słowenii 22.07.02, 17:40 No nie mówcie, że nikt tam nie jeździ....... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divan Re: stopem do Słowenii IP: 195.117.149.* 31.07.02, 13:57 Będzie OK, Austria stopem - to pestka. Potem wpadasz do Mariboru (cały czas masz autostradę), lecisz w kierunku Lubljany (jakieś 140km?). Droga fantastyczna, ludzie przyjaźni, czysto, dużo patroli policyjnych, nie warto zakłócać porządku. Mandaty są wysokie, ceny całkiem przystępne (niższe niż włoskie, ale niestety wyższe zasadniczo od naszych). Duży ruch turystyczny (Włosi), dzięki czemu mozna liczyć na okazję, Polecam - Postojna (jaskinie ogółem), Plitwickie Jeziora, Lubjana, no i kawałem wąskiego wybrzeża adriatyckiego (komfortowy dojazd, autostrada, niezbyt gwarne miejsca). W Słowenii - oprócz hotelików (licznych w górach - na wzór austriackich) są liczne kwatery. Dogadasz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edka Re: stopem do Słowenii IP: *.pp.rzeszow.pl 31.07.02, 22:20 Plitvickie Jeziora sa akurat w Chorwacji :) Odpowiedz Link Zgłoś