IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
Poszukuję informacji o Sri Lance (co warto zobaczyć,szczepienia obowiązkowe
itp).
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek Re: Sri Lanka IP: 210.214.111.* 25.06.01, 00:00
      siema mat-na jak dlugo chcesz jechac?-bylem tam 3 tygodnie (jestem w azji od
      poltora roku)-nie jest to najciekawszy kraj w azji poludniowej ale nie jest zle-
      fajne sa gory w centrum-piekne krajobrazy-niezle krotkie treki-zielone
      tropikalna przyroda duzo plantacji herbaty fajny pociag jak z dzikiego zachodu-
      drewniane lawki i jedzie ok 15km/h-nie bylem na wybrzezu podobno plaze sa
      niezle-nie pchaj sie na wschod i do jaffny-ostatnio znowu ostro sie bija i
      podobno tygrysy planuja jakas ofensywe-powinno ci wystarczyc 10-15usd na dzien
      chcociaz ja bylem tam ponad rok temu a ceny podobno bardzo rosna-wojna-zaszczep
      sie na wzwA(co najmniej dwie dawki-daje ci ochrone na minimum pol roku) i
      ewentualnie powtorz szczepienia na tezec-nie ma dobrych szczepionek na cholere-
      w zaleznosci jak dlugo chcesz tam byc rozwaz profilaktyke malarii(dobre na
      krotka mete inaczej uszkodzisz sobie watrobe i nerki-musisz zaczac co najmniej
      tydzxien przed wyjazdem i kontynuowac kilka tygodni po powrocie-malaria nmoze
      rozwinac sie nawet dwa lata po ekspozycji) ale powiem ci ze wg mnie (jestem
      lekarzem)wystarczy moskitiera (daja w kazdym guest housie)i repellent plus
      ewentualnie coile-pozdrawiam-duzo wrazen-wojtek
      ps-jak zahaczysz o indie to daj znac-ja przez najblizszy rok bede w varanasi-w

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka