Gość: aga IP: *.media 18.08.02, 11:33 bardzo polecam kemping pod Krasną Horką, czyste domki, ciepły prysznic i świetna baza wypadowa na Słowieński Kras, na jesieni mnóstwo grzybów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agulha Re: Słowacja IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 18.08.02, 13:13 Grzyby, mówisz?;-)) W tym roku zakochałam się w Słowacji. Krasną Horkę zwiedzałam, ale bazę wypadową miałyśmy daleko, w Smiżanach k.Spiskiej Nowej Wsi (tam jest z kolei blisko do Słowackiego Raju; oni faktycznie mówią Slovensky i to się miesza totalnie :-)) A może ktoś był w Besenovej (kąpielisko termalne koło Rużemberka) i opowie o wrażeniach? Miałyśmy tam wpaść po drodze z powrotem, ale niestety nie udało się :-((. Ostrzę sobie zęby na przyszłość, bo spodobały mi się wielce również kąpieliska termalne (byłam w te wakacje w 4: Vrbov na Słowacji, i na Węgrzech: Miskolc-Tapolca, termy Gellerta w Budapeszcie i Egerszalok). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah Re: Słowacja IP: 195.117.159.* 19.08.02, 09:26 > Ahoj! W Słowacji trudno się nie zakochać. Ja już tak mam od wielu lat. No, a Słowacki Raj !!!... Besenova - świetna "zupka" na chłodny dzień lub, np. po górach. Najlepszy nocleg w pobliżu - Jamajka..., tzn. hotel, jeśli przypadkiem będą miejsca, z widokiem na wiele gór wokół i Liptovską Marę. Można także mieć bazę w Liptovskim Mikulasu, skąd wszędzie blisko: Niskie Tatry, Zachodnie Tatry, a nawet Wysokie Tatry, no i Mała Fatra... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Słowacja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 00:16 no i jeszcze Słowacki Kras, dla tych co lubią jaskinie, bardzo polecam - szczegóolnie Aragonitową. Odpowiedz Link Zgłoś