23.06.06, 22:09
może ktos mi napisze jak to jest z pora deszczowa w sierpniu w tajlandii
Obserwuj wątek
    • Gość: jasio podrozniczek Re: tajlandia IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.06, 08:49
      jest mokro
      jasio
      • Gość: arek Re: tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 10:43
        Co to znacy?
        Podobno sa okolice bez deszczu no Ko Samui
        albo takie gdzie pada 2 godziny dziennie
        • Gość: jasio Re: tajlandia IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.06, 12:17
          Co to znacy?
          > Podobno sa okolice bez deszczu no Ko Samui
          > albo takie gdzie pada 2 godziny dziennie
          =======================
          to znacy (!), ze jak pada to jest mokro, a jak nie pada to jest sucho

jasio podrozniczek
          • chenoa1 Re: tajlandia 24.06.06, 12:57
            a w pazdzierniku jest juz lepiej?
          • anetaiz Re: tajlandia 24.06.06, 14:02
            słuchaj ja wiem że jak pada to jest mokro i generalnie jak jest pora deszczowa
            to pada, ale chodzi mi o to czy codziennie leje , czy tylko sporadycznie,
            proszę o odpowiedz ludzi, którzy byli w Tajlandii i wiedza coś wiecej na ten
            temat
            • krzysztof.cukier Re: tajlandia 25.06.06, 11:05
              Byłem w Tajlandii 7 razy i z moich doświadczeń wynika że sierpień jest to
              środek pory deszczowej więc leje strasznie, ale trochę mnie zaniepokoiło że w
              którymś ze swoich poprzednich postów pisałać że chcesz jechać z biurem podróży
              do Krabi. Pomyślałem że chyba by nikt nie wysłał turystów w sierpniu do zalanej
              deszczem Tajlandii i postanowiłem poszukać w necie danych z poprzednich lat.
              Wiem że monsuny przesuwają się i w różnych miejscach pora deszczowa jest w
              różnym momencie.... no i się zdziwiłem :)
              Zobacz tu: www.wunderground.com/tripplanner/index.asp
              wpisz Krabi i interesujący Cię okres
              okazuje się że w ubiegłym roku w sierpniu w zasadzie nie padało więc chyba na
              Krabi możesz jechać, zobacz przy okazji pogodę w Bangkoku, w sierpniu jest to
              ściana deszczu.
              • Gość: tra Re: tajlandia IP: *.chello.pl 25.06.06, 23:11
                W zeszlym roku spedzilam w Tajlandii sierpien i wrzesien. Niby pora deszczowa,
                ale nie bylo tak zle :-) Zdarzaly sie dnie, ze wiekszosc czasu lalo (ale wtedy
                ja bylam w pracy, wiec mi nie przeszkadzalo). Deszcze w Tajlandii maja to do
                siebie, ze padaja krotko, ale bardzo intensywnie.
                Bylam na wyspach i pogoda mi dopisywala. Polecam Kho Samet, niedaleko Bkk,
                jezeli wolisz spokojniejsze okolice, a jak cos bardziej turystycznego to Kho
                Samui. Inne wyspy tez sa piekne, ale na tych jakos mniej pada.
                Jadac w porze deszczowej musisz sie liczyc z faktem, ze mozesz spotkac powodzie
                np. na polnocy Tajlandi (wtedy np. Chiang Mai odpada, no i parki nie sa
                polecane ze wzgledu na zagrozenie malaria).
                Z chcecia wybralabym sie tam jeszcze raz :-)
                Udanej podrozy
                • Gość: Mira Re: tajlandia IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.06, 10:43
                  Jakie biuro polecacie na wyjazd do tajlandii. Nie chcę na "własną rękę", tylko
                  zorganizowane a najlepiej pół na pół, zwiedzanie a później odpoczynek.
                  • Gość: tra Re: tajlandia IP: *.chello.pl 26.06.06, 13:12
                    Nie warto jechac z biurem podrozy, lepiej samemu. Wieksza swoboda, a w tym
                    kraju nie ma problemow z podrozowaniem. Wystarczy troche poczytac o kraju,
                    zaplanowac podroz i w droge. Korzystajac z biura musisz wziasc to co Ci
                    zaproponuja. Tajlandia jest bardzo przyjzazna dla turystow, wiec nie warto
                    przeplacac jadac z biurem.
                    Udanego wypoczynku!
    • kar9 Re: tajlandia 27.06.06, 20:09
      Cześć,
      ja w tamtym roku miałam taki sam dylemat i zaryzykowałam wyjazdem w połowie sierpnia na 16 dni. Jak dla mnie pogoda była super - zdarzyły się tak naprawdę tylko 2 pochmurne dni, dwie burze nocne, a reszta dni była słoneczna. Oczywiście unikałam północy Tajlandii oraz jej części wschodniej. Byłam w Bangkoku (tutaj pogoda najbardziej duszna i bez bezpośredniego słońca), Kho Tao oraz Kho Samui (pogoda na wyspach bardzo dobra). Ale najlepsze warunki pogodowe oraz do nurkowania (jeżeli nurkujesz) były na wyspach Perentian Islands w Malezji. Dostanie się do nich z Tajlandii to bardzo prosta sprawa - tak więc polecam najbardziej ten rodzaj podróży (my z Bangkoku tanimi liniami polecieliśmy do Hat Yai, potem busem do granicy Malezyjskiej - a od tego miejsca bezpośrednio taksówką na prom na wyspy. O godz 6 rano wylatywaliśmy z Bangkoku, a o 18 byliśmy już na Wyspach - polecam)
    • Gość: ania Re: tajlandia IP: 80.55.210.* 03.07.06, 14:35
      Byłam w Tajlandii w sierpniu w ubiegłym roku (Pattaja). Padało 2 razy,
      wieczorem. Warto zobaczyć taki "deszcz". Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka