Dodaj do ulubionych

BIrma - Kambodża samolotem

IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 08:11
Czy leciał ktoś samolotem z Birmy do Kambodży ?
Proszę o informacje dotyczące linii lotniczej, ceny biletu oraz miejsca jego
zakupu.
Marek
Obserwuj wątek
    • kambodja Re: BIrma - Kambodża samolotem 04.11.02, 10:11
      Na pewno z Bangkoku są połączenia do Rangun (w promocji za ok. 150 USD), nie
      wiem jak z Phnom Penh....
    • kambodja Re: BIrma - Kambodża samolotem 04.11.02, 10:19
      Zapomniałam się zapytać - kiedy się wybierasz i jaką trasą. Mnie strasznie
      ciągnie do Birmy, a Kambodżę znam - jak masz jakieś pytania pisz.
      A tak w ogóle to zapraszam na nowe forum prywatne "Podróżnicy".
      Pozdrawiam
    • Gość: Marek Re: BIrma - Kambodża samolotem IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 13:19
      Dzięki Kambodja za odzew na mój apel, jednak interesuje mnie możliwość
      bezpośredniego przelotu z Birmy do Kambodży (lub odwrotnie). W ten sposób
      myślę, że zaoszczędzę trochę czasu i pieniędzy.
      Do Birmy i ewentualnie Kambodży planuję jechać na początku roku. Właśnie
      opracowuję trasę , więc będę wdzięczny wszystkim , którzy tam byli za własne
      sugestie.
      Marek
      • Gość: rangoon Re: BIrma - Kambodża samolotem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 00:29
        W Birmie bylismy w 2000 roku i nie sadzę by wiele sie tam zmienilo od tej pory
        poza tym ze jak wszedzie odwiedza ja z pewnoscia coraz wieksza ilosc turystow.
        Poza wszelkimi minusami z tym zwiazanymi ma to ten plus,ze polaczenie lotnicze
        Chiang MAi - Mandalay ktore na nasze szczescie wlasnie dwa tygodnie wczesniej
        uruchomiono,aktualnie powinno chyba wyjsc juz ze stadium eksperymentu do
        stadium bardziej pzrewidywalnego zjawiska.
        Polaczenie to obslugiwaly BAngkok Airways,ktore juz wtedy nosily sie z zamiarem
        uruchomienia polaczenia Chiang Mai - Siem Reap co w sumie daloby Ci calosc
        o ktora pytasz.Mysle,ze polaczenie zostalo juz otwarte,jako ze eksperci od
        gadania aktualnie sa zatrudnieni przy budowach polskich autostrad.
        Czy zostalo - sprawdzisz bez problemu na www.bangkokair.com.
        Dodatkowo polaczenie do Mandalay mialo ten dodatkowy plus,ze unikales
        koniecznosci wymiany 300$ na kiaty,a rowniez mogles odbyc magiczna podroz
        rzeką Ayeyarwaddy do Paganu w warunkach,ktore wzbudzaly szczery zachwyt
        podrozujacych tam wtedy paru Francuzow i Anglikow,najwyrazniej kompletnie
        zdegustowanych ładem zachodniej cywilizacji.
        W podobnym co i Ty terminie jedziemy tam rowniez w tym roku jako,ze jeszcze
        sporo tam zostalo i do obejrzenia i do przezycia,a biorac pod uwagę to co
        stało sie w ciagu 10 lat z Phi Phi,pospiech jest jak najbardziej wskazany.
        Pozdrowienia.
    • Gość: Marek Re: BIrma - Kambodża samolotem IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 10:24
      Rangoon
      Niestety samoloty Bangkok Airways nie latają aktualnie do Birmy, ale sprawdzam
      w innych liniach lotniczych połączenia bezpośrednio do Mandalay. Natomiast mam
      do Ciebie kilka pytań :
      1/ Czy jesteś pewien, że po wylądowaniu w Mandalay nie będę musiał wymieniać
      300 US$, ani też dawać związanej z tym tematem łapówki.
      2/ Których miejsc odwiedzonych przez Ciebie nie wolno pominąć w Birmie, a które
      można sobie darować (chcę wyjachać na miesiąc)
      3/ Co wg Ciebie jest jeszcze godne do zobaczenia w Birmie, poza miejscami w
      których byłeś
      4/ Czy brałeś jakieś środki przeciw malarii (wyjazd w styczniu)?

Pozdrawiam Marek
      • kambodja Re: BIrma - Kambodża samolotem 06.11.02, 11:27

Wybieramy się z mężem w przyszłym roku do Birmy - dlatego podpisuje się pod
        pytaniami Marka !!!
        Byłam 3 miesiące temu w Kambodży Angkor, Phnom-Penh - napisz, jeżeli cos Cię
        interesuje.
        Pozdrawiam
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Rangoon
        > Niestety samoloty Bangkok Airways nie latają aktualnie do Birmy, ale
        sprawdzam
        > w innych liniach lotniczych połączenia bezpośrednio do Mandalay. Natomiast
        mam
        > do Ciebie kilka pytań :
        > 1/ Czy jesteś pewien, że po wylądowaniu w Mandalay nie będę musiał
        wymieniać
        > 300 US$, ani też dawać związanej z tym tematem łapówki.
        > 2/ Których miejsc odwiedzonych przez Ciebie nie wolno pominąć w Birmie, a
        które
        >
        > można sobie darować (chcę wyjachać na miesiąc)
        > 3/ Co wg Ciebie jest jeszcze godne do zobaczenia w Birmie, poza miejscami w
        > których byłeś
        > 4/ Czy brałeś jakieś środki przeciw malarii (wyjazd w styczniu)?
        >
        > Pozdrawiam Marek
      • Gość: rangoon Re: BIrma - Kambodża samolotem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 00:22
        Hey,Kambodja Mark

A więc jednak nie latają......
        Nie jest to specjalnie zaskakujace biorac pod uwagę,ze trochę mi się te
        Airs poplataly - Bangkok lata do Angkoru,natomiast do Mandalay lata
        z ChiangMAi jak latwo zgadnac Air MAndalay i to juz jest pewne bo bilet lezy
        przede mną.
        Sprawdzilem,ze aktualnie lataja rowniez bezposrednio do Rangunu.
        Jezeli chcesz dokonac rezerwacji lub zasiegnac informacji podaje Ci adres
        agenta w CHM boni@chmai.loxinfo.co.th - powinien jeszcze dzialac,jesli nie
        na pewno znajdziesz innych.
        Wymiany 300S udalo nam sie uniknac wtedy,ale tez bylo to dwa tygodnie po
        uruchomieniu tego polaczenia,byc moze jak przystalo na wzorowo socjalistyczny
        kraj odpowiednie dyrektywy nie dotarly jeszcze z centrali.
        Po dwoch latach chyba juz jednak dotarly,ale nie mam zadnej pewnej informacji.
        Mam za to maly tip - jesli zdecydujesz sie na jakis tourist package wymiany tej
        unikniesz,zas dodatkowo jak to bywa wszedzie w Azji uzyskasz zdecydowane rabaty
        na hotele,co oznacza ze za niewielkie pieniadze rzedu powiedzmy 50 - 70 $
        bedziesz mogl wysypiac sie w klasie lux a nawet de luxe,zas sniadanie zapewni
        Ci wyzywienie na caly dzien,a nawet nastepny.
        Jezeli wychodzac z sali zagadna Cie z jakiego jestes kraju,mruknij Holland,niech
        bedzie na tych sknerusow.
        Oczywiscie jezeli preferujesz karimate na aksamitnym koralowym piasku - ta opcja
        raczej Cie nie zainteresuje.
        Co jest godne zobaczenia,a co pominac?
        Nie mam pojecia,poniewaz nie wiem co Cie interesuje.
        Dla mnie osobiscie Bagan jest czyms czego nie znajdziesz nigdzie na swiecie,
        zupelnie magicznym miejscem w ktorym masz uczucie,ze za chwile na jednej z tych
        rakiet wystartujesz w kosmos,natomiast dla kogos moze byc to jedynie
        meczące zbiorowisko paru tysiecy podobnych do siebie zdewastowanych swiatyn
        mniejszych i wiekszych.
        Generalnie standartowy pakiet obejmuje RAngun - tu zas Shwedagon,zupelnie nie
        do pominiecia,Bagan,Mandalay i jezioro Inle i chyba wszystko jest godne
        zobaczenia,chocby tylko z tego powodu,ze bedziesz podrozowal po kraju,w ktorym
        na dziendobry cofniesz sie o trzydziesci lat,zas znalezc taki w dzisiejszym
        swiecie nie jest juz latwo.
        Majac zas miesiac czasu mozesz poznac ten kraj calkiem przyzwoicie,a nawet
        zdecydowac sie na maly stopover na ktorejs z przystani na Aye - mysle,ze gdzies
        do tygodnia ustala,ze nie miales zadnych zlych zamiarow i zrobiles to wylacznie
        przez pomylke.
        Co do tabletek,zazywalismy daprim,ale bez zbytniego entuzjazmu i konsekwencji,
        tak wiec w zasadzie jakbysmy ich nie zazywali,ale skoro pisze tego posta.....
        Na koniec - Angkor zostaw sobie rowniez na koniec,bo po nim niewiele rzeczy
        bedzie Cie w stanie juz zadziwic.Pozdrowienia

• Gość: Marek Re: BIrma - Kambodża samolotem IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 13:59
      Kambodja
      Jeżeli poważnie myślisz o wyjezdzie z nami w styczniu do Birmy, skontaktuj się
      ze mna na privę - warmm@poczta.onet.pl
      Marek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka