jedrzejbar Re: indie 24.10.03, 19:16 udziele wszelkich informacji na temat wyjazdu do indii bylem 2 razy pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: indie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 23:00 Czy na Goa trudno zalatwic w miare tani nocleg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trilo Re: indie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.10.03, 10:21 W Indiach jedyne miejsce gdzie mozesz miec problem ze znalezieniem taniego noclegu to Bombaj (Mumbay). Na Goa nie ma z tym najmniejszego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: indie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 19:58 Potrzebowalbym wynajac bungalow na 4 osoby na m-c czy to mozliwe przez internet i jakie sa w przyblizeniu koszty takiego planu. Standard jest obojetny raczej z tych tanszych byle blisko plazy. Jesli nie przez internet to jak sie to zalatwia na miejscu przez jakies biuro czy moze jeszcze inaczej. Bede wdzieczny za odpowiedz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trilo Re: indie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.10.03, 21:43 Przyjezdzasz, ogladasz i wynajmujesz. Oczywiscie musisz sie potargowac i to nie tylko ze wzgledu na cene, ale zeby wynajmujacy poczul sie lepiej. Sezon to indyjskie swieta i nasz okres swiateczno - noworoczny. Przez internet owszem, ale hotele za kilkadziesiat czy kilkaset dolarow. Miejsca jest duzo i dla wszystkich. W Indiach trzeba wejsc do hotelu, poniewaz to co na zewnatrz , nie koniecznie znaczy to samo wewnatrz. Recepcja moze byc cala w marmurze (w Indiach stosunkowo tani), ale w pokojach juz gorzej. Absolutnie nie zaprzataj sobie glowy noclegami. Zawsze cos znajdziesz,a jesli akurat w wypatrzonym miejscu nie bedzie nic wolnego , to przespicie sie w innym miejscu i wrocicie nastepnego dnia. W Indiach czas plynie wolniej, a ludzie maja do niego nieco odmienne podejscie niz w Europie. Co do cen to niestety nie wiem, poniewaz bylem na Goa ostatni raz kilka lat temu i spalem w hotelu, ale im termin wynajecia dluzszy tym taniej. Jezeli chcecie tam byc , az miesiac to rozejrzyjcie sie na miejscu. Miesiac to bardzo dlugo i dobrze wybrac cos co Wam bedzie odpowiadalo. Namaste Odpowiedz Link Zgłoś
hki Re: indie 28.10.03, 09:34 Witaj. W tewakacje włóczyłem sie po Indiach i rzeczywiscie problemu ze znalezieniem noclegu nie ma zadnego. Płaciłem,w Palolem,za spartanski pokoik 2- osobowy 100Rs,czyli nasze 9zł za nocleg. Miejsc jest dużo,ale musisz pamietać ze w szczycie sezonu jest dosyc dużo ludzi. Wyjazd w porę monsunowa owocuje 10 osobami na plazy i nizszymi cenami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: indie IP: *.netvigator.com 28.10.03, 12:21 Proponowanie wyjazdu do Goa w porze monsunowej graniczy z okrucienstwem:) Od czerwca do konca wrzesnia leje jak z cebra, drogi sa pod woda, a na plazy mozna postac w plaszczu przeciwdeszczowym, a jak sie trafi pare godzin bez deszczu to i tak kapac sie nie mozna, bo woda nie jest bezpieczna. Co z tego, ze tak tanio, jak ma sie zmarnowany urlop? Odpowiedz Link Zgłoś
hki Re: indie 29.10.03, 10:41 Gość portalu: Bini napisał(a): > Proponowanie wyjazdu do Goa w porze monsunowej graniczy z > okrucienstwem:) Od czerwca do konca wrzesnia leje jak z > cebra, drogi sa pod woda, a na plazy mozna postac w > plaszczu przeciwdeszczowym, a jak sie trafi pare godzin > bez deszczu to i tak kapac sie nie mozna, bo woda nie > jest bezpieczna. Co z tego, ze tak tanio, jak ma sie > zmarnowany urlop? Miałem szczęscie-moze to wypadek odosobniony- gdyz przez ponad 40 dni,które spędziłem w Indiach monsun był wyjątkowo łagodny.Na Goa spędziłem 3 dni i padało raptem przez ten okres z 5-6 godzin.miejscowi mówili,ze mam szczęscie,bo to nietypowe. I oczywiscie-zadnych zorganizowanych wycieczek!!!plecak na plecy,kasa w kieszen i do przodu. pzdr > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: indie IP: *.netvigator.com 02.11.03, 04:37 hki napisał: "Na Goa spędziłem 3 dni i padało raptem przez ten okres z 5-6 godzin.miejscowi mówili,ze mam szczęscie,bo to nietypowe." Miales. Gdybys to dodal w swoim poprzednim poscie, to bym sie nie wtracala:))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: indie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 22:08 Dzieki za rady mam coraz wiecej odwagi na pobyt nieorganizowany przez biuro podrozy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trilo Re: indie 28.10.03, 22:17 Niech Cie Pan Bog broni od wyjazdu zorganizowanego w ogole. Natomiast taki wyjazd do Indii to by bylo juz zupelne nieporozumienie. Indie trzeba smakowac doglebnie, a nie w pogoni za grupa 40 osob z 40 pomyslami na spedzenie czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masala dosa Re: indie IP: *.teleton.pl 29.10.03, 15:12 absolutnie nie ma sensu jechac do indii z jakimkolwiek biurem czy grupa-chyba ze to grupa przyjaciol-podrozowanie jest tam stosunkowo latwe nocleg znajdziesz zawsze i co moze najwazniejsze poza niektorymi miejscami w duzych miastach w indiach jest moim zdaniem bezpieczniej niz w europie-inna mentalnosc i filozofia zycia po prostu-takie sa moje doswiadczenia a spedzilem tam kolo 2 lat-pozdrawiam i zycze niezapomnianych wrazen masaladosa@marzyciel.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: indie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.03, 22:58 wymarzyła mi się podróż do Indii. Myślę,że jesteś właściwą osobą ,którą mogę poprosić o kilka cennych rad i wskazówek jak taką podróż zorganizować? Jak zdobyć w miarę tani przelot i jak zorganizować się na miejscu( tu chodzi mi o noclegi, poruszanie się na miejscu). Mam niestety tylko 16 dni,poradż proszę co warto zobaczyć tak na pierwszy raz i gdzie Twoim zdaniem złapać chwilę słodkiego lenistwa? Za wszystkie informacje serdeczne dzięki. ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: indie IP: 213.25.60.* 13.11.03, 11:50 Jesli masz tylko 16 dni i szukasz czegos taniego, to najtanszy przelot znajdziesz niewatpliwie do Delhi (aeroflot ok 500 usd). Ze wzgledu na krotki czas, nie oddalaj sie daleko bo niewiele zobacyzsz a caly czas bedziesz gnala przed siebie. Skup sie np na Rajastanie (Jaipur, Jodhpur, Udajpur, Jaisalmer) i okolicach Delhi tj Agra, fatehpur Sikri, Khajuraho. Jak starczy czasu to obowiązkowo Varanasi, ale w 16 dni moze byc z tym problem. Bilety na pociagi kupuj zawsze 2-3 dni wczesniej zeby nie bylo probolemu z miejscami. Z noclegi tak jak to napisano wczesniej nie ma zadnych problemow. Pozostaje tylko zalatwiac wize, kupowac bilet i przed siebie ! Aha i nie zapomniej o szczepieniach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Namaste Re: indie IP: *.proxy.aol.com 09.11.03, 05:23 Aż 2 razy? Waw! Prawdziwy Shiwa z ciebie. 2 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
trilo Re: indie 09.11.03, 10:36 Gość portalu: Namaste napisał(a): > Aż 2 razy? Waw! Prawdziwy Shiwa z ciebie. 2 razy... To moze byc juz nieaktualne, poniewaz po zacheceniu do zadawania pytan "jedrzejbar", juz wiecej sie nie pojawil. To moze oznaczac,ze pojechal do Indii 3 raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtejszy Re: indie IP: *.proxy.aol.com 13.11.03, 22:34 Zalecam jechać w małej, prywatnej grupce. Warto pamiętać, że choć ludzie są bardzo mili, trzeba bardzo uważać na złodziejaszków. W grupce o to łatwiej. Także, jeśli mieliście jakieś doświadczenia z rumuńskimi cyganami na ulicach, znajdziecie mnóstwo takich właśnie metod żebraczych w Indiach. Może być nawet gorzej. Co do języka, to choć trochę angielskiego jest absolutnie konieczne. Jeszcze jeden powód by jechać w towarzystwie bo łatwiej o tłumacza. Koniecznie trzeba się uzbroić w zasoby anielskiej cierpliwości w kontaktach urzędowych na każdym szczeblu. Polskie instytucje są wzorem sprawności w porównaniu z indyjskimi odpowiednikami. Ale są i wyjątki. Powodzenia, jechać warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: indie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 20:45 witaj serdecznie jakze sie ciesze ze jest ktos kogo moge zapytac o rade. w lutym wybieram sie z kolezanka do Indii.jedziemy glownie turystycznie ale rowniez by wziac udzial w pewnych seminariach i sympozjach. bedzie to nasza pierwsza podroz tego typu. czy mozesz nam poradzic jak najtaniej ( niekoniecznie najszybciej ) dostac sie do Indii. Co myslisz o kolei transyberyjskiej ( czy wiesz jakie sa ceny, jak to wyglada). co nam polecisz jesli chodzi o przygotowanie. jak to wyglda ze szczepieniami, wiza. jakie sa koszty poruszania sie wewnatz kraju. Generalnie, prosze podziel sie tym co wazne i istotne dla osob nie wiedzacych od czego zaczac. Dzieki wielkie. pozdrawiam cieplo i zycze milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrowka Re: indie IP: *.adsl.wanadoo.nl 11.12.03, 20:14 polecam www.travelbit.pl Odpowiedz Link Zgłoś