Dodaj do ulubionych

szukam materiałów o Indonezji

07.10.03, 16:02
Poszukuję materiałów o Indonezji, poszczególnych szczepach i narodach tam
żyjących, ich kulturze, obyczajach, obrzędach itp. Szczególnie interesuje
mnie szczep Dayak, ale będę wdzięczna za każda informację, materiały, linki
do stron.
Obserwuj wątek
    • Gość: innit Re: szukam materiałów o Indonezji IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.10.03, 19:10
      Poszukaj na wyszukiwarkach - np: www.google.com - tam jest pelno informacji.
      ogolne wiadomosci mozesz znalesc w przewodnikach turystychnych - np: lonely
      planet: indonesia z 2000 roku.
      Wybierasz sie? jesli tak to moge dac ci troche informacji praktycznych
      pozdrawiam
      innit
      • sylwia_29 Re: szukam materiałów o Indonezji 07.10.03, 19:28
        dzięki! do Indonezji na pewno się wybiorę - bo już jestem nią zarażona :-) Nie
        wiem jeszcze tylko kiedy. Teraz pracuję przy imprezie, która tematycznie będzie
        związana z tym krajem, więc potrzebuję sporej dawki informacji :-) Z
        wyszukiwarkami jest tego typu problem, że z reguły wyrzucają informacje
        dotyczące wyjazdów do Indonezji itp. Jakichś bardziej konkretnych informacji
        etnograficznych i kulturowych - brak.
        • Gość: innit Re: szukam materiałów o Indonezji IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.10.03, 13:40
          no to musisz pokombinowac z wyszukiwarka - zamiast wpisywac indonezja -sproboj
          np : "etnography indonesia", "people of indonesia" itp - jak bede mial czas to
          ci cos poszukam. Kraj jest super - nie wyobrazam sobie nic lepszego - jak
          planujesz wyjazd to zalatw sobie minimum 3 miesiace wolnego a najlepiej to
          znacznie wiecej
          • sylwia_29 Re: szukam materiałów o Indonezji 08.10.03, 14:20
            No wlasnie - wiem, ze nie da sie doswiadczyc jego bogactwa w krotkim czasie.
            Nie wiem czy zycia na to wystarczy! Dlugo tam byles?
    • Gość: Tomek Re: szukam materiałów o Indonezji IP: 169.207.178.* 08.10.03, 18:50
      Z tego co zauwazylem, to glownie interesuje Cie Borneo. Sprobuj znalezc
      informacje pod haslem "Kalimantan", bo tak sie nazywa indonezyjska czesc tej
      wyspy. Termin "Dayak" stosowany jest ogolnie do mieszkancow Kalimantanu
      aczkolwiek jest tam bardzo wiele szczepow. Latem spedzilem kilka dni na Borneo i
      rzeczywiscie bardzo milo wspominam ten pobyt.
      Powodzenia w poszukiwaniach.
      • Gość: Tomek Re: szukam materiałów o Indonezji IP: 169.207.178.* 08.10.03, 18:59
        Sprobuj jeszcze poszukac informacji o Celebesie wpisujac "Sulawesi" jak w jezyku
        bahasa jest ta wyspa okreslana. Na Celebesie jest znany szczep i rejon Tana
        Toraja. Na pewno Ci sie uda cos na ten temat znalezc i material Cie z pewnoscia
        zainteresuje. Jezeli masz ochote, chetnie Ci moge przeslac kilka swoich zdjec z
        tamtych stron.

Pozdrawiam
        • sylwia_29 Re: szukam materiałów o Indonezji 08.10.03, 19:21
          Oooo, byłoby super! :-) Dzięki za podpowiedzi!
          • Gość: raakk Re: szukam materiałów o Indonezji IP: *.proxy.aol.com 08.10.03, 23:32
            Witam , jezeli jestes niemiecko-jezyczna to polecam Forum o Indonezji
            www.Indonesien-info.de pozdr
          • Gość: Tomek Re: szukam materiałów o Indonezji IP: *.proxy.aol.com 09.10.03, 06:40
            Sylwia!
            Moge Ci przeslac zdjecia via internet lecz potrzebuje Twoj adres e-mail.
            Tomek
            • sylwia_29 Re: szukam materiałów o Indonezji 09.10.03, 08:13
              sylwia_29@gazeta.pl
              • alinaw1 Re: szukam materiałów o Indonezji 09.10.03, 11:30
                Ja niestety podróżowałm po Ind. tylko miesiąc ale za to w szaleńczym tempie,
                wstając o 4 rano, wciąż zmieniając miejsca pobytu. Jeśli będziesz miała trochę
                czasu to mnóstwo materiałów, o które pytasz jest w bibliotece uniwersyteckiej w
                stolicy. Aaa, nie daj się nabrać na kupowanie biletów lotniczych
                od "cinkciarzy" na tamtejszych lotniskach. To prawdziwa mafia!!!Poza tym
                precederam - wyspy są oszałamiające!!!
                • sylwia_29 Re: szukam materiałów o Indonezji 09.10.03, 13:15
                  Szkopuł w tym, że mieszkam z dala od stolicy, a materiały potrzebne mi są
                  właściwie JUŻ - do połowy przyszłego tygodnia muszę być wyposażona w konkretną
                  wiedzę na kilka tematów. W sieci jest jednak tego baaaardzo mało. Więcej na
                  zagranicznych stronach, ale nie mam aż tyle czasu, żeby wszystko tłumaczyć -
                  gdybym mogła się zająć tylko tym to inna sprawa, a tak... :-( Rozczarowała mnie
                  strasznie strona Ambasady Republiki Indonezji. Liczyłam na bardziej
                  wyczerpujące informacje. Ale dzięki wielkie za wszystkie wskazówki, luźne
                  opinie itp. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka