beaataa 22.11.06, 09:30 oglądaliście relacje w TVN meteo o powodziach w Kenii i Somalii? podobno padać ma jeszcze ponad dwa tygodnie. Trudna sytuacja w obozach dla uchodźców i plaga krokodyli. Ciekawe jak sytuacja przedstawia sie na wybrzeżu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beaataa Re: powódź w Kenii 22.11.06, 10:19 wiedziałam nicko2 że na ciebie mogę liczyć... Odpowiedz Link
iwonamenke Re: powódź w Kenii 06.12.06, 09:37 Cześć O powodzi przeczytaj więcej pod tym adresem www.refugee.pl/?mod=knowbase&path=657&PHPSESSID=1abdcaa9b2de635aa697126c1b09abe3 Jestem załamana tą sytuacją bo wylatuję do Kenii na Sylwestra ... Odpowiedz Link
kika82 Re: powódź w Kenii 06.12.06, 23:18 Ostrzezenie dla tych co sie wybieraja do Tanzanii na sylwestra;))))))))))) tam tez pada! Ja mam takie wyobrazenie o tym forum, ze bardziej gadamy o Afryce, a nie o wyjazdach turystycznych do Mombasy. CO Wy na to? Odpowiedz Link
marijohanna Re: powódź w Kenii 09.12.06, 09:25 kika82 napisała: > Ja mam takie wyobrazenie o tym forum, ze bardziej gadamy o Afryce, a nie o > wyjazdach turystycznych do Mombasy. CO Wy na to? jestem za:) Odpowiedz Link
1stoma Re: powódź w Kenii 10.12.06, 23:43 Dzisiaj wróciłam z Kenii byłam na Galu pogoda piękna nie ma śladu powodzi faktycznie jest mniej wyschnięte niż to było dwa lata temu o tej porze .Jest pięknie jedż i nie przejmuj się głupim gadaniem .Pozdrawiam Lilianna Odpowiedz Link
beaataa Re: powódź w Kenii 13.12.06, 15:11 witam wszystkich po powrocie. Ja dwa tygodnie spędziłam w Diani. Faktycznie 1 raz była burza z deszczem i raz padało prez chwile. Jedyny ślad powodzi na jaki natrafilismy to zerwane mosty przy wodospadach w Shimba Park. A Kenia i kenijczycy sa cudowni. Na pewno tam jeszcze pojadę, tyle że mniej hotelowo.indywidualnie. Hej Liliana! miałaś być w Diani. Jak w Galu? Odpowiedz Link
1stoma Re: powódź w Kenii 13.12.06, 23:26 Byłam na Galu Beach w Neptun Paradise to jednak kawałek drogi od was ale mój mąż z synem jechali od was na ryby tą taką wyczynową łódką byli tam z waszego hotelu też ludki może to ktoś z waszych?Niestety nic nie złowili dopiero wypłynięcie z miejscowymi przyniosło dobre efekty my też pojedziemy kolejny raz Napisz jak było i czy jesteście zadowoleni.Pozdrawiam Lilianna Odpowiedz Link
beaataa Re: powódź w Kenii 15.12.06, 11:09 było świetnie pod każdym względem. Począwszy od tak prozaicznych rzeczy jak wygodny, czysty hotel, pyszne żarełko, miła obsługa, super plaża, udane wycieczki z lokalnym biurem (tak jak radziłaś), itd, itp. Byliśmy w czwórkę i nasze wrażenia są podobne. zdziwiło mnie, że w hotelach Diani spotkaliśmy b. dużo Polaków. Nie bede pisała o wrażeniach, bo wyszłaby z tego książka lub co najmniej artykuł w gazecie a nie chce powielać co poniektórych forumowiczów :) niemniej Kenia i jej mieszkańcy jest warta poznania. Dlatego chcę tam pojecać jeszcze raz. pozdowienia dla wszystkich i dla Ciebie L. w szczególności b. Odpowiedz Link
1stoma Re: powódź w Kenii 18.12.06, 23:16 Jak wspominałam mój mąż był na rybach jechał z waszego hotelu właśnie wspominał że jest tam dużo polaków na rybach z nimi było małżeństwo z polski z warszawy babeczka stomatolog mąż chyba architekt podobno bardzo sympatyczni ludzie my napewno też się jeszcze tam wybierzemy tym razem chyba pojedziemy na pólnoc od Mombasy w okolice Malindi.Byli z nami ludzie którzy w Malindi mają grób dziacka podobno była tam bardzo duża kolonia polska są tam groby ludzie ci przybyli uwolnieni z syberii przez Andersa,ciekawa historia.Mamy jeszcze wiele do zobaczenia w Kenii.pozdrawiam Lilianna Odpowiedz Link