Dodaj do ulubionych

Portugalia?

IP: *.citicorp.com 22.07.02, 14:16
Na rynku turystycznym jest dosc malo ofert wyjazdu do Portugalii? Cz ktos
moglby sie podzielic wrazeniai?
Obserwuj wątek
    • Gość: BS Re: Portugalia? IP: 3.5.* / *.telepac.pt 23.07.02, 11:50
      Moze powiesz gdzie bys chciala pojechac, albo co zobaczyc.
      Byc moze moge ci cos poradzic.
      • Gość: magda Re: Portugalia? IP: *.citicorp.com 24.07.02, 11:10
        Nie mam zielonego pojecia. A oferty biur tez nie mowia mi nic konkretnego.
        Intertesuje mnie oczywiscie jakis mily pobyt wypoczynkowy z mozliwoscia
        kupowania wycieczek fakultatywnych...
        • Gość: PIK Re: Portugalia? IP: 62.148.83.* 24.07.02, 15:15
          Imprez do Portugalii jest mało, ale warto jechać. JEst super. Ja byłem na
          południu (Algarve). Polecam wypożyczenie samochodu na miejscu (taniej) i mozna
          zwiedzić to co się chce o wiele taniej. Portugali jest rewelacyjna przez cały
          rok.
          PK
      • Gość: saint_agnes Re: Portugalia? IP: 212.191.132.* 08.10.02, 16:34
        Witajcie, mam problem lecę do Lizbony. Nie mam żadnych namiarów na tanie
        noclegi. Lecę 23 listopada do 1 grudnia. Może ktoś będzie w tym czasie w
        Lizbonie? Może ktoś może mi pomóc? Proszę.... :))))
        Chodzi mi o jakieś sprawdzone tanie hotele, hostele, schroniska. Co warto jest
        tam zobaczyć? To będą moje wakacje, które niestety z różnych przyczyn będę
        spędzać sama. Bardzo mi przykro z tego powodu i już się martwię że będę się
        nudzić. Prosze pomóżcie!!!!
        Mój adres
        saint@2com.pl
        Agnieszka
    • ludkaa Re: Portugalia? 24.07.02, 15:25
      Tam jest pieknie i rewelacyjnie, w dodatku tanio. Mozna jechac bez obaw w
      ciemno, bo i nocleg sie znajdzie i knajpek z dobrym jedzeniem pelno. Ale ty
      pewnie boisz wyjezdzac na wczasy niezorganizowane. A ryzykowac warto. Oferty
      biura podrozy!!! Smiechu warte!! Moze jeszcze nocniczek i sliniaczek???
      Wykupujesz bilet tam i z powrotem i przygoda przed Toba!! Ale skoro pracujesz w
      banku to pewnie potrzebujesz zabezpieczenia w postaci biura :)))) I pewnie nie
      znasz portugalskiego, ale nie martw sie: po hiszpansku tez sie tam dogadasz.
      A Portugalie polecam - Lizbona, poludnie i polnoc kraju cudne!!!
    • Gość: zena Re: Portugalia? IP: *.rado.gazeta.pl 01.08.02, 10:00
      Porugalia jest switena. Bylam tam w maju. Juz mozna sie bylo kapac w Atlantyku.
      Na pewno trzeba zobaczyc Lizbone. Z lotniska normalnym autobusem meijskim (bo
      lotnisko jest tuz za maistem) jedzie sie do centrum, najlpeij wysiac na placu
      Restauradores, bo w jego okolicy miesci sie pleno hotelikow i pensjonatow. W
      pensjonacie pokoj 2 osobowy z lazienka kosztuje ok. 30 - 35 euro, ze
      saniadaniem 40 - 45. Na wiosne nie bylo problemow ze znaleziniem miejsc, pewnie
      teraz tez, bo wieksozc turystow w lecie rusza od razu na poludnie. Nie trzeba
      sie bac jednak ze w lecie w Lizbonie bedzie upal, bo jest tam chlodniej niz u
      nas a to z powodu cudnej chlodnej bryzy zand oceanu. Poza tym pelno jest
      ogrodow i fontan
    • Gość: Karol Re: Portugalia? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 17:50
      Warto jechać. Najlepiej indywidualnie, bo mozna więcej zobaczyć. Imprezy
      zorganizowane do Portugalii nie wiedzieć czemu są bardzo drogie. Portugalia to
      przyjemny i niedrogi kraj. Odległości nie są duże, a ceny noclegów i aut w
      wypożyczalniach przystępne (Fiat Punto kosztuje ok. 1000 zł za 2 tygodnie).
      Byłem w zeszłym roku i polecam.
      • Gość: Zuza Re: Portugalia? IP: 62.233.155.* 07.08.02, 18:31
        Karol, czy możesz podać jakieś przykładowe ceny jedzenia lub campingów. Takie
        informacje bardzo by mi sie przydały.
        Dziękuję papa
        • Gość: Karol Re: Portugalia? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 18:50
          Gość portalu: Zuza napisał(a):

> Karol, czy możesz podać jakieś przykładowe ceny jedzenia lub campingów. Takie
          > informacje bardzo by mi sie przydały.
          > Dziękuję papa

Szczegółów niestety już nie pamiętam. Ceny jedzenia są znacznie niższe niż np.
          we Francji czy Włoszech. Mniej więcej na poziomie hiszpańskim. Cen campingów
          niestety nie znam. Niedrogo można znaleć pokoje lub apartamenty w prywatnych
          willach na Algarve. W Porto lub w Lizbonie jest wiele tanich hoteli. Ceny są w
          przewodniku Pascala.
          Pozdrawiam
          • Gość: Zuza Re: Portugalia? IP: 62.233.155.* 07.08.02, 18:56
            Dzięki. Może jeszcze jakieś przestrogi?
    • Gość: Gosia Re: Portugalia? IP: 62.233.232.* 29.08.02, 18:05
      Portugalia jest cudowna!!! Bardzo mi się podobała, właśnie stamtąd wrółciłam.
      W biurze TUI można znaleźć bardzo tanie przeloty samolotowe!!!! A na miejscu
      objechałyśmy z koleżanką cały kraj pociągami - niedrogo! Północ zdecydowanie
      ciekawsza. Szczególnie Porto! To miasto mozna polecić każdemu. Świetny klimat,
      nie widać tak turystów i oczywiście nie wolno pominąć Lizbony.
      Ceny są rzeczywiście niskie, kempingi średnio 10 Euro za dobę (dwie osoby i
      namiot). Pogoda akurat, ten wiaterek przyjemnie chłodzi.
      Po prostu rewelacja!
      Polecam Portugalię
      • Gość: Axon Re: Portugalia? IP: *.acn.waw.pl 29.08.02, 18:18
        Jak sie wypozyczy samochod, to polecam wypad na zachodnie wybrzeze (np. Plaza
        w Monte Clerigo, kolo Aljezur, a w zasadzie wiekszosc plaz na tym wybrzezu).
        Sa duze plaze piaszczyste, i malo ludzi, bo bardzo malo tam hoteli i osrodkow.
        Woda jest zimna dosyc, bo to atlantyk prawdziwa juz;) ale naprawde na 1 dzien
        polecam wyjazd tam. Mozna to latwo polaczyc z objazdem po gorach w okolicach
        Monchique, a to tez polecam:) Gora Foia szczegolnie. Jedyne wymaganie do
        takich wypadow to wypozyczenie samochodu, bo inaczej trudno tam dojechac (nie
        wiem czy w ogole autobusy kursuja w poblizy tych plaz). Ale przez to jest malo
        turystow, a wrazenie sa niezle.
        PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka