IP: 157.25.161.* 16.01.02, 23:37
Wybieram sie do Japonii na dwa tygodnie, czy ktos byl? Jakie sa ceny hoteli
(tych smiesznych plastrow miodu dla ludzi na przyklad)? Jak tam jest z
angielskim, da sie dogadac?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rose2 Re: Japonia 25.01.02, 15:51
      Gość portalu: Mario napisał(a):

> Wybieram sie do Japonii na dwa tygodnie, czy ktos byl? Jakie sa ceny hoteli
      > (tych smiesznych plastrow miodu dla ludzi na przyklad)? Jak tam jest z
      > angielskim, da sie dogadac?
      > Pozdrawiam

Bylam w Japonii ponad dwa tygodnie i jestem zachwycona. Na pewno jeszcze tam wroce.
      Ceny hoteli sa rozne (niestety nie znam cen tych smiesznych i prawdopodobnie sie tam nie dostaniesz,
      tylko dla tubylcow). Mieszkalam w typowo japonskim hotelu w Tokyo za jedyne 10000 - 8000 yen za noc za
      osobe. Hotel czysty i przytulny, prowadzony przez rodzine. Zazwyczaj sniadania nie sa wliczone w cene
      pokoju. Ceny w centrum (np Ginza czy Shinjuku) sa kolosalne. Moj hotel byl dosc daleko od
      centrum (dosc blisko Ueno), nie przeszkadza to jednak w niczym, poniewaz komunikacja miejska jest
      niezawodna.
      Nie radze planowac samotnych wypraw, szczegolnie do malych miejscowosci. Polecam biuro
      turystyczne oferujace bogaty program (najlepiej sie z nimi skontaktowac bezposrednio
      www.jtb.co.jp/sunrisetour).
      Z jezykiem angielskim raczej kiepsko, dlatego nie polecam samotnych wypraw. Na kazde pytanie
      japonczycy odpowiadaja "YES" :-)). Nie angielski, a zdolnosci aktorskie beda bardziej pomocne
      (szczegolnie gestykulacja i mimika).
      Z tego co wiem to nie ukazal sie przewodnik po Japonii w jezyku polskim, polecam National Geographic.
    • Gość: MACiek Re: Japonia IP: *.idzik.pl 29.01.02, 00:52
      Cześć!
      Właśnie na mojej grupie poświęconej kontaktom polsko-japońskim toczy
      się dyskusja na ten temat. Zapraszam: wyślij pustego maila na adres
      <subscribe-Polska_Japonia@yahoogroups.com>

Nie sposób cokolwiek Ci doradzić, nie znając Twoich wymagań,
      zainteresowań no i zasobności portfela - Japonia jest horendalnie droga.
      Spędziłem tam rok na stypendium, a wcześniej byłem na dwutygodniowej
      wycieczce. Piękny kraj! Zakochasz się w nim :-)

MACiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka