Dodaj do ulubionych

Sahara zachodnia

IP: 149.156.82.* 04.07.05, 14:14
Witam,
Najprawdopodobniej bede bawił w poczatkach wrzesnia na Teneryfie. chcilabym
stamntad na kilka dni poleciec na Sahare Zachodnia, a konkretnie do Al-Ujun
zwanego tez Laayoune. Czy ktos eksplorowal takie polaczenie? Moze podac
jakies szczegoly odnosnie lotów oraz inne informacje przydatne w trakcie
pobytu na Saharze Zachodn? Cenne beda takze wszelkie wskazowki dotyczace
Sahary Zachodniej.
Bede wdzieczny za kazde info

pozdrawiam, Rayo
Obserwuj wątek
    • umu Re: Sahara zachodnia 04.07.05, 15:07
      Al-Ujun - hmm, ciekawe miejsce, jakby cie ktos z fromtu Polisario prubowal
      uprowadzic to mozesz salwowac sie ucieczka na zachod gdzie stacjonuja
      niebieskie chelmy. Cokolwiek by sie nie dzialo mow ze nienawidzisz maroka, no
      chyba ze to bedzie jakis marokanski tajniak. Widzailem jak katowali 2 osoby
      kolbami karabinow. Przestali bic gdy przestali sie ruszac. Warto pojechac w
      strone maroka - niesamowite widoki wzdluz wybrzeza.
      • Gość: Rayo Re: Sahara zachodnia IP: *.netcontrol.pl 04.07.05, 20:42
        Cze,
        Nie wiem kiedy byles w Al-Ujun, z dotad zebranych przez mnie wiesci wynika
        jednak, ze jest tam bezpiecznie - o czym swiadczy chocby zaprzestanie
        konwojowania pojazdow jadacych w strone mauretanii i puszczenie ruchu
        swobodnie. nie ma tez zadnych informacji o problemach na Stronie MSZ, a z tego
        co zauwazylem opisuje ono kazda sprawe konfliktowa dosc drastycznie. Wydaje sie
        ze Polisario przeszedl w stan uspienia.
        Napisz jednak cos wiecej jesli mzoesz o swoich wrazeniach, a takze innych
        detalach. wsyztskie informacje cenne. Podaje priva: monopik@gazeta.pl

pozdrawiam,
        • umu Re: Sahara zachodnia 05.07.05, 18:39
          No-tak- czasy sie zmieniaja -bylem tam z 10-12 lat temu. Napisz mi czemu chcesz
          tam jechac. mimo ze uplynelo juz kilka lat od czasu mojej wizyty w tym rejonie
          to spodziewaj sie ze bedziesz naprawde jednym z bardzo nielicznych
          obcokrajowcow w SZ. Akurat mnie to pasuje. Jesli lubisz hard-core to powinno ci
          sie spodobac.
          pzdr
          • Gość: Rayo Re: Sahara zachodnia IP: *.netcontrol.pl 05.07.05, 22:22
            No i wlasnie trafiles. Chce tam jechac bo nie bedzie tam tego calego
            turystycznego tlumu/szumu. Chocby na chwilke tego doswiadczyc, bo reszte
            wakacji spedze - po swojemu - ale jednak na mocno turystycznej Teneryfie. No i
            poza tytm z WYsp kanaryjskisch jest do AL-Ujun blisko. To tez ma znaczenie (pw.
            finansowe).

czekam na info o tym zakatku
            rayo
            • umu Re: Sahara zachodnia 06.07.05, 13:39
              Nie mam pojecia czy jest jakies polaczenie z Wysp Kanaryjskich do Sahary
              Zachodniej - ja dotarlem tam "droga" ladowa z Maroka. Pamietaj tez ze bedziesz
              potrzebowal wizy. No a na miejscu to cuz: piasek, piasek i piasek. Jesli
              znajdziesz jakis hotelik to najprawdopodobniej bedziesz go dzielil z
              nielegalnymi emigrantami z Mauretanii. Jedyny problem to wielkie ilosci
              robactwa- szczegolnie dokuczliwe sa pluskwy zyjace w materacach - postaraj sie
              jakos zabezpieczyc .Jesli lubisz pustynie to ci sie spodoba!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka